Gå til innhold

God vaffelrøre


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hvordan lager dere en god vaffelrøre? 

Anonymkode: 0d9d8...880

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Mange egg, h-melk (eller melk rett fra kua), hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og smør. Til tykk røre.

men det fine med vafler er at de blir gode nesten uansett; Kulturmelk, yoghurt, vaniljesaus. Bruk det du har av rester, og det blir bra uansett

Anonymkode: 37270...196

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Mange egg, h-melk (eller melk rett fra kua), hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og smør. Til tykk røre.

men det fine med vafler er at de blir gode nesten uansett; Kulturmelk, yoghurt, vaniljesaus. Bruk det du har av rester, og det blir bra uansett

Anonymkode: 37270...196

Tusen takk for svar 😊

Anonymkode: 0d9d8...880

Skrevet
AnonymBruker skrev (14 timer siden):

Mange egg, h-melk (eller melk rett fra kua), hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og smør. Til tykk røre.

men det fine med vafler er at de blir gode nesten uansett; Kulturmelk, yoghurt, vaniljesaus. Bruk det du har av rester, og det blir bra uansett

Anonymkode: 37270...196

Enig, men pluss kardemomme 

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Bruker oppskriften fra Sjømannskirken. Tror det er den fra København 

Anonymkode: 16778...e15

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg har en dæsj fløte i, og bruker mer smør enn oppskrifter sier. Da synes jeg vaflene blir perfekte. Jeg synes at egg fort setter mye smak på vafla, så jeg bruker ikke så mange egg. 

Anonymkode: 7f211...773

Skrevet

På slump.  2-3 egg, 3-4 dl lettmelk, 1 ts bakepulver, 2 ss sukker,  2-3 ss smør,  1/2 ts kardemomme og mel til det er passe tykt.  Bruker aldri oppskrift til pannekaker eller vafler.   Bruker også rømme i røra hvis jeg har. 

Skrevet

Jeg klarer uansett ikke å lage like gode vafler som moren min lagde, på gammeldags jern som ble snudd på plata, så jeg bruker oppskriften på Moods of Norwayvafler på Trines matblogg. Bytter kanel ut med kardemomme, og syns de vaflene blir gode.

 

AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker aldri oppskrift når jeg lager vafler, har aldri syntes det var nødvendig. Det blir alltid kjempegode likevel.

En pekepinn er at pannekakerøre har mye egg i forhold til melk, men med vafler er det omvendt. De blir best om man blander søtmelk og et syrnet melkeprodukt i tillegg.

Jeg smaker på den første vaffelen og justerer med mer mel, sukker eller melk om nødvendig.

Anonymkode: 21673...7e0

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Jeg bruker aldri oppskrift når jeg lager vafler, har aldri syntes det var nødvendig. Det blir alltid kjempegode likevel.

En pekepinn er at pannekakerøre har mye egg i forhold til melk, men med vafler er det omvendt. De blir best om man blander søtmelk og et syrnet melkeprodukt i tillegg.

Jeg smaker på den første vaffelen og justerer med mer mel, sukker eller melk om nødvendig.

Anonymkode: 21673...7e0

Helt enig 😊 Vafler blir absolutt ikke bedre med mange egg!

Anonymkode: 5df06...506

  • Liker 2
Skrevet

Eg likar aller best vafler som er laga med kefir/kulturmelk! 

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 8.1.2021 den 0.42):

Hvordan lager dere en god vaffelrøre? 

Anonymkode: 0d9d8...880

Toro Vafler

Skrevet

Ida Gran Jansen sin oppskrift med brunet smør blir sykt god!

Anonymkode: ee0ec...a40

Skrevet

Slumper sammen røra med det jeg har, men liker å bruke mye kardemomme og vaniljeekstrakt, pluss rive litt sitron-eller appelsinskall i. Elsker vafler!!

Skrevet

5 egg

 

1,5 liter melk

 

8 dl Kefir (Skummet melk)

 

200g smeltet smør

 

1,5 kg mel

 

5 dl sukker

 

3 ts bakepulver

 

3 ts kardemomme

Gir ca 5liter

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...