Gå til innhold

Biff wellington og poteter - steke samtidig?


Anbefalte innlegg

Gjest Pippi1979
Skrevet (endret)

Hei:-)

jeg skal lage biff wellington og servere den med blant annet hasselbackpoteter.

Kan jeg steke potetene nederst i ovnen, og biff wellington i midten på varmluft? Eller bør jeg forsteke potetene halvveis, og så putte de inn igjen i ovnen mens biffen hviler? 

Aldri laget biff wellington før, og vil den skal bli bra:-)

Endret av Pippi1979
Videoannonse
Annonse
Skrevet
11 hours ago, Pippi1979 said:

Hei:-)

jeg skal lage biff wellington og servere den med blant annet hasselbackpoteter.

Kan jeg steke potetene nederst i ovnen, og biff wellington i midten på varmluft? Eller bør jeg forsteke potetene halvveis, og så putte de inn igjen i ovnen mens biffen hviler? 

Aldri laget biff wellington før, og vil den skal bli bra:-)

går fint. biff wellington stekes gjerne i to trinn, først på høy varme (200-220) for å få sprø butterdeig, så lavere (150?) for å steke kjøttet ferdig. Så kan evt potetene få  5-10 min på full guffe mens kjøttet hviler.

men: bruk steketermometer, og regn mer tid på poteter enn kjøtt

Anonymkode: ef2ac...948

Skrevet

Det heter Beef Wellington. Beef er fellesbetegnelse på storfekjøtt.

Anonymkode: 17f0b...6fa

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (11 timer siden):

Det heter Beef Wellington. Beef er fellesbetegnelse på storfekjøtt.

Anonymkode: 17f0b...6fa

Biff er det norske ordet for beef.

Anonymkode: bf8e5...916

Skrevet
AnonymBruker skrev (12 timer siden):

Det heter Beef Wellington. Beef er fellesbetegnelse på storfekjøtt.

Anonymkode: 17f0b...6fa

Ikke på norsk, på norsk heter det faktisk "biff Wellington" eller "oksefilet Wellington". ;) 

 

Skrevet
1 hour ago, AnonymBruker said:

Biff er det norske ordet for beef.

Anonymkode: bf8e5...916

tja, nei er det det?

steak = biff

beef = storfe/ku

og peppes pizza "med biff" er på  ingen måte biffkjøtt, men vesentlig dårligere kjøtt, oversatt fra engelsk Beef

Anonymkode: ef2ac...948

Skrevet
55 minutter siden, Brunhilde said:

Ikke på norsk, på norsk heter det faktisk "biff Wellington" eller "oksefilet Wellington". ;) 

 

...og egentlig en grei fornorskning, man bruker biifkjøtt til Wellington, neppe høyrygg og slikt

Anonymkode: ef2ac...948

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (39 minutter siden):

...og egentlig en grei fornorskning, man bruker biifkjøtt til Wellington, neppe høyrygg og slikt

Anonymkode: ef2ac...948

Nettopp! :)

Skrevet

Åååh, kan jeg komme på middag til deg, TS? 😁😁😁

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...