Gå til innhold

Hva kan jeg gjøre med ribben? Bortsett fra å lage ribbe..


Horselady

Anbefalte innlegg

Har 2 ribber i fryseren som jeg har fått. Ingen av oss er så veldig glad i ribbe, så nå lurer jeg på om dere har noen gode tips til hva jeg kan bruke de til, annet enn vanlig ribbemiddag med sprøstekt svor? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Prøv deg på asiatisk ribbe, eller porchetta. Kjempegodt! Eller skjær dem opp og lag god gammeldags flesk og duppe.

Anonymkode: 4063a...150

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pulled pork 🤤 kjøp to poser med fajita spicemix og gni inn ribbene.  Legg de i langpanne med eplecider eddik, brunt sukker, litt mer krydder og vann og stek på lav temperatur leeenge.

Når det er ferdig river du opp kjøttet, blander med noe av stekesjyen og salsa og varmer opp igjen i ovnen. Server med mangosalsa,guacamole og røkt-chili salsa!

Eller lag tacosuppe med den pulled porken!

Eller kremet pastasaus med sopp, løk og pulled pork til tagliatelle 

Lag begge og frys ned i porsjonspakker så kan du ta opp til middag enkelt og greit

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Vet om flere som liker å ha den på grillen som sommermat. 

Anonymkode: d6596...9a0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Eventuelt kan du lage kinesisk char siu eller chashu til ramen! 

Anonymkode: dabc5...70a

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tjueto skrev (5 minutter siden):

Du kan bruke kjøttet og kraften du får ved å koke den i lapskaus

Bare skjære den i biter å koke den, eller må jeg steke den først?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Summeer skrev (1 minutt siden):

Pulled pork 🤤 kjøp to poser med fajita spicemix og gni inn ribbene.  Legg de i langpanne med eplecider eddik, brunt sukker, litt mer krydder og vann og stek på lav temperatur leeenge.

Når det er ferdig river du opp kjøttet, blander med noe av stekesjyen og salsa og varmer opp igjen i ovnen. Server med mangosalsa,guacamole og røkt-chili salsa!

Eller lag tacosuppe med den pulled porken!

Eller kremet pastasaus med sopp, løk og pulled pork til tagliatelle 

Lag begge og frys ned i porsjonspakker så kan du ta opp til middag enkelt og greit

Det hørtes jo kjempegodt ut 😀

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Horselady skrev (Akkurat nå):

Bare skjære den i biter å koke den, eller må jeg steke den først?

Den skal kokes i tre timer, ingen steking. Først kan man renske kjøttet for alt fettet, for cirka halvparten er fett, og det kan man ta bort. Når man har kokt kjøttet i tre timer, så kommer fettet til å skille seg ut og flytte opp og legge seg på toppen av vannet, og det kan man fjerne når vannet har blitt kaldt. Jeg pleier å fryse ned kjøttet og vannet og bruke det seinere

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

1 hour ago, Horselady said:

Har 2 ribber i fryseren som jeg har fått. Ingen av oss er så veldig glad i ribbe, så nå lurer jeg på om dere har noen gode tips til hva jeg kan bruke de til, annet enn vanlig ribbemiddag med sprøstekt svor? 

Les deg litt opp på porchetta. Utmerket vintermat. En oppskrift, men det finnes mange på nett: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/porchetta--italiensk-ribberull/

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker restene av ribbe slik:

Pasta med fløtesaus, og ternet kjøtt fra ribbe. 

Innbakte horn med ost, ribbebiter og tomatpesto.

Pizza med det jeg har lyst på, og ribberester.

Wraps med rødkål og ribbe

Gratinert pastaform med ribbe

 

Jeg kutter av svor og det meste av fett før jeg varmer opp ribberester. Det kan fint gjøres med rå ribbe også.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker skrev (13 timer siden):
AnonymBruker skrev (13 timer siden):

Vet om flere som liker å ha den på grillen som sommermat. 

Anonymkode: d6596...9a0

 

wahaj skrev (13 timer siden):

Kutte den opp og grille/steke som grillskiver.

Eller skjær dem opp og lag god gammeldags flesk og duppe.

Anonymkode: 4063a...150

Tiltredes.    :spise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og til lapskaus ville jeg nok frest kjøttet med løk i panne før det gikk i gryta.

Ellers enig at det er fin bruk av ribbe(rester).

Endret av Jerry Lee
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...