Gå til innhold

Hva spiser dere på nyttårsaften?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Her har vi startet tradisjonen med å spise helstekt and på nyttårsaften, og i år blir det med sjøkreps til forrett og multe-iskake til dessert. Ennå mens jeg bodde hos foreldrene mine var det alltid kalkun med waldorfsalat++. Veldig godt det også 😊

  • Liker 3
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg og mannen min skal ha treretters meny. Forrett: Smørstekt brioche med kamskjell og sjøkreps eller reker. Kommer an på om vi får tak i sjøkreps her vi bor. Hovedrett: verdens beste hummersuppe med gulrot, fennikel, tomatpuré, kremfløte, konjakk og hvitvin i. Dessert: Sjokoladefondant med friske bær og muligens vaniljeis til. Godt med fisk og skalldyr til nyttår synes jeg. 

  • Liker 1
Skrevet

Jeg har invitert 10 gjester og skal servere tapas.

Anonymkode: 5d2b0...b52

  • Liker 1
Skrevet

Pinnekjøtt, og sjokolademousse til dessert. 

Anonymkode: 74e5c...2a0

Skrevet

I år blir det tapas.

I fjor var det biff.

Varierer litt alt etter som. 

 

  • Liker 2
Skrevet

Vi pleier å ha Raclette eller piggvar.
Noen ganger også pinnekjøtt om jeg er hos bestekompisen.

I år så fikk jeg så lyst på indisk, så det blir butter chicken, med hvitløk og koriander nan, raita. Til dessert mangopudding med kardemommeis. 

  • Liker 1
Skrevet

Planen i år er kalkun med sopp og baconstuffing, potetmos, rosenkål og fløtesaus :spise: Til dessert blir det kake og gule bomber siden jeg har et nyttårsbarn i familien 🙂

Skrevet

Sopp Wellington med poteter,rosenkål,rørte tyttebær og vegansk peppersaus 

Dessert blir vegansk pannacotta 

Anonymkode: f7853...e83

  • Liker 3
Skrevet

Blinis med løyrom, reinsdyr indrefilet med solbærsaus og hasselback poteter, sjokoladefondant med karamell og bringebær.

  • Liker 1
Skrevet

Vi samler alltid en gjeng hvor hver pers tar med 2 tapasretter 😍

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Det er første gang vi feirer nyttårsaften. Blir biff wellington med mandel poteter, grønnsaker og pepper saus. Har ikke helt bestemt meg for desserten, tar gjerne imot tips :)

Anonymkode: 1f74c...c47

Til dessert kan du ha panna cotta, karamellpudding, multekrem eller sjokolademousse. :)

  • Liker 2
Skrevet

Hjemmelaget lapskapus. Mmmm kjempegodt

Anonymkode: 006ec...296

  • Liker 2
Skrevet

Kalkunen fra Stange ligger til tining.  Vi blir bare tre voksne og to barn i år.  Korona gjør at vi ikke har gjester/venner som vi ellers bruker å ha. Desto viktigere synes jeg er det å gjøre nettopp denne nyttårskvelden spesiell for barnebarna.  De er blitt 8 og 11 år, og store nok til å sette pris på god mat og festpyntet bord :)  

Hos oss er Skagenrøre fast som forrett.  Synes det er lettvint fordi den kan lages dagen før.  Dessuten liker alle Skagenrøre, også barn.  Til selve kalkunen lager jeg rosenkål/bacon og waldorffsalat.  Og selvfølgelig en saus.  Blir vanlig kokt potet til - troll.  
Er usikker på desserten..  Vi hadde multekrem på julaften, så ikke aktuelt nå.  Og han på 11 år forspiste seg på riskrem et år, så det er heller ikke aktuelt.  Kanskje Creme Brulee? (som jeg aldri har laget før)

 

Skrevet
Hut skrev (13 timer siden):

Jeg og mannen min skal ha treretters meny. Forrett: Smørstekt brioche med kamskjell og sjøkreps eller reker. Kommer an på om vi får tak i sjøkreps her vi bor. Hovedrett: verdens beste hummersuppe med gulrot, fennikel, tomatpuré, kremfløte, konjakk og hvitvin i. Dessert: Sjokoladefondant med friske bær og muligens vaniljeis til. Godt med fisk og skalldyr til nyttår synes jeg. 

Omtrent samme vi to skal ha :)

Kamskjell med ertepure, soyasmør og fritert jordskokk

Sjøkrepssuppe! (høres veldig lik ut som din)

Strull og hjemmelagd vaniljeiskrem med cognacmarinerte multebær

Og masse Cremant og Champagne :)

 

Anonymkode: abd3f...f32

  • Liker 4
Skrevet

Her blir det langtidstekt elgstek i gryte med ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær. Hoff dessert til slutt. Aldri prøvd meg på dette før, så er spent på resultatet. 

  • Liker 1
Skrevet
Troyamin skrev (22 minutter siden):

Her blir det langtidstekt elgstek i gryte med ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær. Hoff dessert til slutt. Aldri prøvd meg på dette før, så er spent på resultatet. 

Jeg måtte google desserten, det så skikkelig lekkert ut! Vi skal, som nevnt tidligere, ha daimiskake, lett å lage og ikke minst lett å frakte med seg når jeg skal bort. 

  • Liker 2
Skrevet
Brunhilde skrev (37 minutter siden):

Jeg måtte google desserten, det så skikkelig lekkert ut! Vi skal, som nevnt tidligere, ha daimiskake, lett å lage og ikke minst lett å frakte med seg når jeg skal bort. 

Mmmm! Får vann i munnen bare av tanken på daimiskake!💞

  • Liker 2
Skrevet

MAnnen skal ha kalkun og eg skal ha pinnakjøt 

Anonymkode: 929fe...b7c

Skrevet

Vi skal ha asiatisk. Starter med sticky edamebønner, fortsetter med crispy jackfruit i asiatiske pannekaker (vegansk versjon av cripsy duck) servert med hoisinsaus og avslutter med sjokoladepudding.

  • Liker 4
Skrevet

Litt usikker ennå, kommer an på hva som frister i grønnsaksdisken i dag. Men sannsynligvis tomater fylt med safranrisotto servert på spinat til forrett. 

Kanskje porsjonspaier som del av hovedretten, muligens med chevre, valnøtter og purre. 

Anonymkode: 53ca8...931

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...