Gå til innhold

Får ikke til å koke mandelpoteter


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg får ikke helt til å koke mandelpoteter.. Når jeg koker/trekker uten at de sprekker, så synes jeg de er for harde og rå inni. Hvordan gjør dere det? Hvor lenge koker/trekker dere?

Anonymkode: ee2f4...ccb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

20 minutter pleier faren min å koke de. Han spiser ikke noe annet enn mandelpoteter av potetsorter. De skal ikke fosskoke, men putre i vei litt.

Endret av Million
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Million skrev (Akkurat nå):

20 minutter pleier faren min å koke de. Han spiser ikke noe annet enn mandelpoteter av potetsorter.

Mine går i stykker før de har kokt så lenge😣

Anonymkode: ee2f4...ccb

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pappi skrev (Akkurat nå):

Skreller du de først eller koker med skall på?

 

Koker med skall

Anonymkode: ee2f4...ccb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skal ikke koke. Om du synes de blir for harde, kan de trekkes lenger.

Anonymkode: d1dda...1be

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

De må kokes forsiktig, altså ikke fosskoke. Og siste halvdelen av "koketiden" bør du bare skru av plata og la de trekke.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Mine går i stykker før de har kokt så lenge😣

Anonymkode: ee2f4...ccb

Pussig. Hver gang jeg har spist middag hos faren min, koker han mandelpotetene med kjøkkenuret på (derfor jeg vet at det er tjue minutter) i 20 min. Og de pleier alltid å tåle kokingen uten å bli ødelagte.

Men han salter alltid vannet. Har det noe å si? Nei, det kan det vel ikke ha?

Endret av Million
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gitt opp mandelpoteter. Koker jeg med skall er de hard inni og sprekker, koker uten skall blir det vassen potetmos. Koker opp vann og skrur ned når det koker, står i 20 min og er hard, og så går det i oppløsning plutselig! 

Anonymkode: 4964c...54d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flere tråder om dette her nå, og jeg sier igjen: Damp kokte mandelpoteter på rist, da går de ikke i stykker.

Anonymkode: 557f3...244

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (På 21.12.2020 den 13.16):

Det skal ikke koke. Om du synes de blir for harde, kan de trekkes lenger.

Anonymkode: d1dda...1be

 

Pappi skrev (På 21.12.2020 den 13.16):

De må kokes forsiktig, altså ikke fosskoke. Og siste halvdelen av "koketiden" bør du bare skru av plata og la de trekke.

 

Taluno skrev (På 21.12.2020 den 13.16):

Koker opp vann, slår ned temperaturen til småkok, og legge i potet i 12-15 minutter. 

Skal det koke så det kommer bobler eller skal det bare holdes like under kokepunktet? 

Anonymkode: ee2f4...ccb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pappi skrev (På 21.12.2020 den 13.16):

De må kokes forsiktig, altså ikke fosskoke. Og siste halvdelen av "koketiden" bør du bare skru av plata og la de trekke.

Julaften prøvde jeg denne varianten og potene ble helt perfekte. Kokte med skall, men uten salt i vannet.

Knots skrev (På 21.12.2020 den 13.18):

Bruker alltid damprist på poteter jeg. Slipper man at de blir så vassne.

Poteter blir ikke vassne om man damper dem skikkelig etter at vannet er helt av!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hold øye med de lumske potetene hele tiden så de ikke får anledning til å gå sine egne veier.

Eller: kjøp ferdigkokte mandelpoteter om det skjærer seg hver gang. Det fungerer veldig bra å varme dem opp i vannbad, eller å la dem ligge en god stund i allerede ferdig varm brun saus i gryte på ovnen. Ingen vil mistenke at det er "juks" med i bildet da. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Hoppetaujenta skrev (3 minutter siden):

Hold øye med de lumske potetene hele tiden så de ikke får anledning til å gå sine egne veier.

Eller: kjøp ferdigkokte mandelpoteter om det skjærer seg hver gang. Det fungerer veldig bra å varme dem opp i vannbad, eller å la dem ligge en god stund i allerede ferdig varm brun saus i gryte på ovnen. Ingen vil mistenke at det er "juks" med i bildet da. 

Jeg smaker om det serverers "hermetiske" (altså vakumpakkede) poteter. Jeg smaker også om poteten er fra dagen før. KJipt, men sånn er det bare, men jeg spiser og "holder kjeft selv om jeg ikke syns det smaker spesielt godt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Upps..... :ninja:  Men mitt forsøk på råd var "i nødens stund", for den som ikke får det til på vanlig vis. 

Endret av Hoppetaujenta
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

:sjokkbla: Jeg bare putter dem opp i en liten kjele med vann, full guffe først til boble boble og så ned på nivå 7-8 hvor de kan miniboble i 15-20 min. Heller av vannet, slår av platen og lar dem bli tørre i kjele med lokk på på. Ingen sprekker her. Av og til bruker jeg salt i vannet og. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brunhilde skrev (6 timer siden):

Julaften prøvde jeg denne varianten og potene ble helt perfekte. Kokte med skall, men uten salt i vannet.

Poteter blir ikke vassne om man damper dem skikkelig etter at vannet er helt av!

Hvor lenge kokte du dem? Og hvor lenge lot du dem være i vannet etterpå? 

Anonymkode: ee2f4...ccb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...