Gjest Sesselja Skrevet 11. august 2005 #1 Skrevet 11. august 2005 Kan man sylte druer? Eventuelt oppbevare dem på annen måte? Og hvis de kan syltes, hvordan gjør jeg det?
Arkana Skrevet 11. august 2005 #2 Skrevet 11. august 2005 Druesyltetøy 1 kg steinfrie grønne druer 2 sitroner i tynne skiver 600 g sukker 100 g melis Og hvis du ønsker: 100 g lett ristede grovhakkede valnøttkjerner ¾ dl konjakk, brandy eller armagnac Legg druer, sitronskiver og sukker/melis lagvis i en kjele. Bland sammen og dekk til. La stå og trekke et par timer til det begynner å safte seg. La koke opp og putre over middels varme en drøy time. Rør ofte. Ta av platen og la hvile noen minutter. Rør inn nøtter og konjakk, hvis du vil ha det, fyll på varme glass.
Gjest Sesselja Skrevet 11. august 2005 #3 Skrevet 11. august 2005 Det var kjapt svar! Hva gjør du med drueskallet? Og legger du sitronen i skiver med eller uten skall? Fjerner du dem? Sesselja-wannabe-husmor
Arkana Skrevet 11. august 2005 #4 Skrevet 11. august 2005 Jeg beholder skallet på (tror ikke jeg gidder å skrelle 1 kg druer ), etter en time koking er det ikke særlig igjen av det uansett. Jeg pleier å skrelle sitronene, men det er egentlig mest fordi jeg ikke er så glad i skall og biter i syltetøy (jeg kjøper alltid syltetøy på squeezy-flasker eller crystal-marmelade uten skall og biter), men du kan godt la skallet være på. En time koking og alt sukkeret gjør skallet mykt og søtt.
Gjest Sesselja Skrevet 11. august 2005 #5 Skrevet 11. august 2005 Dette blir første forsøk på sylting (utenom røresyltetøyet som står i kjøleskapet og vel strengt tatt ikke er syltet...), så hvordan gjør du det med oppbevaring? De varme glassene bør vel være bakteriefri-varme, så koker du dem eller kan jeg sette dem i stekeovnen? Må jeg gjøre noe annet? Kan de bare stå i hyllene eller skal de i kjøleskap/fryser eller noe annet finurlig? Hvor lang holdbarhet har slike hjemmesyltetøy? Jeg sier som Dumdumboys: mas, mas, mas over hele linja...
Arkana Skrevet 11. august 2005 #6 Skrevet 11. august 2005 Glassene skal være bakteriefrie. Du vasker og skyller dem godt og har dem i stekovn ved 100 grader i 10 minutter. Jeg oppbevarer syltetøyet i kjøleskap. Syltetøyet er vel holdbart et par uker etter at du har åpnet glasset, og så vidt jeg vet så lenge som et år i uåpnet glass.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå