Gå til innhold

For lite kokte poteter


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Kan man bli dårlig av å spise poteter som er for lite kokt? Eller er det bare hvis de er helt rå?

Anonymkode: a40bd...e64

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei, og man blir ikke dårlig av rå poteter heller. Det man skal unngå med poteter er å spise det som er grønt på dem, det gjelder både om de er rå og når de er kokte.

Anonymkode: 18aa3...f6e

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan bli dårlig av å spise rå poteter ja, selv om de ikke er grønne. Men de skal være veldig dårlig kokt om man skal bli dårlig av kokte. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Muskath skrev (1 minutt siden):

Man kan bli dårlig av å spise rå poteter ja, selv om de ikke er grønne. Men de skal være veldig dårlig kokt om man skal bli dårlig av kokte. 

Dette stemmer absolutt ikke heldigvis.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, anonym 4545 said:

Dette stemmer absolutt ikke heldigvis.

OK. Greit, det er ikke alltid man får i seg nok gift til å bli dårlig. Men man KAN bli dårlig. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Muskath skrev (1 minutt siden):

OK. Greit, det er ikke alltid man får i seg nok gift til å bli dårlig. Men man KAN bli dårlig. 

Hvilke "gift" er det som forsvinner hvis man koker?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

3 minutter siden, anonym 4545 said:

Hvilke "gift" er det som forsvinner hvis man koker?

Det er veldig enkelt å finne ut av ved å Google litt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stivelse defineres ikke som "gift". Hvis poteten verken er grønn eller har begynt å spire, inneholder den ikke "gift",

 

 

 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Muskath skrev (1 time siden):

OK. Greit, det er ikke alltid man får i seg nok gift til å bli dårlig. Men man KAN bli dårlig. 

Man kan ikke bli dårlig av rå poteter, det finnes ikke gift i dem med mindre de er grønne. Og med mindre de er sprøytet i hjel da.

Anonymkode: 18aa3...f6e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Muskath skrev (9 timer siden):

OK. Greit, det er ikke alltid man får i seg nok gift til å bli dårlig. Men man KAN bli dårlig. 

Poteter kan være varmebehandlet godt nok for å drepe alle bakterier, også toksindannende bakterier, uten at potetene er ferdig kokt. Så lebge de er varmebehandlet igjennom, så vil det ikke være sykdomsfremkallende bakterier i dem.

Eventuell gift som er i poteten før varmebehandling vil ikke forsvinne uansett. Men toksindannende bakterier og toksine bakterier vil drrpes eller inaktiveres ved varmebehandling.

Anonymkode: 19fe6...8e0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Muskath skrev (9 timer siden):

Det er veldig enkelt å finne ut av ved å Google litt. 

Du veit det ikke nei :lol:

Anonymkode: f4b5d...a39

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er giften Solanin i potet som kan gjøre en dårlig ved inntak av for mye av den. Solanin utvikles hvis poteten utsettes for for mye lys, dette øker også klorofyllproduksjonen som gjør at poteten blir grønn. Grønne poteter skal kastes, men det er ingen forskjell på kokte eller rå poteter i så måte. 

Det eneste med rå poteter, er at stivelsen da ikke er varmebehandlet og mage og tarm reagerer derfor på dette - men det er ikke noe verre enn at man får luft i magen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Poteter kan være varmebehandlet godt nok for å drepe alle bakterier, også toksindannende bakterier, uten at potetene er ferdig kokt. Så lebge de er varmebehandlet igjennom, så vil det ikke være sykdomsfremkallende bakterier i dem.

Eventuell gift som er i poteten før varmebehandling vil ikke forsvinne uansett. Men toksindannende bakterier og toksine bakterier vil drrpes eller inaktiveres ved varmebehandling.

Anonymkode: 19fe6...8e0

Det er ikke sykdomsfremkallende bakterier i poteter!

Hvilke sinnssyke svar jeg leser i denne tråden!

Anonymkode: 18aa3...f6e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (12 timer siden):

Poteter kan være varmebehandlet godt nok for å drepe alle bakterier, også toksindannende bakterier, uten at potetene er ferdig kokt. Så lebge de er varmebehandlet igjennom, så vil det ikke være sykdomsfremkallende bakterier i dem.

Eventuell gift som er i poteten før varmebehandling vil ikke forsvinne uansett. Men toksindannende bakterier og toksine bakterier vil drrpes eller inaktiveres ved varmebehandling.

Anonymkode: 19fe6...8e0

Kan du legge ved lenke på dette?

Anonymkode: 4a92e...cdd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Føsleguri
AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Det er ikke sykdomsfremkallende bakterier i poteter!

Hvilke sinnssyke svar jeg leser i denne tråden!

Anonymkode: 18aa3...f6e

Er nok endel som har fått tidlig juleferie og kjeder seg i kveld 🤔

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...