Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som vet om en kan spise frukt/bær som har vært marinert i alkohol når en er gravid?

Anonymkode: 12469...8e0

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Nei. Det kan man ikke.

Anonymkode: b77f2...190

Skrevet

Man skal jo helst ikke få i seg giftstoffet alkohol når en er gravid...

Anonymkode: 2f984...59d

Skrevet (endret)

Jeg vet ikke, for det avhenger av hvor mange du spiser, hvor mye alkohol det er i bærene, osv. Men generelt er det viktig å huske på at det alltid er en liten del etanol (alkohol) i magen. Gjærsopp reagerer med karbohydrater og skaper enten naturlig eller i magen små mengder alkohol.
 

Grensen for om mat og drikke er «alkoholfritt» er at det inneholder under 0,7% alkohol. Inneholder det under dette, akkumuleres det ikke alkohol i blodet uansett hvor mye du inntar. En del matvarer inneholder naturlig litt alkohol uten at dette gir «promille» eller skadelig effekt.

Det har som sagt en del å si hvor mange av disse bærene du spiser og hvor mye alkohol de inneholder. For sikkerhets skyld kan du kanskje styre unna? 

Endret av isw
  • Liker 2
Skrevet

Det blir jo opp til deg selv å vurdere men om det er snakk om et par bær som garnityr ville ikke jeg vært bekymret. Det er snakk om veldig små mengder da.. Det er alkohol i kefirmelk og brød og, men ingen begrensninger på det.

Anonymkode: d1285...cac

Skrevet

Ikke gjør som Emil i Lønneberget, ellers peace out

Anonymkode: 92d08...2c5

Skrevet

Takk for svar. Tenker vi finner på noe annet til dessert i morgen. 🙂

Anonymkode: 12469...8e0

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...