Gå til innhold

Hva kan jeg gjøre med frosne skogsbær?


Rampoline

Anbefalte innlegg

Jeg har en svær pose med frosne skogsbær (blåbær, bringebær, bjørnebær, solbær) i fryseren. De er nokså syrlige, og må nok gjøres søtere før man spiser dem. Er det noen som har noen spennende oppskrifter på hva jeg kan gjøre med disse?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Anonymous

Kjør dem i mikseren mens de er frosne sammen med melis og creme fraiche. Det blir en slags sorbetlikenende dessert, veldig godt. Bør lages like før servering for den faller litt sammen etter en stund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enkelt og greit:

Kjøp en paibunn (eller lag den selv hvis du ikke liker enkelt og greit)

Kjøp en pakke eller to med vaniljekrem (eller lag den selv)

Ta bærene ut av fryseren (hvis posen er veeeldig stor kan du ta ut halvparten kanskje) Legg dem på et stort fat og strø litt sukker eller melis over. La dem tine.

Legg vaniljekremen i paiformen.

Når bærene er tint bruker du en sleiv med hull i og legger bærene oppå kremen. (sleiv med hull for å fjerne litt av saften).

Frisk og god kake!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan lage smoothies, en milkshakeaktig sak!

Kjøp vaniljeyoughurt (finner bare på store begre tror jeg). Oppskrift på smoothies står på begeret. Kan jo gjenta den her likevel.

Bland like deler youghurt og frosne bær (bruk desilitermål)+ litt banan (en halv til en avhengig av hvor mye du lager og hvor mye banansmak du vil ha). Kjør dette i mixeren evt. bruk stavmikser til bærene er hgelt knuste.

Server i glass med sugerør, NAM!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hell litt brunt aromatisk brennevin (whisky, cognac, calvados) og lønnesirup over og server med yoghurtkrem (50/50 pisket kremfløte og yoghurt naturell, sukret slik at den ikke smaker surt, bare litt friskere enn vanlig krem)

yummi!!! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonymous

:D

Friske bær er deilig til fruktgrøter.

Ta bær i en kaserolle med sukker og vann.

La det koke en stund. Ta av plata.

Rist så sammen potetmel med litt vann i et glass med lokk.

Hell det i , og gi et oppkok.

Du bestemmer selv hvor tykk du vil ha grøten. Det er bare å øke eller minske potetmelmengden.

Avkjøl. Nam, nam med sukker og fløte.

:P:lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 måneder senere...

Varm bærene med en passelig mengde sukker, tilsett gjerne litt alkohol (portvin, vodka) og server med vanliljeis og vanliljesaus. Dette er en høydare hver gang!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lag smuldrepai servert med vaniljesaus!

Åh, det skulle være mitt forslag nå. :wink:

Kan jo føye til: Kan også serveres med is eller krem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous
Varm bærene med en passelig mengde sukker, tilsett gjerne litt alkohol (portvin, vodka) og server med vanliljeis og vanliljesaus. Dette er en høydare hver gang!

DET er jo bare kjempegodt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Varm bærene sammen med honning og Cointreau og server med vaniljeis til.

Minnie

Minnie.....det var jeg som skulle svare det der....... :ler::ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Lage mufins.

Finn en oppskrift på vanlige lyse mufins og bland inn de frosne bærene, og bak dem på vanlig måte. Det smaker kjempe godt!

Piglet *som endelig er tilbake etter en LANG påskeferie*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 år senere...
Gjest Nissemamma
Lage mufins.

Finn en oppskrift på vanlige lyse mufins og bland inn de frosne bærene, og bak dem på vanlig måte. Det smaker kjempe godt!

Piglet *som endelig er tilbake etter en LANG påskeferie*

Noe som er veldig lettvint, og VELDIG godt, og er perfekt som dessert etter en romantisk middag:

1 pose frosne baer

1 liten kartong kremfloete

1 plate hvit sjokolate

pisk floeten lett saa den blir litt tykkere, men fortsatt flytende (ca halvveis til krem). smelt den hvite sjokoladen, la den avkjoele seg noen minutter, og roer den inn i kremen/floeten. Fordel de frosne baerene i noen fine glass, og hell kremblandingen over. La staa i kjoeleskapet til de har tyknet.

Kjempegodt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...