AnonymBruker Skrevet 7. januar 2021 #1 Skrevet 7. januar 2021 Av en eller annen grunn befinner det seg hele 8 persillerøtter i kjøleskapet mitt og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med dem. Hadde det bare vært et par stykker hadde jeg hevet alle i en gryterett eller noe, men jeg vil gjerne bruke opp alle på en gang. Hva er godt å lage av persillerøtter og ikke minst, hva slags mat passer det til? Håper på mange tips. Anonymkode: a80ba...d74
AnonymBruker Skrevet 7. januar 2021 #2 Skrevet 7. januar 2021 Ovnsbakt persillerot som tilbehør til en rett. Du kan lage en stor porsjon gryte og fryse ned. Lage rotmos med det oppi osv Anonymkode: 9aeee...aa8
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2021 #3 Skrevet 8. januar 2021 Stek dem i ovnen med litt olje, salt og pepper til de er gyldne, og ha som tilbehør i stedet for båtpoteter til stekt kjøtt, feks hjort eller andebryst, sammen med en god rødvinssaus og feks grønnkål eller spinat. Anonymkode: afa0d...5d7 2
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2021 #4 Skrevet 8. januar 2021 Pure 4-5 (ca 200 g) persillerøtter, skrelt og kuttet i biter en neve kruspersille, finhakket 1 fedd hvitløk, hakket en liten klunk olivenolje en skvis av en liten snei sitron (omtrent 2 ss) ca 1/2 dl av kokevannet litt salt grønn og sort pepper 1. Vask, skrell og kutt persillerøttene i biter. Legg de i en liten kjele og hell over vann så det akkurat dekker over. Kok i 15 min, til de er møre. Sil av og ta vare på kokevannet. 2. Ha persillerotbitene over i en food processor og kjør til det er smått. Ha i resten av ingrediensene. Spe på med ca 1/2 dl av kokevannet, litt av gangen, til det har blitt en kremaktig mos. Smak til med salt og pepper. Suppe (stor porsjon) 200 g hele byggryn 2,5 liter vann 2 ss vegansk buljongpulver (og kanskje litt mer, smak til) 400 g potet (= ca 4 stk) 200 g gulrot (= ca 2 stk) 120 g purre (= ca 1 stor purre) 100 g kålrabi 100 g persillerot (= ca 2 små) 100 g selleristang (= ca 3 stk) frisk bladpersille, til servering 1. Finn fram en stor kjele og sett byggryna til koking i vannet + 2 ss buljong. Sett timeren på 45 min når det koker. Ha lokket på. 2. Mens byggryna småkoker, rensk, skrell og kutt grønnsakene i bitestore biter. Jeg pleier å beholde potetskrellet på. 3. Når byggryna har kokt i 15 min (ikke krise om de koker lenger altså), tilsett grønnsakene og la dem koke med i 30 min til. Nå er jobben din i grunn ferdig, og du kan slappe av mens suppa koker ferdig på komfyren og glede deg over den magiske duften som ganske snart sprer seg i huset ditt! 4. Smak til om du synes suppa trenger mer buljong. Tilsett hakket frisk persille ved servering. Chips 500 g Persillerøtter 1 l Solsikkeolje 2 klype Salt Skrell persillerøttene. Fortsett og skrell tynne strimler til hele persilleroten er skrelt opp. Varm solsikkeoljen i en frityrkjele eller elektrisk frityrkoker til 160 °C. Stek en håndfull persillerotstrimler i oljen i noen minutter til de er lyse brune og jevnt stekt. Ta chipsene opp med en øse og la dem renne av på et kjøkkenpapir. Dress med salt Anonymkode: c9102...6f2 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå