AnonymBruker Skrevet 7. januar 2021 #1 Del Skrevet 7. januar 2021 Hvorfor går folk så fort/mye ned på lavkarbo? Er kaloriinntaket svært lavt eller kan man spise så mye man vil dersom man unngår karbs? Anonymkode: 60ccf...8d8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. januar 2021 #2 Del Skrevet 7. januar 2021 Fordi man ikke spiser gluten og søtsaker som man mett legger på seg av, og heller metter seg på grøn Anonymkode: 4d8ee...88c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. januar 2021 #3 Del Skrevet 7. januar 2021 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Fordi man ikke spiser gluten og søtsaker som man mett legger på seg av, og heller metter seg på grøn Anonymkode: 4d8ee...88c Så det du sier at hvis du er i kaloriunderskudd og spiser «gluten og søtsaker», så går man opp i vekt/går ikke ned? Anonymkode: 60ccf...8d8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. januar 2021 #4 Del Skrevet 7. januar 2021 Noen synes inntak av fett er mer mektig enn høyt kabohydratinntak og kalorimengden reduseres derfor naturlig. Dette gjelder absolutt ikke alle, og mange går opp igjen etter noen uker akkurat som med andre kosthold. Lavkarbo kan også gi en kickstart de første 3 ukene fordi karbohydrater binder vann i kroppen, så mye av vektnedgangen de første ukene er vannvekt. Personlig tåler jeg dårlig store mengder fett og reagerer med metthet på høyt fiberinntak så vi er alle forskjellige. Anonymkode: 2cec9...e76 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. januar 2021 #5 Del Skrevet 7. januar 2021 Grunnen til at de fleste går ned i vekt på lavkarbo er at det er et sunnere kosthold med færre karbohydrater som tillater en insulinresistent kropp (som de aller, aller fleste overvektige har) å forbrenne fett som energi. Høyt blodsukker er giftig, så derfor prioriterer kroppen å forbrenne dette først. Blodsukker krever insulin, som sender signal om å lagre fett og ikke forbrenne fett. Jo mer karbohydrater, jo mer insulin og jo vanskeligere er det å forbrenne fett. Jeg synes denne videoen forklarer det fint: Så lenge du spiser sunn nok mat for din kropp, så SKAL du kunne spise deg mett og gå ned i vekt. Det spørs hvor insulinresistent kroppen din er, og hvilke andre helseutfordringer du har (som du kanskje ikke vet om en gang). Noen går ned med 100 gram karbohydrater om dagen, noen har kanskje en grense på ca 50 gram, min grense er på ca 20 gram, og noen må helt ned til 0 gram. Jeg har aldri telt kalorier på lavkarbo. Jeg spiser meg mett på sunn mat. Carnivore er det mest optimale kostholdet, som altså er nullkarbo, kun animalsk og ingen planter. I sin reneste form er det kun rødt kjøtt (gjerne litt innmat hvis man liker det) og vann, eventuelt salt for smak, og en god del folk som har gått på lavkalori før og nektet kroppen sin den næringen den trenger, opplever faktisk å gå opp i vekt i starten. Opptil 2 år hvis kroppen er skakkjørt av dårlig kosthold og underernæring tidligere. Det er nok ganske skummelt for de som opplever det, men de blir anbefalt å fortsette og spise seg mette på kjøtt. De fleste tåler litt planter også, men man bør holde seg unna korn, sukker og planteoljer i alle fall. Disse er det verste. Med planteoljer menes margarin, soyaolje, rapsolje osv. Dette har man også funnet ut i senere tid at hemmer fettcellene å dele seg slik at det dannes store fettceller. Anonymkode: d553a...469 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. januar 2021 #6 Del Skrevet 7. januar 2021 For min del fikk jeg mye mer stabilt blodsukker av lavkarbo. Jeg fikk ikke ulvehunger og spiste to gode måltider til dagen. Hadde lite søtsug og lite behov for å ha masse mellommåltider. På den måten fikk jeg i meg mindre kalorier enn jeg brukte, samtidig som jeg ikke var sulten. Anonymkode: 44794...9d6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. januar 2021 #7 Del Skrevet 7. januar 2021 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Grunnen til at de fleste går ned i vekt på lavkarbo er at det er et sunnere kosthold med færre karbohydrater som tillater en insulinresistent kropp (som de aller, aller fleste overvektige har) å forbrenne fett som energi. Høyt blodsukker er giftig, så derfor prioriterer kroppen å forbrenne dette først. Blodsukker krever insulin, som sender signal om å lagre fett og ikke forbrenne fett. Jo mer karbohydrater, jo mer insulin og jo vanskeligere er det å forbrenne fett. Jeg synes denne videoen forklarer det fint: Så lenge du spiser sunn nok mat for din kropp, så SKAL du kunne spise deg mett og gå ned i vekt. Det spørs hvor insulinresistent kroppen din er, og hvilke andre helseutfordringer du har (som du kanskje ikke vet om en gang). Noen går ned med 100 gram karbohydrater om dagen, noen har kanskje en grense på ca 50 gram, min grense er på ca 20 gram, og noen må helt ned til 0 gram. Jeg har aldri telt kalorier på lavkarbo. Jeg spiser meg mett på sunn mat. Carnivore er det mest optimale kostholdet, som altså er nullkarbo, kun animalsk og ingen planter. I sin reneste form er det kun rødt kjøtt (gjerne litt innmat hvis man liker det) og vann, eventuelt salt for smak, og en god del folk som har gått på lavkalori før og nektet kroppen sin den næringen den trenger, opplever faktisk å gå opp i vekt i starten. Opptil 2 år hvis kroppen er skakkjørt av dårlig kosthold og underernæring tidligere. Det er nok ganske skummelt for de som opplever det, men de blir anbefalt å fortsette og spise seg mette på kjøtt. De fleste tåler litt planter også, men man bør holde seg unna korn, sukker og planteoljer i alle fall. Disse er det verste. Med planteoljer menes margarin, soyaolje, rapsolje osv. Dette har man også funnet ut i senere tid at hemmer fettcellene å dele seg slik at det dannes store fettceller. Anonymkode: d553a...469 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Anonymkode: 2cec9...e76 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. januar 2021 #8 Del Skrevet 7. januar 2021 10 hours ago, AnonymBruker said: Grunnen til at de fleste går ned i vekt på lavkarbo er at det er et sunnere kosthold med færre karbohydrater som tillater en insulinresistent kropp (som de aller, aller fleste overvektige har) å forbrenne fett som energi. Høyt blodsukker er giftig, så derfor prioriterer kroppen å forbrenne dette først. Blodsukker krever insulin, som sender signal om å lagre fett og ikke forbrenne fett. Jo mer karbohydrater, jo mer insulin og jo vanskeligere er det å forbrenne fett. Jeg synes denne videoen forklarer det fint: Så lenge du spiser sunn nok mat for din kropp, så SKAL du kunne spise deg mett og gå ned i vekt. Det spørs hvor insulinresistent kroppen din er, og hvilke andre helseutfordringer du har (som du kanskje ikke vet om en gang). Noen går ned med 100 gram karbohydrater om dagen, noen har kanskje en grense på ca 50 gram, min grense er på ca 20 gram, og noen må helt ned til 0 gram. Jeg har aldri telt kalorier på lavkarbo. Jeg spiser meg mett på sunn mat. Carnivore er det mest optimale kostholdet, som altså er nullkarbo, kun animalsk og ingen planter. I sin reneste form er det kun rødt kjøtt (gjerne litt innmat hvis man liker det) og vann, eventuelt salt for smak, og en god del folk som har gått på lavkalori før og nektet kroppen sin den næringen den trenger, opplever faktisk å gå opp i vekt i starten. Opptil 2 år hvis kroppen er skakkjørt av dårlig kosthold og underernæring tidligere. Det er nok ganske skummelt for de som opplever det, men de blir anbefalt å fortsette og spise seg mette på kjøtt. De fleste tåler litt planter også, men man bør holde seg unna korn, sukker og planteoljer i alle fall. Disse er det verste. Med planteoljer menes margarin, soyaolje, rapsolje osv. Dette har man også funnet ut i senere tid at hemmer fettcellene å dele seg slik at det dannes store fettceller. Anonymkode: d553a...469 Tror dette stemmer stort sett. Så vidt jeg vet er sykelig overvekt et ganske moderne problem, og forskjellen er neppe at vi har mat lettere tilgjengelig enn i gamle dager. Normalen var altså ikke å mangle mat, selv om det nok var vanligere å måtte gå mer enn et par timer mellom hvert måltid. De ble heller ikke syke av å spise store mengder kjøtt, mettet fett og veldig lite frukt og andre planter. Dårlig tannstilling og tannråte var heller ikke utbredt slik det er i dag. Det skal godt gjøres å spise seg overvektig om man holder seg til den kosten mennesker er utviklet for å spise. Det som oftest skjer hos dyr som har ubegrenset tilgang til mat, er at de blir flere, ikke tykkere. Tannproblemer og overvekt kom for fullt da vi gikk over til plantebasert kost da jordbruket tok til, og spesielt når raffinert sukker og planteoljer begynte å bli tilsatt all slags matvarer. Når man skal fete opp mus og rotter for å gjøre forsøk på dem, får de fôr som hovedsaklig består av karbohydrater og fett, som er en kombinasjon som ikke finnes i noen naturlig mat. Det går an å gå ned i vekt ved å telle kalorier og fortsette å spise maten som gjorde deg syk og overvektig, bare i mindre mengder. Men det er soleklart bedre å begynne å spise ordentlig mat i stedet. Personlig er jeg veldig fornøyd med å slippe å telle kalorier og heller bare spise meg ordentlig mett på skikkelig mat. Det gjør jeg omtrent 90% av tiden (gidder ikke å være sær når det er bursdag eller jeg er invitert på middag), og det holder i massevis til å både gå ned i vekt, bygge muskler og få en kropp (og hode!) som funker mye mye bedre enn når jeg spiser brød, sukker og olje. Anonymkode: d1086...89a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå