cattleya Skrevet 8. desember 2020 #41 Del Skrevet 8. desember 2020 Coq au vin er nok min go to gjestemiddag. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. desember 2020 #42 Del Skrevet 8. desember 2020 Belima skrev (4 timer siden): Det står ingen steder i vedlegget ditt at hamburger er en type kjøtt. Det står: Hamburger meat is essentially the same as ground beef, which can contain meat and trimmings from any of the primal cuts. Oversatt betyr det: Hamburgerkjøtt er malt okse eller storfe som det sies i Norge. Det kan også inneholde kjøtt og avskjær fra andre deler av dyret. Signerer denne. Vil legge til at jeg er amerikaner og bodde der til jeg var 13 år. Har aldri hørt noen bruke ordet hamburger som kjøttdeig. Da hadde jeg trolig ledd så tårene begynte å renne. Anonymkode: 35ffd...d2f 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rant Skrevet 8. desember 2020 #43 Del Skrevet 8. desember 2020 Belima skrev (7 timer siden): Det står ingen steder i vedlegget ditt at hamburger er en type kjøtt. Det står: Hamburger meat is essentially the same as ground beef, which can contain meat and trimmings from any of the primal cuts. Oversatt betyr det: Hamburgerkjøtt er malt okse eller storfe som det sies i Norge. Det kan også inneholde kjøtt og avskjær fra andre deler av dyret. Himmel og hav. Det er jo det jeg skriver! At kjøttdeig også blir kalt hamburger. Jeg skriver ikke at det er en spesiell type kjøtt, følg med før du kommenterer. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rant Skrevet 8. desember 2020 #44 Del Skrevet 8. desember 2020 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Signerer denne. Vil legge til at jeg er amerikaner og bodde der til jeg var 13 år. Har aldri hørt noen bruke ordet hamburger som kjøttdeig. Da hadde jeg trolig ledd så tårene begynte å renne. Anonymkode: 35ffd...d2f Da får du bare le så du griner! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
HalldirV2 Skrevet 8. desember 2020 #45 Del Skrevet 8. desember 2020 Belima skrev (7 timer siden): Det står ingen steder i vedlegget ditt at hamburger er en type kjøtt. Det står: Hamburger meat is essentially the same as ground beef, which can contain meat and trimmings from any of the primal cuts. Oversatt betyr det: Hamburgerkjøtt er malt okse eller storfe som det sies i Norge. Det kan også inneholde kjøtt og avskjær fra andre deler av dyret. Det er jo akkurat det @Rant skriver. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 8. desember 2020 #46 Del Skrevet 8. desember 2020 Rant skrev (20 minutter siden): Himmel og hav. Det er jo det jeg skriver! At kjøttdeig også blir kalt hamburger. Jeg skriver ikke at det er en spesiell type kjøtt, følg med før du kommenterer. Hamburger meat. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. desember 2020 #47 Del Skrevet 8. desember 2020 5 hours ago, AnonymBruker said: Signerer denne. Vil legge til at jeg er amerikaner og bodde der til jeg var 13 år. Har aldri hørt noen bruke ordet hamburger som kjøttdeig. Da hadde jeg trolig ledd så tårene begynte å renne. Anonymkode: 35ffd...d2f Da hadde du ledd godt da min venninne fra Minneapolis omtalte kjøttdeig som hamburger mens vi lagde middag sammen i fjor. Fra American Meat Science Association: Quote Consumers are familiar with the terms hamburger and ground beef, but often use them interchangeably. Anonymkode: 2f737...359 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. desember 2020 #48 Del Skrevet 8. desember 2020 Taco😜 Anonymkode: 2d51c...3ec Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rant Skrevet 8. desember 2020 #49 Del Skrevet 8. desember 2020 HalldirV2 skrev (2 timer siden): Det er jo akkurat det @Rant skriver. Takk HalldirV2. 😅 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Minya Skrevet 8. desember 2020 #50 Del Skrevet 8. desember 2020 Helstekt, langtidsstekt mørbrad. Lettfrest i panne med margarin før den legges på en seng av gulrøtter, purre og champignon, gjerne med litt kryddersmør i bunnen for å få ekstra god stekesjy, på 75 grader over og undervarme i så lang tid den trenger på å få kjernetemperatur på 63 grader. Serveres med grønnsaksengen, dampet blomkål og rosenkål, samt hjemmelagede potetbåter og peppersaus eller bearnaisesaus. Finnes ikke en kjeft som ikke eter seg skvett ihjel når jeg setter det på bordet. Som dessert lager jeg Dronning Maud Pudding, også kalt Haugesundsdessert. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. desember 2020 #51 Del Skrevet 8. desember 2020 Jeg har flere, det kommer an på anledningen. Til spleiselag, piknik og lignende lager jeg gjerne pai -- veldig enkelt, kan varieres etter hva som er i sesong, lett å lage vegetarisk. Og det er alltid nok folk som tar med salat eller focaccia, av en eller annen grunn, så syns det er fint med noe som metter litt mer. På studentfester var bidraget mitt alltid en skikkelig god guacamole. Om vi har middagsgjester hjemme og jeg vil imponere, liker jeg å lage indisk. Da flere retter, f.eks. saag paneer, en daal, og gjerne en grønnsaksrett til, raita, hjemmelaget chutney, roti eller paratha, og ris. Om jeg ikke har tid til å lage full indisk middag, lager jeg gjerne lasagne. Anonymkode: 9f967...846 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. desember 2020 #52 Del Skrevet 8. desember 2020 Minya skrev (52 minutter siden): Helstekt, langtidsstekt mørbrad. Lettfrest i panne med margarin før den legges på en seng av gulrøtter, purre og champignon, gjerne med litt kryddersmør i bunnen for å få ekstra god stekesjy, på 75 grader over og undervarme i så lang tid den trenger på å få kjernetemperatur på 63 grader. 63 grader? Er ikke det fryktelig mye? Jeg pleier å sette termometeret på 49 grader når jeg steker biff, da blir den sånn passe blodig. Har vel brukt det samme på hel ytrefilet på grillen. Kanskje opp mot 54 grader i verste fall. Anonymkode: 173c9...264 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. desember 2020 #53 Del Skrevet 9. desember 2020 . Anonymkode: 584b7...3b9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. desember 2020 #54 Del Skrevet 9. desember 2020 Minya skrev (6 timer siden): Helstekt, langtidsstekt mørbrad. Lettfrest i panne med margarin før den legges på en seng av gulrøtter, purre og champignon, gjerne med litt kryddersmør i bunnen for å få ekstra god stekesjy, på 75 grader over og undervarme i så lang tid den trenger på å få kjernetemperatur på 63 grader. Serveres med grønnsaksengen, dampet blomkål og rosenkål, samt hjemmelagede potetbåter og peppersaus eller bearnaisesaus. Finnes ikke en kjeft som ikke eter seg skvett ihjel når jeg setter det på bordet. Som dessert lager jeg Dronning Maud Pudding, også kalt Haugesundsdessert. Det der så fryktelig godt ut!!! Anonymkode: 3a585...3e4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. desember 2020 #55 Del Skrevet 9. desember 2020 Egenkomponert biffgryte, lasagne og vegetarlasagne, carbonara og fiskegrateng. Anonymkode: c8ae6...18b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lady Lovelylocks Skrevet 9. desember 2020 #56 Del Skrevet 9. desember 2020 AnonymBruker skrev (På 6.12.2020 den 15.45): -En curry med aubergine peanøttsmør Anonymkode: 04731...677 Dette hørtes interessant ut. Vil du dele oppskriften? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. desember 2020 #57 Del Skrevet 9. desember 2020 Rant skrev (På 8.12.2020 den 3.20): Så mener du at amerikanere jeg kjenner sier feil når dem bruker hamburger (kjøttdeig) i f.eks pastarett? Dem sier hamburger på lik linje som minched meat og ground beef. Du bør lære deg litt om amerikansk kultur/språk før du uttaler deg. Ja, amerikanerne du kjenner sier feil. Sannsynligvis forkorter de uttrykket "hamburger meat" (som er kjøttdeig) til bare hamburger. Det er lettvint, men fremdeles feil og fører som du ser til misforståelser. Anonymkode: 23270...6e5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2020 #58 Del Skrevet 10. desember 2020 On 12/8/2020 at 4:02 AM, AnonymBruker said: Vegansk julemiddag , kjøttsuppe og viltgryte Anonymkode: 75760...168 Hva lager du? Anonymkode: 061e6...4ad Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. desember 2020 #59 Del Skrevet 10. desember 2020 On 12/7/2020 at 4:04 PM, AnonymBruker said: Jeg er ikke en mesterkokk, men det er mye torsk(og annen fisk) her jeg bor så serverer ofte retter med fersk fisk. Godt med fisk og liker å servere fisk jeg har fisket selv. Anonymkode: 061e6...4ad Glemte å legge til at enkelte ganger får jeg besøk av barn som ikke liker fisk. Da er min signaturrett å prøve å lage noe barna liker som ekstrarett. Mange barn blir strålende fornøyd når de får spise frossenpizza mens de voksne spiser fisk. Samme når de får iskrem til dessert. Som sagt jeg er ikke en mesterkokk. Men jeg prøver å gjøre gjestene mine fornøyde. Anonymkode: 061e6...4ad Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Minya Skrevet 10. desember 2020 #60 Del Skrevet 10. desember 2020 On 12/8/2020 at 9:47 PM, AnonymBruker said: 63 grader? Er ikke det fryktelig mye? Jeg pleier å sette termometeret på 49 grader når jeg steker biff, da blir den sånn passe blodig. Har vel brukt det samme på hel ytrefilet på grillen. Kanskje opp mot 54 grader i verste fall. Anonymkode: 173c9...264 Nei, når jeg tar den ut av ovnen når den såvidt treffer 63 grader, så er den fortsatt lett rød inni, ikke gått over til rosa. Men bruker du som regel ytrefilet, så er det en mye smalere filet, mørbrad er ofte tykkere og krever litt høyere kjernetemperatur, men den blir også mye mørere som biff synes jeg. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå