HalldirV2 Skrevet 22. desember 2020 #1 Del Skrevet 22. desember 2020 Hvor mye vann har du i kjelen til en pakke pinnekjøtt? Forige gang jeg forsøkte meg fikk pinnekjøttet en kokt karakter, noe jeg vil unngå denne gangen. Så, ut med det! Hva er din hemmelighet bak perfekt pinnekjøtt? 😊 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2020 #2 Del Skrevet 22. desember 2020 Har vann opp til risten, slik at det ikke treffer kjøttet. Etterfyller ved behov. Anonymkode: 890b9...2bf 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2020 #3 Del Skrevet 22. desember 2020 Skjerpe det i ovnen i noen minutter før servering. Anonymkode: 23fcc...2c7 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2020 #4 Del Skrevet 22. desember 2020 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Har vann opp til risten, slik at det ikke treffer kjøttet. Etterfyller ved behov. Anonymkode: 890b9...2bf Da blir det ristekjøtt. Pinnekjøtt skal ligge på PINNER. Nyskjærte barkede bjørkepinner i 3 krysslag. Vann over pinnene men under kjøttet. Anonymkode: 3c00b...cd2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
HalldirV2 Skrevet 22. desember 2020 Forfatter #5 Del Skrevet 22. desember 2020 Takk for svar folkens. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
HalldirV2 Skrevet 22. desember 2020 Forfatter #6 Del Skrevet 22. desember 2020 Forresten, er det noen som kan anbefale et merke med røkt pinnekjøtt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antiviruset Skrevet 22. desember 2020 #7 Del Skrevet 22. desember 2020 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Da blir det ristekjøtt. Pinnekjøtt skal ligge på PINNER. Nyskjærte barkede bjørkepinner i 3 krysslag. Vann over pinnene men under kjøttet. Anonymkode: 3c00b...cd2 Dette er bare tull, du kan bruke pinner ja men de funger akkurat som en rist! Pinnekjøtt navnet kommer av at ribben på sauen deles opp som lange pinner! Ikke av at de dampes på pinner Det er ikke noe annen funksjon på pinnene på bunnen av pannen en det risten gir. Bruk rist det er enkelt og greit. Det skal fylles vann opp til risten og så etterfylles om behov. Som oftest slipper man og etterfylle også, fordi de er mye fett fra kjøttet som samler seg under risten. Det viktige med pinnekjøtt er at det får nok tid til og dampes, til det blir så mørt at det kjøttet løsner fra beinet. Smaken avgjøres av salting, tørking og røyking for de som liker et. Vil man redusere saltsmaken må kjøttet ligge lenger i vann. Opp mot 30 timer, jeg foretrekker 12 timer og god saltsmak og litt røykt pinnekjøtt. Sammen med kolarabistappe og akevitt er dette julen sitt høyde punkt, bortsett fra juleevangeliet og sølvguttene som synger julen inn. Da er et jul når lukten sprer seg i huset. 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
HalldirV2 Skrevet 22. desember 2020 Forfatter #8 Del Skrevet 22. desember 2020 Antiviruset skrev (Akkurat nå): Dette er bare tull, du kan bruke pinner ja men de funger akkurat som en rist! Pinnekjøtt navnet kommer av at ribben på sauen deles opp som lange pinner! Ikke av at de dampes på pinner Det er ikke noe annen funksjon på pinnene på bunnen av pannen en det risten gir. Bruk rist det er enkelt og greit. Det skal fylles vann opp til risten og så etterfylles om behov. Som oftest slipper man og etterfylle også, fordi de er mye fett fra kjøttet som samler seg under risten. Det viktige med pinnekjøtt er at det får nok tid til og dampes, til det blir så mørt at det kjøttet løsner fra beinet. Smaken avgjøres av salting, tørking og røyking for de som liker et. Vil man redusere saltsmaken må kjøttet ligge lenger i vann. Opp mot 30 timer, jeg foretrekker 12 timer og god saltsmak og litt røykt pinnekjøtt. Sammen med kolarabistappe og akevitt er dette julen sitt høyde punkt, bortsett fra juleevangeliet og sølvguttene som synger julen inn. Da er et jul når lukten sprer seg i huset. Takk for svar Kan du anbefale et merke med røkt pinnekjøtt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sinsiew Skrevet 22. desember 2020 #9 Del Skrevet 22. desember 2020 (endret) Poteter i bunn og vann til det akkurat ikke dekker potetene. Så på med lav varme og la det stå 😊 Perfekt kjøtt og gode poteter 😊 Jeg bruker gilde sin røkte 😊 Endret 22. desember 2020 av Sinsiew 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antiviruset Skrevet 22. desember 2020 #10 Del Skrevet 22. desember 2020 HalldirV2 skrev (1 minutt siden): Forresten, er det noen som kan anbefale et merke med røkt pinnekjøtt? Gilde sitt er meget bra synes jeg. Liker best lange pinner. Kjøper derfor hele sider og får dette kuttet opp i butikken. Det er ikke slik at det dyreste er det beste alltid. Pinnekjøtt er historisk sett fattigmannskost Akkurat som lutefisken. Før i tiden brukte man alt på dyret, og det var vanskelig og ta vare på det. Salte det ned og tørke det var løsningen. Egentlig var det ikke engang hundemat I dag er det en kulinarisk nytelse Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
HalldirV2 Skrevet 22. desember 2020 Forfatter #11 Del Skrevet 22. desember 2020 Antiviruset skrev (Akkurat nå): Gilde sitt er meget bra synes jeg. Liker best lange pinner. Kjøper derfor hele sider og får dette kuttet opp i butikken. Det er ikke slik at det dyreste er det beste alltid. Pinnekjøtt er historisk sett fattigmannskost Akkurat som lutefisken. Før i tiden brukte man alt på dyret, og det var vanskelig og ta vare på det. Salte det ned og tørke det var løsningen. Egentlig var det ikke engang hundemat I dag er det en kulinarisk nytelse Herlig, da skal jeg sjekke ut Gilde sitt 😄 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antiviruset Skrevet 22. desember 2020 #12 Del Skrevet 22. desember 2020 HalldirV2 skrev (3 minutter siden): Takk for svar Kan du anbefale et merke med røkt pinnekjøtt? Liker best røykt pinnekjøtt fra Voss! Der har de tradisjon for akkurat dette, og de spiser aldri annet en røykt kjøtt. Det gjør at de lager prima vare. De brekker seg nesten når de får servert kun saltet pinnekjøtt Det er forskjellige merker fra denne bygda og det selges i butikk landet rundt tror jeg. Kan anbefales. Du er sent ute nå! Kjøttet må legges i vann i morgen kveld. Aldri kjøp utvannet pinnekjøtt! Det smaker ofte alt for tamt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antiviruset Skrevet 22. desember 2020 #13 Del Skrevet 22. desember 2020 HalldirV2 skrev (1 minutt siden): Herlig, da skal jeg sjekke ut Gilde sitt 😄 Husk at gilde sitt er ikke røykt bare saltet! Jeg har halvparten av hvert slag. Legg da det røykte kjøttet nederst. Vil du ha røykt kjøtt velg et merke fra bygden Voss, her kan du nesten ikke bomme. For dette kan de Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
HalldirV2 Skrevet 22. desember 2020 Forfatter #14 Del Skrevet 22. desember 2020 Antiviruset skrev (1 minutt siden): Liker best røykt pinnekjøtt fra Voss! Der har de tradisjon for akkurat dette, og de spiser aldri annet en røykt kjøtt. Det gjør at de lager prima vare. De brekker seg nesten når de får servert kun saltet pinnekjøtt Det er forskjellige merker fra denne bygda og det selges i butikk landet rundt tror jeg. Kan anbefales. Du er sent ute nå! Kjøttet må legges i vann i morgen kveld. Aldri kjøp utvannet pinnekjøtt! Det smaker ofte alt for tamt. Takk for ytterligere tips Pinnekjøttet er ikke til julaften, men til romjula, eventuelt nyttårsaften. På julaften blir det ribbe, som alle mennesker med selvrespekt har 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2020 #15 Del Skrevet 22. desember 2020 Sinsiew skrev (7 minutter siden): Poteter i bunn og vann til det akkurat ikke dekker potetene. Så på med lav varme og la det stå 😊 Perfekt kjøtt og gode poteter 😊 Jeg bruker gilde sin røkte 😊 🤤🤤🤤🤤 støttes Anonymkode: 83564...31b 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
HalldirV2 Skrevet 22. desember 2020 Forfatter #16 Del Skrevet 22. desember 2020 Antiviruset skrev (2 minutter siden): Husk at gilde sitt er ikke røykt bare saltet! Jeg har halvparten av hvert slag. Legg da det røykte kjøttet nederst. Vil du ha røykt kjøtt velg et merke fra bygden Voss, her kan du nesten ikke bomme. For dette kan de Ahh, nei, jeg må ha røkt. Jeg synes urøkt mister all karakter, men det er jo smak og behag selvfølgelig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2020 #17 Del Skrevet 22. desember 2020 Anbefaler røykt pinnekjøtt fra Voss, enten Evanger eller Vossakjøt. Anonymkode: 890b9...2bf 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antiviruset Skrevet 22. desember 2020 #18 Del Skrevet 22. desember 2020 Har man en stor kjele er ofte bjørkepinner best, fordi risten ikke dekker hele bunnen og kjøtt kan falle ned i vannet. Da ville jeg valgt bjørkepinner lagt på kryss og tvers i bunnen og fulle vann opp til pinnene, men ikke mer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
HalldirV2 Skrevet 22. desember 2020 Forfatter #19 Del Skrevet 22. desember 2020 Sinsiew skrev (9 minutter siden): Poteter i bunn og vann til det akkurat ikke dekker potetene. Så på med lav varme og la det stå 😊 Perfekt kjøtt og gode poteter 😊 Jeg bruker gilde sin røkte 😊 Jeg så ikke deg der, takk 😄 Men blir ikke potetene veldig feite da? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antiviruset Skrevet 22. desember 2020 #20 Del Skrevet 22. desember 2020 HalldirV2 skrev (Akkurat nå): Jeg så ikke deg der, takk 😄 Men blir ikke potetene veldig feite da? Poteter ville jeg ikke gått for! Fordi kjøttet skal dampe i 3 timer nesten, og da vil poteter løse seg opp helt og det blir en smørje! Uansett det er pinner eller rist som brukes for og sikre en suksess Ikke kødd med gamle tradisjoner, dette er godt utprøvd. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå