Gå til innhold

middag for to(?)


Anbefalte innlegg

Skrevet

vi skal feire med en god middag, men lurer på med hva.....

forrett, der finner jeg sjelden noe jeg liker. men alt med reker og avokado er godt - bare så vanskelig å variere. tips?

til middag liker vi godt biff, og tenkte å ha dette siden vi så sjelden lager det hjemme; biff, poteter, grønnsaker/salat og en god saus.

desserten ønsker vi litt god og litt utenom det "dagligdagse/enkle" man alltid havner opp med å lage :sjenert: men vi mangler både fantasi og oppskrifter.

det trenger ikke være så avensert, men det er viktig at det er søtt og godt :sjarmor:

feks parfait ev en elelr annen slag, sjok.fondant...

takker for alle tips og oppskifter!!!!

(haster litt)

(ps: komemr til å søke på nettet og her, så det er ønskelig med annet svar enn "søk på nettstedet..." :roll: )

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Sjokoladefondant (8 stk.)

200 g mørk sjokolade

200 g smør

110 g sukker

4 hele egg + 4 eggeplommer

1 ½ ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)

60 g mel

Smelt sjokoladen med smøret. Visp sukker, egg og vaniljeekstrakt _godt_ sammen, ca 5 minutter visping. Vend i sjokoladen og siktet mel. Fyll i 8 aluminiumsformer (175 ml). De kan legges i kjøleskap eller fryses om ønskelig. Stekes de med en gang steker du dem ved 200 grader i 12 minutter og lar dem hvile 1 minutt. Etter kjøleskap trenger de 14 minutter i ovn + 1 minutts hvile, er de frosne trenger de 15 minutter i ovnen og 2 minutter hvile. Server med en gang (også god kalde).

Skrevet

Og forslag til forrett, som inneholder reker og avocado:

Rekestuing med avocado (6 pers.)

250 g reker uten skall

2 vårløk

1 ss karri

1 dl fiskebuljong

1 dl tørr hvitvin

2,5 dl kremfløte

1 ss ripsgelé

2 avocado

6 butterdeigshus eller terteskjell

Strimle vårløk fint og fres myk i smør. Rør inn karri og la frese videre. Hell i buljong, vin og fløte. La koke opp og litt inn. Smak til med gelé, salt og pepper. Skjær avocado i to og skjær kjøttet i stirmler. Fordel avocadostrimlene i skjellene og fyll på med reker. Hell den varme sausen over.

Skrevet

høres nydelig ut!

takk!

men i forretten, kan jeg kutte hvitvinen? ev hva bruker jeg istedet?

(vi drikekr ikke vin, har ikke pol i nærhetn så jeg kan få kjøpt heller...)

Skrevet

Du trenger ikke erstatte den med noe som helst, bare kutt helt ut.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...