Gjest uri Skrevet 3. august 2005 #1 Skrevet 3. august 2005 Skal smelte sjokolade.. Men hvordan skal jeg gjøre det?? Går jo ikke så godt å gjøre det i hverken micro eller i gryte på komfyren.. Noen gode tips??
Kristin S Skrevet 3. august 2005 #2 Skrevet 3. august 2005 Varm opp en kjele med vann og sett en annen kjele oppi som du har sjokoladen i. Sikkert andre måter å gjøre det på også, men det er i allefall en!
Veslejenta Skrevet 3. august 2005 #3 Skrevet 3. august 2005 Skal du blande med noe? Skal det for eksempel blandes med smør, rasper man opp sjokoladen i små biter, har det i en bolle, og heller smeltet smør over. Så blander man dette sammen. Skal du kun ha smeltet sjokolade, kan du raspe opp sjokoladen, og ha bollen over et vannbad. Rasper du ikke opp sjokoladen, tar det mye lenger tid å smelte den...
Gjest uri Skrevet 3. august 2005 #4 Skrevet 3. august 2005 Det er bare sjokoladen som skal smeltes.. Men kjempe lurt å raspe den først.. Skal herved prøves Takk for svar
Gjest gjesten Skrevet 3. august 2005 #5 Skrevet 3. august 2005 Skal du blande med noe? Skal det for eksempel blandes med smør, rasper man opp sjokoladen i små biter, har det i en bolle, og heller smeltet smør over. Så blander man dette sammen. Skal du kun ha smeltet sjokolade, kan du raspe opp sjokoladen, og ha bollen over et vannbad. Rasper du ikke opp sjokoladen, tar det mye lenger tid å smelte den... ← hmm, dersom du bruker et vannbad med kokene vann under så vil vel en sjokoladeplate som er brukket opp i bitene som rutemønsteret angir sikkert smelte på en ca 5 minutter. Vil nesten tro det tar lenger tid å raspe all sjokoladen først for så så smelte den (tenker på å raspe manuelt da, men det er min erfaring. Kanskje jeg er en treig rasper).
Gjest Violetta Skrevet 3. august 2005 #6 Skrevet 3. august 2005 Hvorfor ikke micro? Det har da jeg gjort mange ganger...
Gjest uri Skrevet 3. august 2005 #7 Skrevet 3. august 2005 hmm, dersom du bruker et vannbad med kokene vann under så vil vel en sjokoladeplate som er brukket opp i bitene som rutemønsteret angir sikkert smelte på en ca 5 minutter. Vil nesten tro det tar lenger tid å raspe all sjokoladen først for så så smelte den (tenker på å raspe manuelt da, men det er min erfaring. Kanskje jeg er en treig rasper). ← Hvorfor ikke micro? Det har da jeg gjort mange ganger... ← Vil nesten tro det tar lenger tid å raspe all sjokoladen først for så så smelte den (tenker på å raspe manuelt da, men det er min erfaring. Kanskje jeg er en treig rasper). ← Bruker ikke lang tid når en har food prosessor Hvorfor ikke micro? Det har da jeg gjort mange ganger... ← Funker ikke med micro hos meg ialle fall.. Sjokoladen blir rar, fettet skiller seg ut fra resten av sjokoladen.
Nella Skrevet 3. august 2005 #8 Skrevet 3. august 2005 Litt lavere wattstyrke på mikron, litt kortere tid og pitte litt rapsolje (eller annen smaksnøytral olje oppi), et par tre dråper. Ha litt i mikron, ta ut og rør... Gjenta. Funker som bare det
Gjest uri Skrevet 4. august 2005 #10 Skrevet 4. august 2005 Eller man kjøper seg en chocolatière ← Hæ?? :klø:
Gjest Gjesta Skrevet 4. august 2005 #11 Skrevet 4. august 2005 En egen søt liten sjokoladesmelter, koster rundt to hundre kroner og består av en liten kjele som rommer rundt en halvkilo sjokolade, og en varmer med bryter (altså elektrisk) som du setter hele den lille kjelen oppi. Vri på bryteren og vips har du smeltet sjokolade, som du kan holde varm og smeltet så lenge du trenger det
Gjest uri Skrevet 4. august 2005 #12 Skrevet 4. august 2005 Den var jammen meg lur.. Vurderer sterkt å gå til innkjøp av en slik Takk for tipset!
Fakse Skrevet 4. august 2005 #13 Skrevet 4. august 2005 Jeg smelter sjokolade i mikroen. Halv styrke, og ca 90 sekunder. Går kjempefint.
Gjest Turi Skrevet 4. august 2005 #14 Skrevet 4. august 2005 Bruker også micro. Men jeg smelter stort sett sammen med smør for baking. Lav varme og god tid - ta ut og rør - min micro smelter ihvertfall "skjevt".
Gjest piaf Skrevet 4. august 2005 #15 Skrevet 4. august 2005 Jeg bare deler sjokoladen i ruter og smelter den over vannbad, jeg... Synes ikke det tar spesielt lang tid. Litt off-topic: Hvis jeg imidlertid skal bruke sjokoladen til å overtrekke marsipankonfekt, smelter jeg bare 2/3 av platen på "vanlig" måte, mens resten finhakkes og røres i den ferdig smeltede sjokolademassen tilslutt. Slik får man en tilnærmet riktig temperatur for sjokoladeovertrekking - enkelt og greit uten spesielle hjelpemidler.
Arkana Skrevet 4. august 2005 #16 Skrevet 4. august 2005 Jeg smelter sjokolade i mikroen. Halv styrke, og ca 90 sekunder. Går kjempefint. ← Samme her. Sjokoladen blir alltid glatt og fin. Gidder ikke dille med vannbad, for mye styr og for lang tid. Det tar jo mer enn 90 sekunder bare for å varme opp vannet.
Gjest Gjesta Skrevet 5. august 2005 #17 Skrevet 5. august 2005 Den var jammen meg lur.. Vurderer sterkt å gå til innkjøp av en slik Takk for tipset! ← Værsågod!! Den er helt perfekt, (jeg har kjøpt min på Glasmagasinet) og jeg bruker den masse, særlig hvis jeg skal tegne med pensel.
Gjest KATTAstrofe Skrevet 7. august 2005 #18 Skrevet 7. august 2005 Bruker enten microbølgeovn eller vannbad. Gidder ikke bruke 200 kroner på en sjokoladesmelter som både opptar plass i skapet og bare blir brukt et par ganger i måneden.
Kristin Skrevet 7. august 2005 #20 Skrevet 7. august 2005 Samme her. Sjokoladen blir alltid glatt og fin. Gidder ikke dille med vannbad, for mye styr og for lang tid. Det tar jo mer enn 90 sekunder bare for å varme opp vannet. ← Det gjør jeg og, funker alltid..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå