Gå til innhold

Oppskrift på god Daim kake?!


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Daimkake

3 eggehviter

2 dl sukker

100 g hakkede mandler

3 eggeplommer

100 g sukker

3 dl kremfløte

2 store plater Daim

Pisk eggehviter og sukker stivt. Bland i de hakkede mandlene. Kle bunnen av en rundt form med bakepapir. Hell deigen i formen og stek på midterste rille ved 150 grader i ca 45 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Stivpisk kremfløte og grovhakk Daim. Bland alt sammen og hell fyllet over den avkjølte bunnen. La kaken stå i fryseboksen natten over.

Her er en annen deilig variant !

2 eggehviter

1 1/2 dl sukker

1 dl hakkede mandler

Pisk eggehviter og sukker til stiv og blank marengs, bland i nøtter. Tegn opp to sirkler på et bakepapir (som dekker stekeplata). Pleier å bruke bunnen på en 22 cm kakeform. Fordel marengsen innenfor sirkelen. Stekes i ca. 1 time, på 125-150 grader.

4 eggeplommer

120 gr. sukker

8 dl kremfløte

2 doble Dajm

2-3 ss sterk kaffe

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk krem av fløten. Bland krem og eggedosis, ha i hakket Dajm og kaffe (avkjølt).

Dekk en kakeform med bakepapir. Begynn med is i bunnen, så et 1 av marengsbunnene, litt mer is, en bunn og mye is på toppen. (Marengsbunnene er skjøre, har lett for å brekke. Ingen krise, for det er det ingen som ser.) Må stå minst 4 timer i fryseren. Tas frem 1/2 time før servering. Pyntes med gjerne med hakket Dajm, evnt. Dajmkuler.

Tar litt tid og lage denne, men den blir veldig flott.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...