Gå til innhold

Bytte natron med bakepulver


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg lagde her om dagen sjokoladekjeks. Brunt og hvitt sukker, smør, sjokoladebiter osv. Stusset på at det var natron i oppskriften. Men valgte å følge oppskriften. Kjeksen smaker natron. Vil lage ny porsjon og tenker å bruke bakepulver i stedenfor. For ca 30 kjeks var det oppført 7g natron. Kan jeg enkelt bare bruke tilsvarende mengde i bakepulver tror dere? 

Anonymkode: 3faf7...c1d

Skrevet
AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Jeg lagde her om dagen sjokoladekjeks. Brunt og hvitt sukker, smør, sjokoladebiter osv. Stusset på at det var natron i oppskriften. Men valgte å følge oppskriften. Kjeksen smaker natron. Vil lage ny porsjon og tenker å bruke bakepulver i stedenfor. For ca 30 kjeks var det oppført 7g natron. Kan jeg enkelt bare bruke tilsvarende mengde i bakepulver tror dere? 

Anonymkode: 3faf7...c1d

Natron har ingen egensmak. Du liker ikke kjeksen bedre med bakepulver enn uten bakepulver, ts. 

Anonymkode: 14bb3...efe

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Natron har ingen egensmak. Du liker ikke kjeksen bedre med bakepulver enn uten bakepulver, ts. 

Anonymkode: 14bb3...efe

Jo det har det.

Forskjellen på natron og bakepulver er at bakepulveret er tilsatt noe syrlig som gjør at natronet virker bedre, det trenger noe surt for å heve. Ellers vet jeg ikke hvor mye du skal bruke i forhold til natron i oppskriften.

Anonymkode: 5a9af...8f0

Skrevet

Det smaker natron, det er ingen tvil. Og det var ikke noe syrebasert i oppskriften. Stusset over det, men valgte å følge oppskriften. 

Jeg får prøve ut med bakepulver. Oppskrifta gav kjempefine kjeks, så vil prøve på nytt uten bismaken. 

ts

Anonymkode: 3faf7...c1d

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...