Gå til innhold

Vegetar: alternativ til spekeskinke?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har tips til en vegetarisk «spekeskinke»? Salt, god konsistens..

Anonymkode: 297d3...39e

Skrevet

Gulrøtter!

Anonymkode: 341c9...64a

  • Liker 2
Skrevet (endret)

Jeg har ikke det, men jeg bruker ofte stekt sjampinjong som "kjøtterstatning",  steker til soppen er godt brunet, det smaker ikke spekeskinke, men det smaker godt.

Endret av Brunhilde
Feilstaving
Skrevet

Hva som passer som erstatning for spekeskinke vil variere etter hvilken type rett man skal ha det til. 

I pasta og omeletter vil sopp kunne være godt alternativ, men om det skal være kalde tapasruller, så ville jeg vurdert soltørket tomat for eksempel. 

  • Liker 2
Skrevet

Oliven?

Anonymkode: c2770...8c2

  • Liker 1
Skrevet

Spiser du ikke kjøtt finnes det ingen erstatter for spekeskinke. Du kan finne andre matsorter som er salt. Blir som facon, er jo ikke bacon akkurat. Savner man smaken får man heller spise kjøtt, evt fra produsenter som er opptatt av dyrevelferd.

  • Liker 4
Skrevet

Tråden er ryddet for avsporinger. Elaine Marley, mod.

Skrevet

Agurk. Ha gjerne litt salt på. 

Skrevet
On 12/26/2020 at 5:17 PM, AnonymBruker said:

Noen som har tips til en vegetarisk «spekeskinke»? Salt, god konsistens..

Anonymkode: 297d3...39e

I hvilken sammenheng?

Anonymkode: 25723...441

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 28.12.2020 den 18.29):

I hvilken sammenheng?

Anonymkode: 25723...441

Primært til rømmegrøt, flatbrød, eggerøre og poteter. I de fleste sammenhenger har jeg funnet at et godt alternativ er stekt sopp, som andre også nevner i tråden her. Men jeg syns ikke det fungerer så godt til akkurat denne retten.
Jeg skal jammen prøve oliven til, den muligheten har jeg ikke tenkt på før. 

Anonymkode: 297d3...39e

Skrevet

Rosenkål.

Anonymkode: d8aa1...308

Skrevet

Sorry, finnes ikke.

Anonymkode: 00583...93b

  • Liker 1
Annonse
Skrevet
59 minutter siden, AnonymBruker said:

Primært til rømmegrøt, flatbrød, eggerøre og poteter. I de fleste sammenhenger har jeg funnet at et godt alternativ er stekt sopp, som andre også nevner i tråden her. Men jeg syns ikke det fungerer så godt til akkurat denne retten.
Jeg skal jammen prøve oliven til, den muligheten har jeg ikke tenkt på før. 

Anonymkode: 297d3...39e

Jeg tenker at det bør fungere med soppmel (oppmalt, tørket sopp) blandet inn i en pastablanding (mel, salt og egg), kjevlet ut til plater, skåret i passende biter og frityrstekt.

Vær obs på at du bør bruke sopp som ikke trenger veldig god varmebehandling, for sikkerhets skyld. Så jeg ville ikke valgt kantarell, og absolutt ikke rødskrubb.

Anonymkode: 25723...441

Skrevet
2 hours ago, AnonymBruker said:

Primært til rømmegrøt, flatbrød, eggerøre og poteter. I de fleste sammenhenger har jeg funnet at et godt alternativ er stekt sopp, som andre også nevner i tråden her. Men jeg syns ikke det fungerer så godt til akkurat denne retten.
Jeg skal jammen prøve oliven til, den muligheten har jeg ikke tenkt på før. 

Anonymkode: 297d3...39e

Da ville jeg sett til andre salte "snack"-lignende ting. Oliven, soltørkede tomater, kanskje artisjokkhjerter? Manchego eller en annen ost? Saltbakte mandler? 

Anonymkode: 18560...f29

Skrevet

Potetgull

Anonymkode: 141da...d57

Skrevet

Kanskje ovnsbakt rødbete? 

Jeg lager inni mellom "facon" av rødbeter som jeg pensler med grillolje og røykaroma, og baker i stekeovnen.  

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...