Gå til innhold

er jo ikke rart folk blir feite.


Anbefalte innlegg

Skrevet

 Før i tiden var jo chipsposene my mindre  vs i dag som de er enorme. Kims het jo idun før i tiden. Ikke går det ann å legge bort de store posene å spise en annen dag heller fordi da er potetgullet ødelagt.

KiMs Salt & Pepper 250g - Kims.noIngen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

Anonymkode: be6e7...dcb

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Lett å legge skyld på produsentene for folks fedme. MEN det er folk sin egen skyld at de er tykke!

Anonymkode: a0a0e...8f9

  • Liker 10
Skrevet

Når en person tar slankeoperasjon. Da innebærer det forpliktelser, som at de vedlikeholder en sunn livsstil og vekt. 

Mår vedkommende stadig får beskjed av legen om å trene... Stadig får beskjed om å spise normalt sunt. Mens mesker i seg 300g biffer med sauser, smågodt til hverdags, Pepsi Max er tørstedrikk, å sitte og glane på TV eller å game er hovedbeskjeftigelsen, potetgull er frokosten og all middag må det være minst en saus til... altså... Da kan man ikke skylde på at potetgullposen er større. De fleste mennesker spiser ikke potetgull engang. Det er ikke en del av et normalt kosthold. 

Anonymkode: fd4fb...3a1

  • Liker 5
Skrevet

Selvfølgelig har matvareindustrien noe ansvar for utviklingen av fedme i samfunnet. Matvareindustrien går etter demand og trend, og tenker i hovedsak profitt. Sukker, salt og fett er en kombinasjon som er ekstremt avhengighetsskapende for kroppen, og jo større pakningene er jo større er sjansen for at vi får i oss mer. De fleste spiser ikke en porsjon (30g), de fleste spiser en pakke/ pose/ stk. Matvanene i Norge har selvfølgelig fått mye inspirasjon fra utlandet de siste tiårene, og er mye av grunnen til utviklingen. Norge var mye senere ute med vektøkning på et samfunnsnivå enn mange andre land, mye fordi den tradisjonelle kosten legger mye vekt på grove kornprodukter (fiber), poteter, fisk osv. I dag er det få som følger de gamle tradisjonene og utviklingen begynner å gå i retning den Amerikanske. Kjøpekraften har også endret seg samtidig med utvalget i butikkene.

Alle kan gjøre noe for seg selv og ta ansvar, men på et samfunnsnivå kan du ikke legge alt ansvar på individet. 

Anonymkode: 17d67...906

  • Liker 12
Skrevet
AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

 Før i tiden var jo chipsposene my mindre  vs i dag som de er enorme. Kims het jo idun før i tiden. Ikke går det ann å legge bort de store posene å spise en annen dag heller fordi da er potetgullet ødelagt.

KiMs Salt & Pepper 250g - Kims.noIngen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

Anonymkode: be6e7...dcb

Man får kjøpt potetgull som kommer i mindre poser også. Og det går fint an å ikke spise alt på én gang om man passer på å få lukket posen ordentlig.

Anonymkode: 06f2a...86d

  • Liker 12
Skrevet

Vi flytter sakte men sikkert grensene for hyppighet av inntak godis og snacks samtidig som størrelsene har økt. Smågodt for eksempel er i dag en stor munnfull sukker. 

Markedet legitimerer forbruket, det gir oss inntrykk av at det er normalt å spise Narvesenboller til frokostkaffen, kaker og muffins til lunch og før middag, mens vi tidligere bare koste oss med en liten til søndagskaffen. 

Tilbudet forteller deg at du er gnien når du ikke engang fyller bunnen i en smågodtsekk.

Så hvis du skal leve sunt i dag er du nødt til å føle seg som en småspist spurv, men da kan du lykkes. 

  • Liker 7
Skrevet

Vi blir feitere fordi kroppen er laget for å lagre fettet til hardere tider. Men nå har vi ingen harde tider og ikke må vi jakte på maten heller, vi bestiller eller går på butikken og tar det vi vil ha.

Anonymkode: f043c...683

  • Liker 5
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Selvfølgelig har matvareindustrien noe ansvar for utviklingen av fedme i samfunnet. Matvareindustrien går etter demand og trend, og tenker i hovedsak profitt. Sukker, salt og fett er en kombinasjon som er ekstremt avhengighetsskapende for kroppen, og jo større pakningene er jo større er sjansen for at vi får i oss mer. De fleste spiser ikke en porsjon (30g), de fleste spiser en pakke/ pose/ stk. Matvanene i Norge har selvfølgelig fått mye inspirasjon fra utlandet de siste tiårene, og er mye av grunnen til utviklingen. Norge var mye senere ute med vektøkning på et samfunnsnivå enn mange andre land, mye fordi den tradisjonelle kosten legger mye vekt på grove kornprodukter (fiber), poteter, fisk osv. I dag er det få som følger de gamle tradisjonene og utviklingen begynner å gå i retning den Amerikanske. Kjøpekraften har også endret seg samtidig med utvalget i butikkene.

Alle kan gjøre noe for seg selv og ta ansvar, men på et samfunnsnivå kan du ikke legge alt ansvar på individet. 

Anonymkode: 17d67...906

Helt sant det der. Matvareinduqtrien og politikerne må ta ansvar. Gjøre det MYE dyrere med dårlig usunn mat og sunne alternativer lettere og mer tilgjengelig. Problemet er grensehandelen, som da vil øke, men for mange - som bor for langt fra grensen, er ikke grensehandel uansett et alternativ. 

Anonymkode: 5760a...c79

  • Liker 3
Gjest DEN NAKNE GARTNER
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Vi blir feitere fordi kroppen er laget for å lagre fettet til hardere tider. Men nå har vi ingen harde tider og ikke må vi jakte på maten heller, vi bestiller eller går på butikken og tar det vi vil ha.

Anonymkode: f043c...683

Samt at samfunnet er lagt opp til mest mulig stillesitting og minst mulig aktivitet. Matvarer blir produsert på en slik måte de inneholder mye fett, salt og sukker - og det er et ensidig tilbud av matvarer i Norge. Selvfølgelig er det vårt egent ansvar å navigere oss unna disse tingene men vi er satt opp til å feile.

Skrevet

Har ingen problem med å lukke posen skikkelig, så en stor pose med chips varer lenge hos meg. 

Anonymkode: 41487...a6f

  • Liker 5
Skrevet

De selger fortsatt de små potetgullposen og små pakker godteri, Ts. Går an å kjøpe noe i en liten pakke.

Men sånn generelt så burde en matvarebutikk få ha maks 1 hyllemeter (1 stykk hylle, ikke en stykk reol) med godteri (sukker, brus, potetgull, frokostblanding, smaksatt yoghurt, saft, energibarer etc) før de måtte kalle seg en «kiosk». Kiosker og matvarebutikker burde hatt ulike åpningstider, kiosken måtte betale høyere moms, fikk ikke ligge i kjøpesentre og fikk ikke selge til noen under 18. 

Da hadde det ordnet seg det her.

Anonymkode: 1f26c...2c6

  • Liker 5
Gjest Kristina S.
Skrevet (endret)

-

Endret av Kristina S.
Gjest AthenaRavenLuna
Skrevet

Folk velger selv hva de kjøper og spiser. Ingen som tvinger de.

Skrevet

Folk må lære å tenke selv. Ikke forvente at staten skal kontrollere for oss. 

Anonymkode: a0a0e...8f9

  • Liker 1
Skrevet
DEN NAKNE GARTNER skrev (6 minutter siden):

Samt at samfunnet er lagt opp til mest mulig stillesitting og minst mulig aktivitet. Matvarer blir produsert på en slik måte de inneholder mye fett, salt og sukker - og det er et ensidig tilbud av matvarer i Norge. Selvfølgelig er det vårt egent ansvar å navigere oss unna disse tingene men vi er satt opp til å feile.

Ja, ikke sant. Ta f.eks elsparkesykler - gjør ingenting godt for folkehelsen. Heiser burde vært vanskeligere tilgjengelige eller kun tillatt for folk med dårlig helse. Altså - det blir et veldig rigid samfunn, men det er nok det eneste som hadde fungert.

Arbeidsplasser kunne ha belønnet ansatte som sykler/går til jobben med reisetiden som fri eller gitt fri 30 min hver dag til fysisk aktivitet. Det er ganske mange tiltak som faktisk er mulige. 

Anonymkode: 5760a...c79

  • Liker 4
Skrevet

Jeg åpner en pose chips og spiser en liten skål. Lukker den igjen og spiser mer en annen dag. Chipsen er like god. 
Folk spiser mer og beveger seg mindre. Derfor er flere overvektige.

  • Liker 2
Skrevet
Catalina Culès skrev (3 minutter siden):

Folk velger selv hva de kjøper og spiser. Ingen som tvinger de.

Ingen som tvinger noen, men matvarebutikker er satt opp slik at vi skal feile. De setter varene på en måte som skal sørge for at vi bruker penger på ting vi vil ha, men ikke trenger eller har godt av. Godteri og chips burde vært mer gjemt vekk, f.eks. 

Jeg tror vi vil komme dit, dog. 

Anonymkode: 5760a...c79

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (25 minutter siden):

Arbeidsplasser kunne ha belønnet ansatte som sykler/går til jobben med reisetiden som fri eller gitt fri 30 min hver dag til fysisk aktivitet. Det er ganske mange tiltak som faktisk er mulige.

Du blir ikke belønnet med penger men med god helse.

Skrevet
AnonymBruker skrev (23 minutter siden):

Ingen som tvinger noen, men matvarebutikker er satt opp slik at vi skal feile. De setter varene på en måte som skal sørge for at vi bruker penger på ting vi vil ha, men ikke trenger eller har godt av. Godteri og chips burde vært mer gjemt vekk, f.eks. 

Jeg tror vi vil komme dit, dog. 

Anonymkode: 5760a...c79

Tror du det? Vi kan ikke komme dit med vekstpolitikk iallfall.

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (37 minutter siden):

Helt sant det der. Matvareinduqtrien og politikerne må ta ansvar. Gjøre det MYE dyrere med dårlig usunn mat og sunne alternativer lettere og mer tilgjengelig. Problemet er grensehandelen, som da vil øke, men for mange - som bor for langt fra grensen, er ikke grensehandel uansett et alternativ. 

Anonymkode: 5760a...c79

Det blir for godtroende å satse på at matvareindustrien vil deg godt. Man må brette opp ermene og ta seg en gulrot.

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...