Gå til innhold

Oppskrift på god Daim kake?!


Shine21

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Daimkake

3 eggehviter

2 dl sukker

100 g hakkede mandler

3 eggeplommer

100 g sukker

3 dl kremfløte

2 store plater Daim

Pisk eggehviter og sukker stivt. Bland i de hakkede mandlene. Kle bunnen av en rundt form med bakepapir. Hell deigen i formen og stek på midterste rille ved 150 grader i ca 45 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Stivpisk kremfløte og grovhakk Daim. Bland alt sammen og hell fyllet over den avkjølte bunnen. La kaken stå i fryseboksen natten over.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er en annen deilig variant !

2 eggehviter

1 1/2 dl sukker

1 dl hakkede mandler

Pisk eggehviter og sukker til stiv og blank marengs, bland i nøtter. Tegn opp to sirkler på et bakepapir (som dekker stekeplata). Pleier å bruke bunnen på en 22 cm kakeform. Fordel marengsen innenfor sirkelen. Stekes i ca. 1 time, på 125-150 grader.

4 eggeplommer

120 gr. sukker

8 dl kremfløte

2 doble Dajm

2-3 ss sterk kaffe

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk krem av fløten. Bland krem og eggedosis, ha i hakket Dajm og kaffe (avkjølt).

Dekk en kakeform med bakepapir. Begynn med is i bunnen, så et 1 av marengsbunnene, litt mer is, en bunn og mye is på toppen. (Marengsbunnene er skjøre, har lett for å brekke. Ingen krise, for det er det ingen som ser.) Må stå minst 4 timer i fryseren. Tas frem 1/2 time før servering. Pyntes med gjerne med hakket Dajm, evnt. Dajmkuler.

Tar litt tid og lage denne, men den blir veldig flott.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...