Anneofgreengables Skrevet 5. desember 2020 #1 Skrevet 5. desember 2020 Til pepperkaker altså. Den vanlige med melis og vann/melk er ikke i nærheten av melisglasur med eggehvite, men sønnen min tåler ikke rått egg. Noe annet man kan ha i som gjør glasuren mer stabil og finere?
Brunhilde Skrevet 5. desember 2020 #2 Skrevet 5. desember 2020 Eddik eller sitronsaft gjør glasuren tykkere, syns jeg.
AnonymBruker Skrevet 5. desember 2020 #3 Skrevet 5. desember 2020 Kanskje tragant kan brukes? Anonymkode: 0e660...672
AnonymBruker Skrevet 6. desember 2020 #4 Skrevet 6. desember 2020 Kanskje du kan bruke kikertlake? Den kan piskes som eggehvite. Vet ikke hvordan smaken blir men Anonymkode: 60f76...fe5
Brunhilde Skrevet 6. desember 2020 #5 Skrevet 6. desember 2020 Kom også til å tenke på italiensk marengs. Der tilsetter man jo kokende sukkerlake, blir eggehviten nok "kokt" da? Fant denne oppskriften på nett: Denne marengsen er den mest stabile. For å lage den, lager du først en sukkersirup som koker til den når det som kalles soft ball stage på et sukkertermometer (det tilsvarer ca 115 grader). Så pisker du eggehvitene til de har myke topper, og tilsetter gradvis sukkersirupen. Pisk videre til miksen blir blank og får faste topper. Siden den er så fast og stabil, passer den perfekt til for eksempel frosting på cupcakes, eller mousse.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå