AnonymBruker Skrevet 6. desember 2020 #1 Skrevet 6. desember 2020 Har bakt brød i dag, og de ble ganske flate. Kan det ha noe å gjøre med at væsken kanskje var litt for varm, eller er det andre ting som spiller inn? Anonymkode: 79b1f...e1e
AnonymBruker Skrevet 6. desember 2020 #2 Skrevet 6. desember 2020 AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Har bakt brød i dag, og de ble ganske flate. Kan det ha noe å gjøre med at væsken kanskje var litt for varm, eller er det andre ting som spiller inn? Anonymkode: 79b1f...e1e Hvilken oppskrift brukte du? Ja, gjæren kan ha vært for varm. Kanskje hevde de ikke lange nok? Eller for lenge slik at de falt sammen igjen? Veldig grove brød blir også mer kompakte enn finere brød. Anonymkode: 0625b...fa1
AnonymBruker Skrevet 6. desember 2020 #3 Skrevet 6. desember 2020 AnonymBruker skrev (25 minutter siden): Hvilken oppskrift brukte du? Ja, gjæren kan ha vært for varm. Kanskje hevde de ikke lange nok? Eller for lenge slik at de falt sammen igjen? Veldig grove brød blir også mer kompakte enn finere brød. Anonymkode: 0625b...fa1 Jeg pleier å slumpe på brødbakst, men tar utgangspunkt i 9 dl væske og litt olje. Bruker både grovt og hvetemel 1 pose tørrgjær + solsikkekjerner. Stort sett så blir baksten vellykket, men noen ganger opplever jeg flate brød - som idag. Brukte ca 1 time på forheving og litt lenger tid på etterheving. Anonymkode: 79b1f...e1e
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå