lady90 Skrevet 22. desember 2020 #1 Skrevet 22. desember 2020 Har forsøkt å temperere sjokolade via de fleste metoder men får det ikke til. Når jeg når riktig arbeidstemperatur synes jeg den er tykk og vanskelig å feks dyppe marsipan i. I tillegg synker temperaturen kjapt, så hvis jeg starter med korrekt arbeidstemperatur så ender den mye lavere. Er det noen som har noen triks i ermet? Skulle ønske jeg fikk det til men det går bare ikke Og non-temp sjokolade smaker ikke spesielt godt i forhold til ekte vare så det er ikke et alternativ. Mulig det funker ok som trekk til marsipan men ikke i konfekt
skrue Skrevet 23. desember 2020 #2 Skrevet 23. desember 2020 9 hours ago, lady90 said: Har forsøkt å temperere sjokolade via de fleste metoder men får det ikke til. Når jeg når riktig arbeidstemperatur synes jeg den er tykk og vanskelig å feks dyppe marsipan i. I tillegg synker temperaturen kjapt, så hvis jeg starter med korrekt arbeidstemperatur så ender den mye lavere. Er det noen som har noen triks i ermet? Skulle ønske jeg fikk det til men det går bare ikke Og non-temp sjokolade smaker ikke spesielt godt i forhold til ekte vare så det er ikke et alternativ. Mulig det funker ok som trekk til marsipan men ikke i konfekt Prøver på dette selv. Målet er blank sjokolade som knekker nå man tygger over den. Ikke lett. Bør iallfall bruke vannbad, forsiktig oppvarming og mye sjokolade for å klare å holde jevn temp. Så vidt jeg vet kan man godt gjenbruke sjokolade for en ny tempereringssyklus. Det beste er nok å sette seg ned i ro og mak og sjokoladenerde på en tid av året man har mer tid (ikke rett før jul). Jeg fryser forøvrig ned sjokolade som ikke er brukt.
lady90 Skrevet 23. desember 2020 Forfatter #3 Skrevet 23. desember 2020 skrue skrev (2 timer siden): Prøver på dette selv. Målet er blank sjokolade som knekker nå man tygger over den. Ikke lett. Bør iallfall bruke vannbad, forsiktig oppvarming og mye sjokolade for å klare å holde jevn temp. Så vidt jeg vet kan man godt gjenbruke sjokolade for en ny tempereringssyklus. Det beste er nok å sette seg ned i ro og mak og sjokoladenerde på en tid av året man har mer tid (ikke rett før jul). Jeg fryser forøvrig ned sjokolade som ikke er brukt. Hehe ja tro meg, har forsøkt alle metodene som finnes, også med rause porsjoner sjokolade. Følger temperaturene til punkt og prikke men fremdeles blir sjokoladen myk og kjapt hvit. Jeg gir opp tror jeg.
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2020 #4 Skrevet 23. desember 2020 Denne er veldig god og fungerer perfekt 😊 Jeg pleier å ha litt delfiafett i annen sjokolade hvis jeg ikke bruker den til cacas.no Anonymkode: 8ac02...1e0 1
skrue Skrevet 23. desember 2020 #5 Skrevet 23. desember 2020 1 hour ago, lady90 said: Hehe ja tro meg, har forsøkt alle metodene som finnes, også med rause porsjoner sjokolade. Følger temperaturene til punkt og prikke men fremdeles blir sjokoladen myk og kjapt hvit. Jeg gir opp tror jeg. Hva slags sjokolade (merke/type) har du prøvet med?
lady90 Skrevet 23. desember 2020 Forfatter #6 Skrevet 23. desember 2020 skrue skrev (1 time siden): Hva slags sjokolade (merke/type) har du prøvet med? Bl.a den over her men mest de vanlige man får kjøpt i butikken 1
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2020 #7 Skrevet 23. desember 2020 Jeg prøvde Mette Blomsterbergs oppskrift, hun har i litt kakaosmør i tillegg. Da blir den mer flytende ved arbeidstemperatur og det går fint å dyppe for eksempel kokosboller. Temperert sjokolade med tilsatt kakaosmør kan ikke retemperreres, men det som er igjen kan avkjøles og brukes til for eksempel sjokolademousse. Jeg brukte vanlig kokesjokolade https://www.dr.dk/mad/opskrift/flodeboller-med-hindbaerskum Anonymkode: 43129...fcc
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2020 #8 Skrevet 23. desember 2020 Kjøp en sjokolade fontene. Anonymkode: 8b3a0...8c6 1
lady90 Skrevet 23. desember 2020 Forfatter #9 Skrevet 23. desember 2020 AnonymBruker skrev (14 minutter siden): Kjøp en sjokolade fontene. Anonymkode: 8b3a0...8c6 Den er vel ikke temperert der?
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2020 #10 Skrevet 23. desember 2020 4 minutter siden, lady90 said: Den er vel ikke temperert der? Joda Anonymkode: 128fa...e06 1
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2020 #11 Skrevet 23. desember 2020 Smelt kokesjokolade på SVAK varme og ha litt delfiafett eller smør i. Anonymkode: 8ee43...d34
Viktualia Skrevet 23. desember 2020 #12 Skrevet 23. desember 2020 Kan det være at du har et termometere som ikke viser helt nøyaktig temperatur? Hvis du har fulgt fremgangsmåten til punkt og prikke skal det fungere, og sjokoladen blir ikke så tykk som du beskriver. Hvis du liker å lage litt konfekt innimellom kan du vurdere å skaffedeg sjokoladetempereringsmaskin, det sparer mye tid (og tårer). Kan forøvrig anbefale facebook-gruppa «Matgeeks», der får du nok god hjelp.
lady90 Skrevet 23. desember 2020 Forfatter #13 Skrevet 23. desember 2020 Viktualia skrev (29 minutter siden): Kan det være at du har et termometere som ikke viser helt nøyaktig temperatur? Hvis du har fulgt fremgangsmåten til punkt og prikke skal det fungere, og sjokoladen blir ikke så tykk som du beskriver. Hvis du liker å lage litt konfekt innimellom kan du vurdere å skaffedeg sjokoladetempereringsmaskin, det sparer mye tid (og tårer). Kan forøvrig anbefale facebook-gruppa «Matgeeks», der får du nok god hjelp. Hvor får man tak i tempereringsmaskin? Er ikke de kjempedyre?
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2020 #14 Skrevet 23. desember 2020 lady90 skrev (11 minutter siden): Hvor får man tak i tempereringsmaskin? Er ikke de kjempedyre? Jo, rundt 25.000 -27.000 😭🙈 min månedslønn sånn ca Anonymkode: 24474...f5e
lady90 Skrevet 23. desember 2020 Forfatter #15 Skrevet 23. desember 2020 AnonymBruker skrev (26 minutter siden): Jo, rundt 25.000 -27.000 😭🙈 min månedslønn sånn ca Anonymkode: 24474...f5e Hehe ikke aktuelt da nei. Men om en sjokoladefontene funker på samme måten så koster en liten slik 250 kr 1
Viktualia Skrevet 24. desember 2020 #16 Skrevet 24. desember 2020 lady90 skrev (11 timer siden): Hvor får man tak i tempereringsmaskin? Er ikke de kjempedyre? Her er den vi har (eller jeg har en eldre versjon tror jeg 😞https://www.ebay.com/i/332117166668?mkevt=1&siteid=1&mkcid=2&mkrid=711-153320-877651-5&source_name=google&mktype=pla_ssc&campaignid=10454314772&groupid=112166165668&targeted=pla-293946777986&MT_ID=&adpos=&device=t&googleloc=1010826&itemid=332117166668&merchantid=116792603&geo_id=154&gclid=Cj0KCQiAlZH_BRCgARIsAAZHSBnnn5LMcZyxROAxrirFmLYgil3AOXGUXs5ALYOt2OSD4B-gV1LskjUaArWLEALw_wcB Dyrt, men ikke såå dyrt.
skrue Skrevet 28. desember 2020 #17 Skrevet 28. desember 2020 On 12/22/2020 at 10:32 PM, lady90 said: Har forsøkt å temperere sjokolade via de fleste metoder men får det ikke til. Når jeg når riktig arbeidstemperatur synes jeg den er tykk og vanskelig å feks dyppe marsipan i. I tillegg synker temperaturen kjapt, så hvis jeg starter med korrekt arbeidstemperatur så ender den mye lavere. Er det noen som har noen triks i ermet? Skulle ønske jeg fikk det til men det går bare ikke Og non-temp sjokolade smaker ikke spesielt godt i forhold til ekte vare så det er ikke et alternativ. Mulig det funker ok som trekk til marsipan men ikke i konfekt Jeg kom over denne artikkelen nå nettopp. Noen år gammel, men har ikke sett den før. https://www.nrk.no/livsstil/xl/slik-lager-du-perfekt-konfekt-1.12694811
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå