Gå til innhold

Laks med skinn


Anbefalte innlegg

Jeg pleier å steke lakefilet i panne. Hvordan blir det med laksefilet som har skinn? Noe av det som gjør det så godt er jo at undersiden blir sprø, men det forsvinner vel når jeg tar av skinnet etter steking. Hva gjør dere med laks med skinn? Panne, ovn, folie..?

Anonymkode: 0efc5...594

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1432705-laks-med-skinn/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg skinnsteker all fisk. Sjelden laks, men ofte feks torsk, lysing eller fjellørret. Kveite kan også skinnstekes.

Det viktigste når man skinnsteker er å skrape skinnet fritt for skjell. Det blir litt søl, men er verdt det når man har et fiskeslag med så store skjell som på laks.

Så tørker man godt, og steker stykket i varm non stick-panne i olje. Jeg pleier å steke hele tiden på skinnsiden. Når jeg ser at skinnet begynner å bli gyllent og sprøtt, har jeg smørterninger i pannen, tilter den litt på skrå, og øser stykkene på kjøttsidene til de er ferdige. 2-3 minutters kontinuerlig øsing pleier å være passe.

Anonymkode: d945c...acb

  • Liker 2
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1432705-laks-med-skinn/#findComment-26576275
Del på andre sider

Meadow skrev (32 minutter siden):

Jeg tar av skinnet før steking, synes det er litt ekkelt og det smaker for mye fisk. 

Er det vanskelig å få bort før steking? Mener jeg har lest at det er best å ha det på siden det er lettere å fjerne etterpå 

Anonymkode: 0efc5...594

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1432705-laks-med-skinn/#findComment-26576888
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Er det vanskelig å få bort før steking? Mener jeg har lest at det er best å ha det på siden det er lettere å fjerne etterpå 

Anonymkode: 0efc5...594

Lettere etterpå ja. Da kan du jo bare dra det av.

Men med en brukbar kniv så er det jo ikke akkurat vanskelig å få av skinnet før heller... 

Endret av solmåneogstjerner
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1432705-laks-med-skinn/#findComment-26577210
Del på andre sider

Føsleguri skrev (1 time siden):

Jeg baker alltid laks/ørret i folie i stekeovn fordi da slipper jeg å bruke fett og slipper steke-osen.

Hvis man skal ovnsbake fiskefilet er det bedre å legge stykker på stekebrett dekket med folie, med skinnsiden ned. Hvis man pakker inn i folie mister man fullstendig muligheten til å sjekke underveis om fisken er ferdig varmebehandlet.

Å bruke fett når man tilbereder særlig mager fisk er for øvrig en fordel for smak og saftig resultat.

Anonymkode: d945c...acb

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1432705-laks-med-skinn/#findComment-26577216
Del på andre sider

Gjest Føsleguri
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Hvis man skal ovnsbake fiskefilet er det bedre å legge stykker på stekebrett dekket med folie, med skinnsiden ned. Hvis man pakker inn i folie mister man fullstendig muligheten til å sjekke underveis om fisken er ferdig varmebehandlet.

Å bruke fett når man tilbereder særlig mager fisk er for øvrig en fordel for smak og saftig resultat.

Anonymkode: d945c...acb

Jeg tar ut pakken, åpner den, ser om fisken er ferdig, inn i ovn igjen hvis den ikke er ferdig. 

Laks og ørret er ikke mager fisk.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1432705-laks-med-skinn/#findComment-26577251
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...