Gå til innhold

Hvilken saus/dressing bruker du til potetbåter?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Bruker du noe til ovnsbakte potetbåter av saus eller dressing? Evt hva/hvilken?

Anonymkode: 2fcc0...44c

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Nei, men har over en veldig god klunk olivenolje (og selvfølgelig krydder) når jeg steker dem i ovnen 

Anonymkode: a1c72...dc8

Skrevet

Har som oftest ikke saus til potetene, men til hovedmaten. Så det kommer an på hva jeg har potetene til. 

Skrevet

Det kommer da helt an på retten. 

I går hadde vi laksekoteletter med hollandaise, med potetbåter og agurksalat til. 

Sist jeg hadde potetbåter var det til en grillet entrecote, da synes jeg en god olivenolje er nok i seg selv, for å ikke ødelegge smaken av kjøttet. 

Potetbåter er også godt tilbehør til en del gryter. 

Spist på tapasbordet lager vi gjerne en god aiolii til. 

Anonymkode: 73034...222

Skrevet

Aioli er godt til, det samme er erteremulade.

  • Liker 2
Skrevet

Varierer mellom disse :)

 

1 hvitløksfedd

50 g tahini

1/2 sitron, saften

vann

salt og pepper

Mos hvitløksfedd i en morter med litt salt og bland sammen med tahini og sitronsaft. Spe med vann (4-5 ss) til konsistensen er litt tykkere enn kremfløte, men tynnere enn en pannekakerøre. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer tahini eller sitronsaft.

 

 

1 stor bunt bladpersille, med stilk og det hele
olivenolje
1 dl valnøtter, grovhakket
1 hvitløksfedd, grovhakket
en liten skvis sitronsaft (smak til)
litt salt (smak til) 

1. Vask persillen godt. Klipp den grovt og ha i en food processor. Kjør til det er smått.
2. Dæsj oppi en god klunk olivenolje, nøtter og hvitløk. Kjør videre til det er ganske jevnt.
3. Skvis oppi litt sitronsaft og kjør videre. Spe med olivenolje til pestoen har den konsistensen du ønsker. 
4. Smak til med salt. 
 

Anonymkode: 89a19...ec9

  • Liker 2
Skrevet

Det kommer an på hva resten av retten består av. Soppsaus, peppersaus, bearnaise etc.

Skrevet

Ser flere nevner at det er avhenig av hva resten av retten består av,men potetbåter kan jo spises alene som en rett. Det er jo en typisk tapasrett. Patatas bravas 

https://www.nrk.no/mat/patatas-bravas-1.14090648

 

Anonymkode: 89a19...ec9

  • Liker 2
Skrevet

Remulade hvis det er et fiskemåltid. Ajvar til det meste av kjøtt, og grønn pesto eller Ravigottesaus,hvis det serveres kylling til. (Jeg synes det finnes gode ferdiglagde varianter å få kjøpt av alle disse, så jeg pleier ikke å lage noe saus selv). 

Anonymkode: bf7bb...628

  • Liker 1
Skrevet

De gangene vi har potetbåter har vi som regel biff og bearnaise. Bearnaise passer veldig godt til ovnsstekte potetbåter. :spise:

  • Liker 1
Skrevet

Ketchup, aioli, bernaise, remulade.

Anonymkode: c3be0...128

  • Liker 1
Skrevet
28 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Ser flere nevner at det er avhenig av hva resten av retten består av,men potetbåter kan jo spises alene som en rett. Det er jo en typisk tapasrett. Patatas bravas 

https://www.nrk.no/mat/patatas-bravas-1.14090648

 

Anonymkode: 89a19...ec9

Og som jeg skriver. Om retten er tapas velger vi aioli. Eventuelt er skarp tomatsaus + majo godt til patatas bravas. 

Anonymkode: 73034...222

Skrevet

Ketchup, aioli, karridressing, hamburgerdressing, bernaise.. kommer litt an på hva jeg har eller hva jeg eventuelt orker å lage. 

Anonymkode: f8e61...5c6

Skrevet

Bernaise. Eller tzatziki.

Hamburgerdressing.

Holidaydip.

Anonymkode: 81162...e6a

Skrevet

Kyllingssaus bretagne fra toro, eller bernesaus eller hva enn som passer til resten av maten.

Anonymkode: 00d40...445

Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Og som jeg skriver. Om retten er tapas velger vi aioli. Eventuelt er skarp tomatsaus + majo godt til patatas bravas. 

Anonymkode: 73034...222

Om hatten ikke passer så ikke ta den på....

Anonymkode: 89a19...ec9

Skrevet

Om det er snakk om bare potetbåter og dressing ville jeg valgt enten aioli, sterk tomatsaus (og evt. rømme), søt chilisaus og rømme, blåmuggost-dressing eller majones (og evt. ketchup). 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...