liv1 Skrevet 8. august 2005 #1 Skrevet 8. august 2005 (endret) Jeg har en pose med havremel og jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke den til,kanskje det er noen som har en brød eller kakeoppskrift så hadde det vært fint :klø: Takker for tipset, jeg skal bake brød i morgen. Endret 8. august 2005 av liv1
Gjest gjesten Skrevet 8. august 2005 #2 Skrevet 8. august 2005 Noen oppskrifter http://www.varden.no/matogdrikke/recipe.asp?recipe=7689 http://www.budstikka.no/diverse/oppskrifte...t=20&recid=5267 Flattbrød (søk etter havremel) http://www.kokebok.k-nettet.com/main/custo...41&customID=348 Jeg har ikke prøvet noen av dem. Eller gå til http://www.tradisjoner.no/ og søk etter "havremel" i søkefeltet øverst til venstre på startsiden. Det ser ut som om det er endel der.
Arkana Skrevet 8. august 2005 #3 Skrevet 8. august 2005 Gode brød (3 stk) 1 pose tørrgjær 3 ts salt 2 ss sukker 2 ½ dl malte/grovhakkede solsikkefrø 3-4 dl havregryn 4-5 dl havremel 3 dl havrekli (eller kruskakli) 1 kg blanding av fin og grov sammalt hvete 1,5 liter lunkent vann Ha alt i maskin i skrevet rekkefølge. Hev 1 ½ time. Bak ut 3 brød og ha i godt smurte former. Etterhev 45 minutter. Stek på nederste rille ved 200 grader i 50 minutter. Dekk med folie etter 25 minutter. Legg oppvridd håndkle over når de er ute av formen. Fab Pie 200 g hvetemel 50 g sammalt hvete eller havremel 100 g sukker 100 g smør 3 eggeplommer ¾ liter grov eplekompott eller eplemos m/kanel og muskat smør 1 egg mandelflak og havregryn perlesukker Bland mel og sukker i en bolle. Smuldre i smøret. Tilsett eggeplommene, en etter en. Bland alt fort sammen. Kjevle ut til en tykk leiv. Brett deigne i tre, og kjevle til en leiv igjen. Pakk i plast og la hvile kaldt ½ time. Del deigen i to. Den ene kjevles ut til 7-8 mm tykk, den andre 5 mm tykk. Dekk en smurt og strødd paiform med den tykkeste leiven. Hell kompotten i paiskallet og dekk med den andre leiven. Leg noen "pustehull" i lokket. Pensle lokket med vispet egg, og dryss på mandelflak, havregryn og perlesukker. Stek ved 200 grader i ca 45 minutter. Ræsprisk (4 porsj.) 12 store poteter 6 dl vann 4 dl havremel 2 ts salt Potetene skrelles, raspes og blandes med vann, havremel og salt. Steikes i panne som tynne pannekaker. Smøret skal være lyst gyllent. Ræsprisk stekes til de blir gylne. Serveres med sukker, rørte tyttebær, eplemos eller multer med is. Evt stekt bacon hvis du ikke vil ha det søtt.
Gjest KATTAstrofe Skrevet 9. august 2005 #4 Skrevet 9. august 2005 Det er kjempegodt med havremel i pizzadeig! Men jeg bruker bare 1/2-1 dl havremel i en pizzadeig.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå