Gå til innhold

Hva er kjøtt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva er kjøtt laget av?

Anonymkode: ae048...2bd

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Består jo i bunn og grunn av lett omsettelige næringsstoffer. Mineraler og energi.

Anonymkode: 96411...986

  • Liker 5
Skrevet

Celler og proteiner.

Anonymkode: 9bcc7...da8

Skrevet

I hovedsak muskel, som igjen er mye vann, proteiner og fett.

Anonymkode: 20ab1...4da

  • Liker 3
Skrevet
Catalina Culès skrev (3 minutter siden):

Muskel- og fettvev. 

 

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

I hovedsak muskel, som igjen er mye vann, proteiner og fett.

Anonymkode: 20ab1...4da

Seriøst?! 

 

:spy:

Anonymkode: ae048...2bd

Skrevet

DNA

Anonymkode: e525f...619

  • Liker 1
Skrevet

Er dette muskeltråden om igjen? Husker vi hadde en her som nektet plent på at kjøtt kunne være muskler når hen ble fortalt det :fnise:

Anonymkode: ba308...4a7

  • Liker 17
Skrevet
16 minutter siden, AnonymBruker said:

 

Seriøst?! 

 

:spy:

Anonymkode: ae048...2bd

Ja, hva trodde du egentlig? Granbar?

Anonymkode: 20ab1...4da

  • Liker 15
Skrevet

Selvfølgelig er det muskler, og det er jo også derfor at det er så bra mat for kroppen vår.

Animalske produkter som kjøtt, lever, fisk, osv., og egg og melk, er bra for oss fordi det inneholder mye av de samme stoffene som oss selv, og de blir dermed veldig lett tatt opp i kroppen.

Det ser man jo også av at man bæsjer veldig mye mindre enn etter et måltid med mye planter.

Vi trenger selvfølgelig både animalsk mat og planter, men det animalske står altså i en særstilling når det gjelder tilgjengelig næring for kroppen.

Anonymkode: a6d03...392

  • Liker 10
Skrevet

Og svoren på ribba er sprøstekt hud ... :) 

Anonymkode: 74b57...763

  • Liker 15
Skrevet

Men altså: Hvor fremmedgjort er det mulig å være når det gjelder mat, som jo tross alt er noe man inntar flere ganger daglig???

Har du for eksempel aldri vært med på å partere et dyr? For veldig mye av det handler jo om å skjære de ulike musklene fra hverandre.

Anonymkode: a6d03...392

  • Liker 7
Skrevet

Kjøtt er lagd av schøtt, det vet da alle. 

Anonymkode: b1271...65f

  • Liker 7
Skrevet

Her må skolen ha sviktet TS på en eller annen måte :klo: 

  • Liker 12
Skrevet

Kjøtt er en helt egen del på dyret. Det er ihvertfall IKKE muskler. Det har jeg lært på KG. 🤓😤👌

Anonymkode: 5525f...4e2

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (44 minutter siden):

Selvfølgelig er det muskler, og det er jo også derfor at det er så bra mat for kroppen vår.

Animalske produkter som kjøtt, lever, fisk, osv., og egg og melk, er bra for oss fordi det inneholder mye av de samme stoffene som oss selv, og de blir dermed veldig lett tatt opp i kroppen.

Det ser man jo også av at man bæsjer veldig mye mindre enn etter et måltid med mye planter.

Vi trenger selvfølgelig både animalsk mat og planter, men det animalske står altså i en særstilling når det gjelder tilgjengelig næring for kroppen.

Anonymkode: a6d03...392

Og logikken i dette er? En hel haug med dyr spiser gress som ikke ligner noe særlig på dem selv....

Anonymkode: ba308...4a7

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Og logikken i dette er? En hel haug med dyr spiser gress som ikke ligner noe særlig på dem selv....

Anonymkode: ba308...4a7

Logikken i dette er blant annet at mange dyr som spiser gress, tygger drøv og har et helt annet fordøyelsessystem enn oss.

(Men dette er jo barnelærdom ...)

Anonymkode: a6d03...392

  • Liker 9
Skrevet
AnonymBruker skrev (32 minutter siden):

Logikken i dette er blant annet at mange dyr som spiser gress, tygger drøv og har et helt annet fordøyelsessystem enn oss.

(Men dette er jo barnelærdom ...)

Anonymkode: a6d03...392

Så derfor kan de altså spise mat som ikke ligner på dem selv, aha, skjønner. Mens vi må spise mat som ligner på oss selv, fordi vi ikke drøvtygger. Så, har gorillaen et helt annet fordøyelsessystem enn oss også, siden de bare lever av planter?

Anonymkode: ba308...4a7

  • Liker 1
Skrevet

Kjøtt på wikipedia:

 

Kjøtt

Kjøtt er muskel- og fettvev hos mennesker og dyr[1]. I dagligtale refererer det oftest til muskel- og fettvev i slaktede dyr slik det selges som mat for mennesker. Rødt kjøtt er kjøtt fra dyr som svin, storfe, sau og geit. Hvitt kjøtt er kjøtt fra dyr som kylling, kalkun og høns.

Norge

Definisjoner

Ifølge Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund og Norsk Kjøtt er kjøtt definert som skjelettmuskulatur og mellomgulv med tilhørende fett og bindevev. Kjøtt finnes i tusenvis av varierende typer og fasonger, men de mest vanlige kjøttsortene i Europa og Vesten er kjøtt fra storfe, svin og forskjellige typer fugler.

Både hvitt og rødt rent kjøtt inneholder lite fett og har begge et høyt innhold av en rekke livsnødvendige næringsstoffer. Kjøtt er en viktig kilde til protein, A- og B-vitaminer og til mineralstoffene sink, selen og jern.

Anonymkode: 456e4...5d6

  • Liker 5
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Så derfor kan de altså spise mat som ikke ligner på dem selv, aha, skjønner. Mens vi må spise mat som ligner på oss selv, fordi vi ikke drøvtygger. Så, har gorillaen et helt annet fordøyelsessystem enn oss også, siden de bare lever av planter?

Anonymkode: ba308...4a7

Selvfølgelig har gorillaen et annet fordøyelsessystem enn oss. Har du ikke hatt noe biologi på skolen?

Anonymkode: 456e4...5d6

  • Liker 9

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...