Gå til innhold

Hva er ditt ene og beste tips for å heve maten?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Trenger å lære et par triks da jeg kun kan basic ting.

Anonymkode: b0b92...19d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

13 minutter siden, AnonymBruker said:

Trenger å lære et par triks da jeg kun kan basic ting.

Anonymkode: b0b92...19d

Gjær, grei temperatur (ikke så høy at du dreper gjæren), tålmodighet. Det skal jo ikke så mye mer til etter min erfaring, blir knallbra resultat.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sauser, supper, gryter: Smak til tilslutt og tilsett salt, evt litt sukker men viktigst av alt litt friskpresset sitron for å få riktig balanse mellom salt, syre, sødme og bitterhet.

Sitronen er superviktig for å få fram andre smaker og balansere en rett, særlig om den har litt fett i seg.

Anonymkode: 6c2cc...6e4

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Burde kanskje heller skrevet "ta måten til et nytt nivå" eller noe.

For vet selvfølgelig at gjær og bakepulver fysisk hever maten 😂

 

HI

Anonymkode: b0b92...19d

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Sauser, supper, gryter: Smak til tilslutt og tilsett salt, evt litt sukker men viktigst av alt litt friskpresset sitron for å få riktig balanse mellom salt, syre, sødme og bitterhet.

Sitronen er superviktig for å få fram andre smaker og balansere en rett, særlig om den har litt fett i seg.

Anonymkode: 6c2cc...6e4

Tusen takk, det er akkurat slike tips jeg er ute etter 🤩

HI

Anonymkode: b0b92...19d

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heve til nytt nivå - da vil jeg si krydder og tid. Teknisk sett to ting, men det er viktig.

Jeg lager en del retter i slow cooker eller jerngryte, og lar det stå lenge. Selve tilberedningen er ofte ukomplisert, du må bare ha de rette ingrediensene og tålmodighet. For en skikkelig god kraft og skikkelig god smak på kjøttet, så skal det ligge og ta til seg smakene,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er dumt du har skrevet at man skal fortelle om sitt ENE beste tips, det er umulig å velge. Du burde lage en ny tråd hvor du spør om tips generelt, da vil du få masse tips! Nå gidder man ikke svare fordi det ikke er mulig å fortelle om ett tips.

Matlaging er enkelt, men komplekst. Enkelt fordi prinsippene er like nesten uansett hva du lager, men komplekst fordi det handler om en helhet satt sammen av mange komponenter. 

Det viktigste er bl.a.:

Temperatur

Smakssetting

Tekstur

Syre

Sødme

Presentasjon 

Renhold

Datostempling

Sunnhet

Tid

....

Altså, alt må stemme for å få god mat, man kannikke velge.

Anonymkode: c7f40...ca1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Hvis vi kun kan komme med ett tips, vil jeg si:

 salt

 

Ikke for mye, men heller ikke for lite. Salt bringer frem smakene i maten. 

 

Anonymkode: d05b5...5d8

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Villfisker
6 minutter siden, Tuttifrutt skrev:

Ekte smør og krydder. Ups ble visst to ting det🙊

Enig. Dårlig krydder smaker som om man har rester av sand i munnen.

Endret av Villfisker
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...