Gå til innhold

Får ikke til å koke mandelpoteter


Anbefalte innlegg

Skrevet
On 12/21/2020 at 1:19 PM, Million said:

Pussig. Hver gang jeg har spist middag hos faren min, koker han mandelpotetene med kjøkkenuret på (derfor jeg vet at det er tjue minutter) i 20 min. Og de pleier alltid å tåle kokingen uten å bli ødelagte.

Men han salter alltid vannet. Har det noe å si? Nei, det kan det vel ikke ha?

Man må salte mandelpoteter ja.

Anonymkode: 5a204...43f

Videoannonse
Annonse
Skrevet
AnonymBruker skrev (17 minutter siden):

Hvor lenge kokte du dem? Og hvor lenge lot du dem være i vannet etterpå? 

Anonymkode: ee2f4...ccb

Jeg kokte dem i 8 minutter og så var de nok i vannet 12-15 minutter etterpå, rett og slett på grunn av logistikken. Så helte jeg av vannet og lot dem dampe godt av seg. De ble helt perfekte, ikke en av dem sprakk.

Skrevet
Brunhilde skrev (9 minutter siden):

Jeg kokte dem i 8 minutter og så var de nok i vannet 12-15 minutter etterpå, rett og slett på grunn av logistikken. Så helte jeg av vannet og lot dem dampe godt av seg. De ble helt perfekte, ikke en av dem sprakk.

Og de ble godt nok kokte? Jeg har problemer med at de ikke blir skikkelig kokt når jeg skal unngå at de sprekker..

Anonymkode: ee2f4...ccb

Skrevet

Kommer jeg på det, legger jeg de i kaldt vann og setter de til side med lokk på når det begynner å koke. Da må de stå i ca 30 minutter. Glemmer jeg dette fosskoker jeg de, til de er ferdige . Kanskje i 10 minutter. Pass på å ha ca like store poteter ellers vil de minste kokes sund.

Skrevet
AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Og de ble godt nok kokte? Jeg har problemer med at de ikke blir skikkelig kokt når jeg skal unngå at de sprekker..

Anonymkode: ee2f4...ccb

De bel, som jeg skrev, helt perfekte. Hvordan kan du da spørre om de ble godt nok kokt?

  • Liker 2
Skrevet
Brunhilde skrev (2 minutter siden):

De bel, som jeg skrev, helt perfekte. Hvordan kan du da spørre om de ble godt nok kokt?

Oi beklager, jeg var visst litt dum ja😅 tenkte bare på at de ikke sprakk😁 men da prøver jeg! Men da kokte du skikkelig de første 8 min? Ikke bare trekke?

Anonymkode: ee2f4...ccb

Skrevet
Million skrev (På 21.12.2020 den 13.19):

Pussig. Hver gang jeg har spist middag hos faren min, koker han mandelpotetene med kjøkkenuret på (derfor jeg vet at det er tjue minutter) i 20 min. Og de pleier alltid å tåle kokingen uten å bli ødelagte.

Men han salter alltid vannet. Har det noe å si? Nei, det kan det vel ikke ha?

Salting gjør poteten mindre utsatt for å sprekke, ja. 

  • Liker 2
Skrevet
Synne-Marie skrev (34 minutter siden):

Salting gjør poteten mindre utsatt for å sprekke, ja. 

Ok, det visste jeg ikke. Da lærte vi noe potetnytt i dag også! 😄

  • Liker 1
Skrevet

Mandelpoteter skal ikke koke, bare trekke. Helst dampkoke, det er det sikreste. Men, har man ikke rist, og ikke gidder å ha en i hus kun for mandelpoteter, så kan de trekkes i vann. Jeg legger de i kaldt vann, full guff på platen, tilsetter mye! salt. Ca 2 spiseskjeer. Når de koker opp, skrur jeg ned platen, så det bare syder. Passer godt på at det ikke begynner å koke igjen. Induksjon kan være litt trasig der. Koker det opp igjen, så skrur jeg ned platen mer. Har en tynn påleggsgaffel med bare to tenner, som jeg prøvestikker i en potet når jeg ser de begynner å bli litt rufsete på utsiden. Er de fremdeles litt fast i midten, slår jeg av platen og lar de stå noen minutter til. Heller av vannet, setter tilbake på platen til damping, etter ca 2 min legger jeg over et rent kjøkkenhåndkle. Da er de klar til servering om 5 minutter.

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Oi beklager, jeg var visst litt dum ja😅 tenkte bare på at de ikke sprakk😁 men da prøver jeg! Men da kokte du skikkelig de første 8 min? Ikke bare trekke?

Anonymkode: ee2f4...ccb

De småkokte, fosskokte dem ikke!

Skrevet

Kjøp deg ei rist og damp mandelpotetene istedet for å koke dem.

AnonymBruker
Skrevet

Sprekker de hvis de blir liggende for lenge i vannet etter platen er slått av også? Eller er det bare når vannet koker?

Anonymkode: ee2f4...ccb

AnonymBruker
Skrevet

Jeg vet nøyaktig hvordan man får mandelpoteter perfekte hver gang. Men jeg har postet det så mange ganger nå de siste dagene at jeg faktisk ikke gidder mer. Hva med å lese innleggene og trådene som finnes om dette, postet i desember 2020??

Anonymkode: 557f3...244

Skrevet
Million skrev (På 21.12.2020 den 13.19):

Pussig. Hver gang jeg har spist middag hos faren min, koker han mandelpotetene med kjøkkenuret på (derfor jeg vet at det er tjue minutter) i 20 min. Og de pleier alltid å tåle kokingen uten å bli ødelagte.

Men han salter alltid vannet. Har det noe å si? Nei, det kan det vel ikke ha?

Jo 😁 saltet gjør magien 👌

Et annet triks er å la potetene trekke under pinnekjøttet. Siden det blir så salt, blir ikke potetene ødelagt av 3 timer 😁 jeg prøvde det riktig nok, men hadde nok vannet ut pinnekjøttet for mye. Noen av potetene var nesten fine 😜

AnonymBruker
Skrevet

Kan man bli dårlig på noen måte om man spiser dem hvis de ikke er nok kokt?

Anonymkode: ee2f4...ccb

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Kan man bli dårlig på noen måte om man spiser dem hvis de ikke er nok kokt?

Anonymkode: ee2f4...ccb

Neida, men de smaker ikke like godt. 

AnonymBruker
Skrevet
Synne-Marie skrev (2 minutter siden):

Neida, men de smaker ikke like godt. 

Jeg får det virkelig ikke til.. Prøver å koke først, så trekke, men jeg synes de blir for harde/faste inni

Anonymkode: ee2f4...ccb

AnonymBruker
Skrevet

Har godt med salt i vannet(potetene blir ikke for salte av det så ha godt i) , så tåler potetene mer. Jeg legger potetene i kaldt vann, skrur på plata, koker de opp, skrur ned plata til det bare bobler. Så får de stå der til de er ferdige. Sjekker ikke før jeg er nesten sikker på at de er ferdig. Begynner man å stikke i de så sprekker de garantert. 

Anonymkode: 6c020...cd7

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Jeg får det virkelig ikke til.. Prøver å koke først, så trekke, men jeg synes de blir for harde/faste inni

Anonymkode: ee2f4...ccb

Tipset med å salte er godt. Jeg gjør det ikke vanligvis, men har noen ganger lagd saltbakte mandelpoteter og da koker de jo en time. Har også prøvd pinnekjøtt på mandel og da sto det og småkokte i tre timer uten å sprekke. Passet godt på varmen da, at det ikke fosskoker.

Det er bare øving og erfaring som skal til tror jeg. Spiser nesten bare mandel og med mindre jeg fosskoker dem, eller glemmer av dem, sprekker de sjelden.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...