Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg må gi opp amming og baby er 3 mnd. Jeg vurderer nå å kjøpe en sånn maskin for å blande melkerstatning, men ser at den ikke anbefales da den ikke blander pulveret når vannet holder 70grader. Leste bak på vår erstatning og der står der at vannet skal avkjøles i 30 minutter etter koking før pulveret skal blandes. Spurte produsenten og de sa det var Helsedirektoratet i Norge som sier pulveret må blandes i 70grader og at deres pulver tåler den varmen. Det er likevel ikke det de skriver som fremgangsmåte bak på pakken, og tydeligvis ikke noe som anbefales i andre land enn Norge. Ser at Hipp også skriver at pulveret skal blandes i vann som holder 50grader, altså ikke 70grader som Helsedirektoratet sier. Hva tenker dere om dette, og hva er grunnen til dette? Burde ikke i så fall instruksjonen bak på erstatning møte Norske anbefalinger?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Dette er en relativt ny oppdagelse, og derfor ikke noe som de har landet helt på når det gjelder produsentenes anbefalning. Grunnen til at produsentene anbefaler å kjøle ned vannet før man blander det med pulver er for å forebygge forbrenninger for barnet som skal drikke en muligens for varm drikk. Grunnen til at Helsedirektoratet anbefaler at man blander pulveret med vann som har over 70 grader, og deretter kjøler det ned, er at det er oppdaget bakterier i MME-pulver som kun drepes med vann over 70 grader. Det vil si at det er ikke alt av MME som har disse bakteriene, men det kan forekomme. Norske helsemyndigheter anbefaler derfor dette for å være på den sikre side. Det var noen i sommer/høst som hadde et barn som ble alvorlig syk av å blande MME på den måten som står på pakken. Produsentene burde endre sin anvisning, men det har de altså ikke gjort ennå. 

Mener det finnes en maskin som kan blande morsmelkerstatningen til riktig temp. Eventuelt så kan du ha en termos klar med kokt vann (over 70 grader) og en med kaldt kokt vann, også blande først den varme og deretter spe ut med den kalde for å få grei temp.

  • Liker 2
Skrevet
Kassiopeia8 skrev (4 minutter siden):

Dette er en relativt ny oppdagelse, og derfor ikke noe som de har landet helt på når det gjelder produsentenes anbefalning. Grunnen til at produsentene anbefaler å kjøle ned vannet før man blander det med pulver er for å forebygge forbrenninger for barnet som skal drikke en muligens for varm drikk. Grunnen til at Helsedirektoratet anbefaler at man blander pulveret med vann som har over 70 grader, og deretter kjøler det ned, er at det er oppdaget bakterier i MME-pulver som kun drepes med vann over 70 grader. Det vil si at det er ikke alt av MME som har disse bakteriene, men det kan forekomme. Norske helsemyndigheter anbefaler derfor dette for å være på den sikre side. Det var noen i sommer/høst som hadde et barn som ble alvorlig syk av å blande MME på den måten som står på pakken. Produsentene burde endre sin anvisning, men det har de altså ikke gjort ennå. 

Mener det finnes en maskin som kan blande morsmelkerstatningen til riktig temp. Eventuelt så kan du ha en termos klar med kokt vann (over 70 grader) og en med kaldt kokt vann, også blande først den varme og deretter spe ut med den kalde for å få grei temp.

Skulle tro flere enn et barn hadde blitt syk da utrolig mange barn har fått det blandet ut slik?🤷‍♀️

  • Liker 1
Skrevet
MFO skrev (1 minutt siden):

Skulle tro flere enn et barn hadde blitt syk da utrolig mange barn har fått det blandet ut slik?🤷‍♀️

Det har de sikkert også, men det var disse som da gikk ut i media. Antar at Helsedirektoratet har flere beviser på syke barn da de faktisk har undersøkt det og endret sine anbefalninger.

AnonymBruker
Skrevet
Kassiopeia8 skrev (11 minutter siden):

Dette er en relativt ny oppdagelse, og derfor ikke noe som de har landet helt på når det gjelder produsentenes anbefalning. Grunnen til at produsentene anbefaler å kjøle ned vannet før man blander det med pulver er for å forebygge forbrenninger for barnet som skal drikke en muligens for varm drikk. Grunnen til at Helsedirektoratet anbefaler at man blander pulveret med vann som har over 70 grader, og deretter kjøler det ned, er at det er oppdaget bakterier i MME-pulver som kun drepes med vann over 70 grader. Det vil si at det er ikke alt av MME som har disse bakteriene, men det kan forekomme. Norske helsemyndigheter anbefaler derfor dette for å være på den sikre side. Det var noen i sommer/høst som hadde et barn som ble alvorlig syk av å blande MME på den måten som står på pakken. Produsentene burde endre sin anvisning, men det har de altså ikke gjort ennå. 

Mener det finnes en maskin som kan blande morsmelkerstatningen til riktig temp. Eventuelt så kan du ha en termos klar med kokt vann (over 70 grader) og en med kaldt kokt vann, også blande først den varme og deretter spe ut med den kalde for å få grei temp.

Sikter du til det tilfellet i etellerannet land i Europa nå, eller gjelder dette Norge?

Selv fulgte jeg anvisning på pakken, var bare NAN såvidt jeg husker som hadde 70 grader som anbefaling.

Hipp og Collett hadde noe annet....

Anonymkode: 9cc48...ecb

AnonymBruker
Skrevet
Kassiopeia8 skrev (1 time siden):

Dette er en relativt ny oppdagelse, og derfor ikke noe som de har landet helt på når det gjelder produsentenes anbefalning. Grunnen til at produsentene anbefaler å kjøle ned vannet før man blander det med pulver er for å forebygge forbrenninger for barnet som skal drikke en muligens for varm drikk. Grunnen til at Helsedirektoratet anbefaler at man blander pulveret med vann som har over 70 grader, og deretter kjøler det ned, er at det er oppdaget bakterier i MME-pulver som kun drepes med vann over 70 grader. Det vil si at det er ikke alt av MME som har disse bakteriene, men det kan forekomme. Norske helsemyndigheter anbefaler derfor dette for å være på den sikre side. Det var noen i sommer/høst som hadde et barn som ble alvorlig syk av å blande MME på den måten som står på pakken. Produsentene burde endre sin anvisning, men det har de altså ikke gjort ennå. 

Mener det finnes en maskin som kan blande morsmelkerstatningen til riktig temp. Eventuelt så kan du ha en termos klar med kokt vann (over 70 grader) og en med kaldt kokt vann, også blande først den varme og deretter spe ut med den kalde for å få grei temp.

Mener du det barnet som var på tv2 hjelper deg, hvor det ikke kan bevises at det var pulveret som gjorde det sykt?

Anonymkode: a9234...09b

  • Liker 4
Skrevet
AnonymBruker skrev (18 minutter siden):

Mener du det barnet som var på tv2 hjelper deg, hvor det ikke kan bevises at det var pulveret som gjorde det sykt?

Anonymkode: a9234...09b

Jeg har ammet mine to eldre barn, og har derfor ikke fulgt med på saker som omhandler erstatning😅 Nå sitter jeg her med en liten kar som hater pupp, og plutselig med den nyheten relevant for meg og🙈 Husker derfor ikke saken, bare lest i etterkant

AnonymBruker
Skrevet
MFO skrev (2 timer siden):

Skulle tro flere enn et barn hadde blitt syk da utrolig mange barn har fått det blandet ut slik?🤷‍♀️

Det er ganske sjeldent at folk får listeriose også, men man har jo kostholdsråd for gravide for sikkerhets skyld. Tror ikke jeg hadde våget🤔

Anonymkode: 874ef...c8e

AnonymBruker
Skrevet

Følger ikke Helsedirektoratet bare anbefaling for EU? Mange land i EU som har dårlig vann, veldig få land har så bra vannkvalitet i Norge. Mener det er derfor produsentene ikke endrer instruksene fordi det skal holde å varme til 50 grader i Norge. 

Anonymkode: eed64...30d

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Følger ikke Helsedirektoratet bare anbefaling for EU? Mange land i EU som har dårlig vann, veldig få land har så bra vannkvalitet i Norge. Mener det er derfor produsentene ikke endrer instruksene fordi det skal holde å varme til 50 grader i Norge. 

Anonymkode: eed64...30d

Tror ikke det er et EU krav. Jeg bor i Danmark og bruker nan pro, her er anbefalingen 40 grader, og det er også det som står på pakken. Så jeg følger de retningslinjene. 

Anonymkode: 3431f...6dc

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (43 minutter siden):

Følger ikke Helsedirektoratet bare anbefaling for EU? Mange land i EU som har dårlig vann, veldig få land har så bra vannkvalitet i Norge. Mener det er derfor produsentene ikke endrer instruksene fordi det skal holde å varme til 50 grader i Norge. 

Anonymkode: eed64...30d

Handler ikke om kvaliteten på vannet, men bakterier i selve pulveret. De dør visstnok ved 70grader. Jeg forsto bare ikke hvorfor Helsedirektoratet mener dette er viktig, men produsentene selv ikke mener det. Jeg mener, den erstatningen vi bruker(melkefri) selges jo i USA, og der blir man jo saksøkt for mindre ting🤷‍♀️ Skulle tro produsentene var veldig opptatt av føre var, men det står helt tydelig at man skal kjøle ned vannet for så å blande i pulveret og servere straks..

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Under vannkrisen på Askøy i 2019 døde det et 8 mnd gammelt barn. Fikk i seg bakterien Campylobacter som var i drikkevannet via MME. Hadde ikke blitt varmet godt nok opp. Etter hva jeg husker hadde barnet tilleggsdiagnoser, så et friskt barn ville muligens overlevd. 

Anonymkode: 96f10...43b

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (20 minutter siden):

Under vannkrisen på Askøy i 2019 døde det et 8 mnd gammelt barn. Fikk i seg bakterien Campylobacter som var i drikkevannet via MME. Hadde ikke blitt varmet godt nok opp. Etter hva jeg husker hadde barnet tilleggsdiagnoser, så et friskt barn ville muligens overlevd. 

Anonymkode: 96f10...43b

Det blir jo noe helt annet enn det som diskuteres her, skjønner ikke hvorfor du drar det inn! Her handler det om sjeldne men farlige bakterier i melkepulveret, ikke om vannkvaliteten i Norge og forholdsvis vanlige mikrober.

Anonymkode: ca12e...bb2

  • Liker 2
Gjest Albbas
Skrevet
4 hours ago, Kassiopeia8 said:

Dette er en relativt ny oppdagelse, og derfor ikke noe som de har landet helt på når det gjelder produsentenes anbefalning. Grunnen til at produsentene anbefaler å kjøle ned vannet før man blander det med pulver er for å forebygge forbrenninger for barnet som skal drikke en muligens for varm drikk. Grunnen til at Helsedirektoratet anbefaler at man blander pulveret med vann som har over 70 grader, og deretter kjøler det ned, er at det er oppdaget bakterier i MME-pulver som kun drepes med vann over 70 grader. Det vil si at det er ikke alt av MME som har disse bakteriene, men det kan forekomme. Norske helsemyndigheter anbefaler derfor dette for å være på den sikre side. Det var noen i sommer/høst som hadde et barn som ble alvorlig syk av å blande MME på den måten som står på pakken. Produsentene burde endre sin anvisning, men det har de altså ikke gjort ennå. 

Mener det finnes en maskin som kan blande morsmelkerstatningen til riktig temp. Eventuelt så kan du ha en termos klar med kokt vann (over 70 grader) og en med kaldt kokt vann, også blande først den varme og deretter spe ut med den kalde for å få grei temp.

Det er ikke en ny oppdagelse, WHO har anbefalt den fremgangsmåten lenge, og bakteriene i pulveret har også vært kjent lenge. Det er bare nå plutselig at Hdir bestemte seg for å følge det samme. Det er ikke relaterte til babyen i media, som sannsynligvis ble syk av noe helt annet uansett. 

Så det er altså ikke mer kritisk enn at Hdir har brukt årevis på å bli enige om denne anbefalingen... 

AnonymBruker
Skrevet
Albbas skrev (1 minutt siden):

Det er ikke en ny oppdagelse, WHO har anbefalt den fremgangsmåten lenge, og bakteriene i pulveret har også vært kjent lenge. Det er bare nå plutselig at Hdir bestemte seg for å følge det samme. Det er ikke relaterte til babyen i media, som sannsynligvis ble syk av noe helt annet uansett. 

Så det er altså ikke mer kritisk enn at Hdir har brukt årevis på å bli enige om denne anbefalingen... 

Dette!

Det er helt utrolig hvor mange som har misforstått TV2 - innslaget, og tilsynelatende ser ut til å tro at det «bare» dreier seg om alminnelig omgangssyke og vanlig forekommende tarmbakterier. Det gjør det nemlig ikke. 
Bakterien det er snakk om, heter Cronobacter sakazakii, og er i aller høyeste grad dødelig for spedbarn. Dette har man visst om i «alle år», men det er altså nå nylig at HDir har endret anbefalingene. 
 

Dere kan eventuelt lese mer om bakterien her: https://www.cdc.gov/cronobacter/infection-and-infants.html
 

Ja, den er sjelden - men det er jammen meg også toxoplasmose, listeriose og skader som følge av forhøyet lakrisinntak, tilstander norske gravide er hysterisk redde for. Forstå det den som kan🤷🏻‍♀️

Anonymkode: ca12e...bb2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...