AnonymBruker Skrevet 6. desember 2020 #1 Del Skrevet 6. desember 2020 Jeg har hatt påvist laktoseintoleranse siden jeg var barn. Jeg har i voksen alder blitt mindre sensitiv, men reagerer fortsatt voldsomt på mat/drikke med typisk høyt laktoseinnhold; kaffe med melkeskum, hvitsaus/fløtesaus, brunost, grøt, iskrem, etc, så jeg har alltid "laktosetabletter" i veska hvis jeg skal ut eller hjem til noen å spise, og prøver ellers å holde meg unna. Det siste halvåret har jeg bodd hos min kjæreste i Storbritannia. Her kan jeg spise hva jeg vil uten å reagere! 🤩 Med en gang jeg kommer hjem går jeg på en "smell" igjen. Er det noen som vet om det generelt er høyere innhold av laktose i norske melkeprodukter? Eller om det er noe med prossessen i "foredlingen" av disse? En jeg kjenner ble på et kostholdskurs, ifb. med mage/tarmsykdom, fortalt av vi f.eks har høyere stivelsesinnhold i mel i Norge enn i flere andre land, sånn at folk som er sensitive for dette ofte kan tåle visse mengder av slike matvarer når de ferierer i andre land. (Har ingen sikker kildehenvisning til dette, men så ble jeg fortalt) Ble bare litt nysgjerrig på dette etter egen erfaring, så har prøvd å google, uten å få fornuftige treff. Anonymkode: 631b9...8bd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. desember 2020 #2 Del Skrevet 6. desember 2020 Går nordmenn rundt med høye laktseverdier og tar det for gitt?! Snakk om å være bortskjemt Anonymkode: e9aa3...952 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå