AnonymBruker Skrevet 21. desember 2020 #1 Del Skrevet 21. desember 2020 Om man kun spiser kjøtt hele dagen, kan man få skjørbuk? Anonymkode: 4a3b3...b7b 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
RoH Skrevet 21. desember 2020 #2 Del Skrevet 21. desember 2020 (endret) Nei. Helge ingstad spist kjøtt i 2 år. Men hvorfor skal du bare spise kjøtt Endret 21. desember 2020 av RoH 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Krakilsk Skrevet 21. desember 2020 #3 Del Skrevet 21. desember 2020 Ja, skjørbuk kommer jo av c-vitaminmangel, og hvilket kjøtt (med unntak av rå kyllinglever feks) ikke inneholder. Men det skal jo ikke mer til enn litt løk feks for å unngå det, så det vil jo forutsette et meget rigid kosthold og er derfor allikevel litt usannsynlig? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember 2020 #4 Del Skrevet 21. desember 2020 Nei, selvfølgelig ikke. De som sier noe annet vet ikke hva de snakker om. I gamle dager kurerte man faktisk skjørbuk med å gi dem kun rent, ferskt kjøtt. Hadde man fått skjørbuk av rent kjøtt, så hadde det vist seg etter noen uker. Det er mange som har spist kun kjøtt i åresvis. En liten studie, men en godt gjennomført stue: I denne studien spiste 2 menn kun animalsk i over ett år. De første månedene var de på sykenhus under konstant overvåkning for å være sikker på at de ikke snek til seg noe som ikke var animalsk, og de var under overvåkning da de fikk reise hjem også. Resultatet? Perfekt helse, perfekt avføring, perfekte blodprøver. Ingen skjørbuk. Kjøtt inneholder vitamin C faktisk, og jo mer karbohydrater du spiser, jo mer vitamin C trenger du siden vitamin C og karbohydrater konkurrerer i kroppen, og karbohydrater vinner. Behovet for vitamin C når du knapt spiser karbohydrater er veldig, veldig lavt. Innmat inneholder enda mer vitamin C, særlig lever. Beitefôret kjøtt har mer vitamin C enn vanlig kjøtt som har fått litt kraftfôr. Anonymkode: 8ea85...9a4 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember 2020 #5 Del Skrevet 21. desember 2020 Venninne av meg har blitt veganer, så jeg tenkte jeg skulle bare spise kjøtt. Men hun sa at : Ne,i da får du skjørbuk! Vet ikke om hun gjorde narr av meg eller om hun tror det. Anonymkode: 4a3b3...b7b 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. desember 2020 #6 Del Skrevet 21. desember 2020 AnonymBruker skrev (25 minutter siden): Venninne av meg har blitt veganer, så jeg tenkte jeg skulle bare spise kjøtt. Men hun sa at : Ne,i da får du skjørbuk! Vet ikke om hun gjorde narr av meg eller om hun tror det. Anonymkode: 4a3b3...b7b Vel, hun er jo hjernevasket av veganer-propagandaen tydeligvis siden hun har konvertert til veganisme. Så hun mente det nok godt, men hun vet ikke bedre. De er ikke kjent for å være opplyste akkurat... De er bare veldig engasjerte og dedikerte i sin sak, derfor har de klart å hjernevaske flere og flere folk. Men hvis du går inn på carnivore-grupper (kun animalskt), så vil du se at en enormt stor andel av dem er ex-veganere som ødela helsa si med å være veganere og nå helbreder kroppen ved å spise kun kjøtt. Anonymkode: 5ff32...61c 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Krakilsk Skrevet 22. desember 2020 #7 Del Skrevet 22. desember 2020 AnonymBruker skrev (20 timer siden): Nei, selvfølgelig ikke. De som sier noe annet vet ikke hva de snakker om. I gamle dager kurerte man faktisk skjørbuk med å gi dem kun rent, ferskt kjøtt. Anonymkode: 8ea85...9a4 Kom gjerne med kilder på dette. Blant de som etter din mening ikke vet hva de snakker om er isåfall blant annet sml. https://sml.snl.no/skjørbuk For når jeg googler påstandene dine finner jeg ingen som bekrefter at kjøtt ble brukt som kur mot skjørbuk, kun det motsatte, -sitrusfrukter og grønnsaker. Finner heller ingen kilder på at karbohydratinntaket øker behovet for C-vitamin, men derimot mange kilder på hvor hensiktsmessig det er å spise grønnsaker og frukt ved siden av kjøtt fordi C-vitamin øker opptaket av jern. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Krakilsk Skrevet 22. desember 2020 #8 Del Skrevet 22. desember 2020 AnonymBruker skrev (14 timer siden): Vel, hun er jo hjernevasket av veganer-propagandaen tydeligvis siden hun har konvertert til veganisme. Så hun mente det nok godt, men hun vet ikke bedre. De er ikke kjent for å være opplyste akkurat... De er bare veldig engasjerte og dedikerte i sin sak, derfor har de klart å hjernevaske flere og flere folk. Men hvis du går inn på carnivore-grupper (kun animalskt), så vil du se at en enormt stor andel av dem er ex-veganere som ødela helsa si med å være veganere og nå helbreder kroppen ved å spise kun kjøtt. Anonymkode: 5ff32...61c Det er da mange gode argumenter for veganisme! Veganer kan ha glimrende helse om de har b12-tilskudd og ellers er nøye med å planlegge ernæringsinntaket. Dessuten miljø, klima og dyrevelferd (hvilket alle tre også er gode argumenter for menneskevelferd, og gode argumenter for å ikke bli carnivore). Nå har jeg googlet litt på carnivore, og hva fant jeg ut? Den ble lansert av en lege som ble fratatt legelisensen sin i 2017 fordi fagfeller har vurdert han inkompetent. Videre at det ikke finnes noen seriøse forskningsstudier på dietten, at inuitittene levde carnivorisk og det gikk bra fordi de spiste så mye rått kjøtt (lykke til med det), og at ernæringsspesialister kaller det helseskadelig fordi det går imot så mye av det vi vet er bra for helsa. For ja, vi vet faktisk at mennesker er omnivores og ikke carnivore fra naturens side. "But if you’re into magic beans and conspiracy theories, it might just be the perfect diet for you." https://atlasbiomed.com/blog/carnivore-diet-myths/ Og jo, skjørbuk er også nevnt i forbindelse med carnivore, fordi det er relativt dårlig tilgang til kjøttprodukter som er trygge å spise rå i dagens samfunn. C-vitaminene i kjøttet går tapt ved varmebehandling. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2020 #9 Del Skrevet 22. desember 2020 RoH skrev (På 21.12.2020 den 8.41): Nei. Helge ingstad spist kjøtt i 2 år. Men hvorfor skal du bare spise kjøtt Helge Ingstad spiste ikke utelukkende kjøtt i to år. Anonymkode: 4c95e...745 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2020 #10 Del Skrevet 22. desember 2020 Vi er altetere. Man kan fint overleve på kun kjøtt i noen måneder. Vi kan overleve helt fint uten mat i noen uker. Vi er laget for det. Det vi ikke er laget for er dagens kosthold. Vi har fremdeles kroppene til hulemenn plassert i en moderne verden. Det er meningen at vi skal sulte litt og ha ensidig kosthold i kortere perioder. Men ingen tjener penger på at du skipper frokosten. Anonymkode: 43bd8...d24 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2020 #11 Del Skrevet 22. desember 2020 Fra naturens side er vi laget for å leve hovedsaklig av kjøtt. I menneskehetens historie har planter vært mest som krydder å regne, noko attåt. Vi hadde ikke bananer og poteter og korn og brokkoli. Det finnes gode grunner for å være veganer, men helse er ikke en av dem, og veganere må vite hva de driver med. Men det er uansett ikke nok å bare spise rett. Vi trenger også bevegelse og sollys og nok søvn. Anonymkode: 7a624...551 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2020 #12 Del Skrevet 22. desember 2020 Om du kun skal spise kjøtt, kan du ta tilskudd. Anonymkode: 7c4d7...3e1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2020 #13 Del Skrevet 22. desember 2020 Fett og proteiner er essensielle næringstoffer, karbohydrater er ikke det Anonymkode: aa27c...9f7 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2020 #14 Del Skrevet 22. desember 2020 Krakilsk skrev (10 timer siden): Kom gjerne med kilder på dette. Blant de som etter din mening ikke vet hva de snakker om er isåfall blant annet sml. https://sml.snl.no/skjørbuk For når jeg googler påstandene dine finner jeg ingen som bekrefter at kjøtt ble brukt som kur mot skjørbuk, kun det motsatte, -sitrusfrukter og grønnsaker. Finner heller ingen kilder på at karbohydratinntaket øker behovet for C-vitamin, men derimot mange kilder på hvor hensiktsmessig det er å spise grønnsaker og frukt ved siden av kjøtt fordi C-vitamin øker opptaket av jern. Det kan jeg selvfølgelig. Franske soldater brukte ferskt hestekjøtt som kur mot skjørbuk. Polfarere har spist bare animalskt og unngått skjørbuk (og i noen tilfeller leget skjørbuk når det har oppstått). Vi har mange stammer som har spist kun animalskt og ingen av dem fikk skjørbuk. Litt mer informasjon. Her er en mekanistisk studie angående at karbohydrater og vitamin konkurrerer og karbohydratene vinner. Fra Gary Taubes' bok "Why we get fat": “The vitamin-C molecule is similar in configuration to glucose and other sugars in the body… It is shuttled from the bloodstream into the cells by the same insulin-dependent transport system used by glucose… Glucose and vitamin C compete in this cellular-uptake process, like strangers trying to flag down the same taxicab simultaneously. Because glucose is greatly favored in the contest, the uptake of vitamin C by cells is “globally inhibited” when blood-sugar levels are elevated… In effect, glucose regulates how much vitamin C is taken up by the cells, according to the University of Massachusetts nutritionist John Cunningham. If we increase blood-sugar levels, the cellular uptake of vitamin C-will drop accordingly… Glucose also impairs the re-absorption of vitamin C by the kidney, and so, the higher the blood sugar, the more vitamin-C will be lost in the urine. Infusing insulin into experimental subjects has been shown to cause a “marked fall” in vitamin-C levels in the circulation.” Anonymkode: 8ea85...9a4 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2020 #15 Del Skrevet 22. desember 2020 AnonymBruker skrev (På 21.12.2020 den 23.29): Vel, hun er jo hjernevasket av veganer-propagandaen tydeligvis siden hun har konvertert til veganisme. Så hun mente det nok godt, men hun vet ikke bedre. De er ikke kjent for å være opplyste akkurat... De er bare veldig engasjerte og dedikerte i sin sak, derfor har de klart å hjernevaske flere og flere folk. Men hvis du går inn på carnivore-grupper (kun animalskt), så vil du se at en enormt stor andel av dem er ex-veganere som ødela helsa si med å være veganere og nå helbreder kroppen ved å spise kun kjøtt. Anonymkode: 5ff32...61c Like mye hjernevasket ekstremisme som vegansk, bare i andre enden av kjøttskalaen. Anonymkode: 6ed79...90a 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2020 #16 Del Skrevet 22. desember 2020 Krakilsk skrev (10 timer siden): Det er da mange gode argumenter for veganisme! Veganer kan ha glimrende helse om de har b12-tilskudd og ellers er nøye med å planlegge ernæringsinntaket. Dessuten miljø, klima og dyrevelferd (hvilket alle tre også er gode argumenter for menneskevelferd, og gode argumenter for å ikke bli carnivore). Nå har jeg googlet litt på carnivore, og hva fant jeg ut? Den ble lansert av en lege som ble fratatt legelisensen sin i 2017 fordi fagfeller har vurdert han inkompetent. Videre at det ikke finnes noen seriøse forskningsstudier på dietten, at inuitittene levde carnivorisk og det gikk bra fordi de spiste så mye rått kjøtt (lykke til med det), og at ernæringsspesialister kaller det helseskadelig fordi det går imot så mye av det vi vet er bra for helsa. For ja, vi vet faktisk at mennesker er omnivores og ikke carnivore fra naturens side. "But if you’re into magic beans and conspiracy theories, it might just be the perfect diet for you." https://atlasbiomed.com/blog/carnivore-diet-myths/ Og jo, skjørbuk er også nevnt i forbindelse med carnivore, fordi det er relativt dårlig tilgang til kjøttprodukter som er trygge å spise rå i dagens samfunn. C-vitaminene i kjøttet går tapt ved varmebehandling. Nei, det er ikke mange gode argumenter for veganisme. De har feil på alle områder. Det er ikke det beste for dyrene, det er ikke det beste for miljøet eller klima og det er definitivt ikke det beste for helsa. Spis heller kjøtt som har beitet i rotasjonsbeite, så binder det mer karbon enn det slipper ut, det bygger opp matjorda, du har færre liv på samvittigheten (all mat krever liv - åker er spesielt ille). Veganere har ikke glimrende helse i lang tid. Bare i kort tid til kroppen går tom for de næringsstoffene kostholdet ikke klarer å dekke. De næringsstoffene et vegansk kosthold ikke har nok av fettløselige og vi har et lager av dem i kroppen. Så derfor er det en veldig farlig diett. Man tror at alt er fryd og gammen fordi det går bra i starten. Men så blir man sykere og sykere. Carnivore lansert av en lege som ble fratatt legelisensen? At det var? Hahahahaha. Den var ny. Carnivore er flere millioner år gammel og slettes ikke noe nytt. Mennesket og våre forfedre har spist hovedsaklig kjøtt i ca 4 millioner år før jordbruksrevolusjonen. Dette vet vi med sikkerhet fordi man kan måle isotoper i et skjelett (1|2) og se ca hva vesenet har spist. Mennesket er high-level carnivore. Vi har høyere isotop-verdier enn kjente rene kjøttspisere som ulv og hyene. Vi har også surere pH (1.5), som også tyder på at vi er kjøttspisere. https://www.instagram.com/p/BuKsJ4RAwS9/?utm_source=ig_twitter_share&igshid=1tzr6cxz6w5ui Og legen du snakker om er nok dr Shawn Baker. Han ble aldri fratatt legelisensen. Derimot ble han tilbudt å gi ifra seg legelisensen mens en feide med et sykehus pågikk i påvente av evaluering av fagfeller. Resultatet ble at han var skikket til å være lege. Han vant over sykehuset og fikk legelisensen sin tilbake. Det motsatte av det du sier. Hvis du ser på mitt første innlegg i tråden, så vil du se at det er ikke mye vitamin C som går tapt ved varmebehandling av kjøttet. Dette er faktisk målt, i motsetning til din kildes synsing. Man kan spise kjøtt rått, og det er en del som gjør det. Me de aller fleste velger å varmebehandle kjøttet. Anonymkode: 8ea85...9a4 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rullerusk Skrevet 23. desember 2020 #17 Del Skrevet 23. desember 2020 On 12/21/2020 at 5:13 PM, AnonymBruker said: Nei, selvfølgelig ikke. De som sier noe annet vet ikke hva de snakker om. I gamle dager kurerte man faktisk skjørbuk med å gi dem kun rent, ferskt kjøtt. Hadde man fått skjørbuk av rent kjøtt, så hadde det vist seg etter noen uker. Det er mange som har spist kun kjøtt i åresvis. En liten studie, men en godt gjennomført stue: I denne studien spiste 2 menn kun animalsk i over ett år. De første månedene var de på sykenhus under konstant overvåkning for å være sikker på at de ikke snek til seg noe som ikke var animalsk, og de var under overvåkning da de fikk reise hjem også. Resultatet? Perfekt helse, perfekt avføring, perfekte blodprøver. Ingen skjørbuk. Kjøtt inneholder vitamin C faktisk, og jo mer karbohydrater du spiser, jo mer vitamin C trenger du siden vitamin C og karbohydrater konkurrerer i kroppen, og karbohydrater vinner. Behovet for vitamin C når du knapt spiser karbohydrater er veldig, veldig lavt. Innmat inneholder enda mer vitamin C, særlig lever. Beitefôret kjøtt har mer vitamin C enn vanlig kjøtt som har fått litt kraftfôr. Anonymkode: 8ea85...9a4 Lever fra ringsel faktisk. Spiser du det daglig? Referanswr fra 1941 er jo også .... hva skal man si... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2020 #18 Del Skrevet 23. desember 2020 Rullerusk skrev (5 minutter siden): Lever fra ringsel faktisk. Spiser du det daglig? Referanswr fra 1941 er jo også .... hva skal man si... Nei, aldri smakt lever fra ringsel. Men spiser oksekjøtt daglig (info om oksekjøtt også i innlegget mitt), og den referansen var fra 2005. Men gammel trenger ikke å bety dårlig. De viste til mange kilder i den første studien, der den eldste var fra 1941. For ringsellever var kildene fra 1949, 1971, 1979 og 1985. Anonymkode: 8ea85...9a4 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2020 #19 Del Skrevet 23. desember 2020 Morsomt hvordan alle blir eksperter på menneskehistorie, kosthold og ernæring i slike tråder 🤣 Anonymkode: ac39a...115 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå