Gå til innhold

Hva kan jeg bruke 4 eggehviter til?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har til overs 4 eggehviter, synd å kaste dem! Noen som har tips om hva jeg kan bruke dem til? 

 

Anonymkode: a4080...d31

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Lag en pavlova til nyttårsaften 

Skrevet

Jeg vil anbefale friands/ financiers. Det er myk kake av eggehviter, brunet smør og mandelmel som er superenkle å lage, men veldig enkle å lage - man bare bruner og siler smør i en gryte, og så blander med de øvrige ingrediensene, uten å feks måtte stivpiske eggehviter, slik man må til de fleste eggehvitebaserte kaker.

Du kan ha alle mulige bær eller frukt i  financier. Jeg lager feks ofte med pære eller bringebær. Blåbær er også godt. Det skal egentlig være små rektangulære kaker, men jeg pleier å en hel, rund kake i en liten springform, omtrent som en eplekake.

Et par oppskrifter: 

https://www.bbcgoodfood.com/recipes/blueberry-lemon-friands
https://www.thespruceeats.com/super-easy-friand-recipe-435219

Anonymkode: c384b...e35

Skrevet

PS: Superenkle å lage, men veldig GODE, skulle det stå. :ler: 

Anonymkode: c384b...e35

Skrevet

Det er vel akkurat til runde kokosmaskoner! Eller enn nøttebunn til nyttårsaften? Eller marengs?

Anonymkode: da978...82c

  • Liker 1
Skrevet

Har samme "problemet".  Laget vaniljekrem som krevde 5 eggeplommer i kveld.  Ergo står jeg med 5 eggehviter nå. 

Har ikke bestemt dessert til nyttårskvelden, så jeg kommer jeg til å steke små minipavlover av eggehvitene.  Så får jeg se hva jeg velger som topping :)   

Skrevet

Eggerøre, omelett, i suppe/saus for å få den tykkere, mini-pavlova, hvilken som helst kake/røre (eggehviten som binder det sammen), pikekyss (nyttårskyss), gi hunden (hvis du har - bra for pelsen). 

Anonymkode: 13474...f08

Skrevet

Jeg lager som regel mareng hvis jeg har eggehviter til overs. De holder seg lenge i tett boks og kan enten serveres alene til en kopp kaffe, til dessert sammen med is eller i en "eton mess"

 

Skrevet (endret)

Som nevnt over, marengstopper (pikekyss). Holder en evighet i en tett boks selv uten å fryses. Er ganske sikker på at om de lages nå kan de brukes til Eton mess i slutten av juni når norske jordbær begynner å komme. 

Endret av skrue

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...