Gå til innhold

idag har jeg plukket kantareller


Anbefalte innlegg

Gjest Toro_Jenta
Skrevet

fant så mye at det ble to kilo når det var renset :klappe:

så nå har jeg vasket og renset de

kan jeg legge de i frysa sånn?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Sopp bør forvelles før de fryses. Eller du kan tørke dem i varmluftovn på svak varme. Supert å smuldre i supper, dresinger og stuinger. Du kan også lage en suppebase, fres soppen sammen med løk og hvitløk, hell på 1 - 2 l. kraft/buljong, laurbærblad og en klype timian samt en skvett hvitvin og kok 10 min. Fryses. Når du skapl bruke den, varmes basen til kokepunktet og spes med fløte og en neve sprøstekt bacon pluss oppklippede friske urter.

Skrevet

Den eneste soppen som egner seg til å legge rett i frysen uten noen form for behandling er traktkantareller (men de er jo ikke kommet ennå).

Jeg koker/forveller ikke soppen, men foretrekker å frese den i litt olje til den synker sammen litt, og så hiver jeg den i fryseren.

Gjest Toro_Jenta
Skrevet

hvorfor bør de forvelles er det pga smaken ?

Skrevet

Jeg bruker å steke den uten fett (ev. litt olje) til den har begynt å gi fra seg fuktighet og så fryse den i tette bokser. Veldig lettvint!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...