Gjest Toro_Jenta Skrevet 11. august 2005 #1 Skrevet 11. august 2005 fant så mye at det ble to kilo når det var renset så nå har jeg vasket og renset de kan jeg legge de i frysa sånn?
Gjest Gjest Skrevet 11. august 2005 #2 Skrevet 11. august 2005 Sopp bør forvelles før de fryses. Eller du kan tørke dem i varmluftovn på svak varme. Supert å smuldre i supper, dresinger og stuinger. Du kan også lage en suppebase, fres soppen sammen med løk og hvitløk, hell på 1 - 2 l. kraft/buljong, laurbærblad og en klype timian samt en skvett hvitvin og kok 10 min. Fryses. Når du skapl bruke den, varmes basen til kokepunktet og spes med fløte og en neve sprøstekt bacon pluss oppklippede friske urter.
Lula Skrevet 11. august 2005 #3 Skrevet 11. august 2005 Den eneste soppen som egner seg til å legge rett i frysen uten noen form for behandling er traktkantareller (men de er jo ikke kommet ennå). Jeg koker/forveller ikke soppen, men foretrekker å frese den i litt olje til den synker sammen litt, og så hiver jeg den i fryseren.
Gjest Toro_Jenta Skrevet 11. august 2005 #4 Skrevet 11. august 2005 hvorfor bør de forvelles er det pga smaken ?
Gjest gjest1 Skrevet 12. august 2005 #6 Skrevet 12. august 2005 Jeg bruker å steke den uten fett (ev. litt olje) til den har begynt å gi fra seg fuktighet og så fryse den i tette bokser. Veldig lettvint!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå