Gå til innhold

Hvordan unngå gelatinklumper i Dronning Maud-pudding?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hver gang jeg lager Dronning Maud-pudding og lignende desserter hvor gelatin skal røres inn i krem ender jeg alltid opp med ekle klumper av stivnet gelatin i desserten. Jeg prøver å vente til gelatinen er så avkjølt som mulig (uten å ha stivnet) og helle i en tynn stråle mens jeg rører godt, men jeg klarer ikke å unngå disse klumpene. Noen som har gode råd?

Anonymkode: 88ea9...d39

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Jeg rører ut gelatinen i ett par ss kokende vann, som jeg heller i stråle oppi eggedosisen mens maskinen går. Blander så sammen egedosises og den piskede kremen med ballongvisp til det er jevnt blandet.

Anonymkode: c814a...341

  • Liker 2
Skrevet

Du må justere temperaturen, er gelatinen du bruker lunken og skal ned i noe kjølig, blir det klumper.  Det jeg bruker er å ha i ei skjei eller to av det som jeg skal helle gelatinen ned i og vispe litt. Dette vil få ned temperaturen litt før jeg begynner å spe gelatinen ned i kremen

AnonymBruker
Skrevet

Ikke bruk for mye gelatin  :) Dronning Maud er mye bedre når den ikke er så fast, synes jeg.

Anonymkode: 4bbd0...f19

Skrevet

Jeg pleier vanligvis å forsøke å tilpasse temperaturen, men ender som regel opp med klumper. Når jeg laget nå til jul så rørte jeg ut gelatinen i et par skjeer vann over vannbad og helte det i en tynn stråle i eggedosisen (laget med egg rett fra kjøleskapet). Det kan jo ha vært tilfeldig selvfølgelig, men den ble helt perfekt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...