AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #1 Skrevet 2. januar 2021 Lager en lasagne nå, og har halvert kjøttmengden og erstatter med linser. Pleier alltid sausen til lasagne stå og putre et par timer, men skjønner nå at linsene har «forsvunnet» i en mos. Mister man da proteinene og alt det gode fra vitaminene? Bør linser alltid tilføres mot slutten av koketid? Anonymkode: 77903...c78
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #2 Skrevet 2. januar 2021 Brukte du ferdigkokte linser eller tørre? Jeg bruker som regel tørre, røde linser i pastasaus, de trenger ofte lang koketid siden pastasausen min er ganske tykk. Men de blir mosete til slutt, de også. Ferdigkokte linser trenger ingen koketid og kan bare tilsettes til slutt. Du mister jo ingen næringsstoffer, linsene er jo der, bare i en annen form. Anonymkode: a8cc6...1d3
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #3 Skrevet 2. januar 2021 Jo lengre du koker linsene, og jo mer mos, jo mer av de antiantioksidante vitaminene forsvinner. De er beskyttet av celleveggene og tåler ikke lys, varme eller luft. Men jeg hadde vært mer bekymret for hvilke næringsstoffer du går glipp av ved kjøtt-mangelen, enn hvordan kokingen og mosingen påvirker linsene. Næringsstoffene i linsene er ikke særlig tilgjengelige for opptak i menneskekroppen uansett. Vi tar opp mye mer av vitaminer og mineraler fra animalske kilder enn fra vegetabilske kilder. Anonymkode: adb78...6e6 3
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #4 Skrevet 2. januar 2021 AnonymBruker skrev (26 minutter siden): vitaminer og mineraler fra animalske kilder Men i animalske kilder finnes jo helt andre vitaminer. Og ingen fiber. Anonymkode: 867c9...f88
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #5 Skrevet 2. januar 2021 Ferdiglinser kan du ha i sausen mot slutten. Anonymkode: 1a91d...067
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #6 Skrevet 2. januar 2021 Blir det igjen noe kjøtt? Hva gjør du da med det? Anonymkode: 8a236...f15
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #7 Skrevet 2. januar 2021 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Jo lengre du koker linsene, og jo mer mos, jo mer av de antiantioksidante vitaminene forsvinner. De er beskyttet av celleveggene og tåler ikke lys, varme eller luft. Men jeg hadde vært mer bekymret for hvilke næringsstoffer du går glipp av ved kjøtt-mangelen, enn hvordan kokingen og mosingen påvirker linsene. Næringsstoffene i linsene er ikke særlig tilgjengelige for opptak i menneskekroppen uansett. Vi tar opp mye mer av vitaminer og mineraler fra animalske kilder enn fra vegetabilske kilder. Anonymkode: adb78...6e6 Spiser nok kjøtt resten av uka, her er det snakk om å redusere kjøttmengde. Godt for både miljø, lommebok og kropp. Jeg tilsetter linsene mot slutten neste gang, men godt at det fortsatt hadde en effekt å ha de med nå. Savnet ikke mer kjøtt i alle fall. Anonymkode: 77903...c78 2
AnonymBruker Skrevet 3. januar 2021 #8 Skrevet 3. januar 2021 AnonymBruker skrev (13 timer siden): Lager en lasagne nå, og har halvert kjøttmengden og erstatter med linser. Pleier alltid sausen til lasagne stå og putre et par timer, men skjønner nå at linsene har «forsvunnet» i en mos. Mister man da proteinene og alt det gode fra vitaminene? Bør linser alltid tilføres mot slutten av koketid? Anonymkode: 77903...c78 Noen vitaminer kan bli borte, men ikke proteiner og mineraler. Om du bør tilsette tidig eller sent har mestå gjøre med hva slagskonsistens du liker. Anonymkode: 7a995...a3c
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå