AnonymBruker Skrevet 9. november 2020 #1 Skrevet 9. november 2020 Bruker du noe til ovnsbakte potetbåter av saus eller dressing? Evt hva/hvilken? Anonymkode: 2fcc0...44c
AnonymBruker Skrevet 9. november 2020 #2 Skrevet 9. november 2020 Nei, men har over en veldig god klunk olivenolje (og selvfølgelig krydder) når jeg steker dem i ovnen Anonymkode: a1c72...dc8
spinnwild Skrevet 9. november 2020 #3 Skrevet 9. november 2020 Har som oftest ikke saus til potetene, men til hovedmaten. Så det kommer an på hva jeg har potetene til.
AnonymBruker Skrevet 9. november 2020 #4 Skrevet 9. november 2020 Det kommer da helt an på retten. I går hadde vi laksekoteletter med hollandaise, med potetbåter og agurksalat til. Sist jeg hadde potetbåter var det til en grillet entrecote, da synes jeg en god olivenolje er nok i seg selv, for å ikke ødelegge smaken av kjøttet. Potetbåter er også godt tilbehør til en del gryter. Spist på tapasbordet lager vi gjerne en god aiolii til. Anonymkode: 73034...222
Pappi Skrevet 9. november 2020 #5 Skrevet 9. november 2020 Aioli er godt til, det samme er erteremulade. 2
AnonymBruker Skrevet 9. november 2020 #6 Skrevet 9. november 2020 Varierer mellom disse 1 hvitløksfedd 50 g tahini 1/2 sitron, saften vann salt og pepper Mos hvitløksfedd i en morter med litt salt og bland sammen med tahini og sitronsaft. Spe med vann (4-5 ss) til konsistensen er litt tykkere enn kremfløte, men tynnere enn en pannekakerøre. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer tahini eller sitronsaft. 1 stor bunt bladpersille, med stilk og det hele olivenolje 1 dl valnøtter, grovhakket 1 hvitløksfedd, grovhakket en liten skvis sitronsaft (smak til) litt salt (smak til) 1. Vask persillen godt. Klipp den grovt og ha i en food processor. Kjør til det er smått. 2. Dæsj oppi en god klunk olivenolje, nøtter og hvitløk. Kjør videre til det er ganske jevnt. 3. Skvis oppi litt sitronsaft og kjør videre. Spe med olivenolje til pestoen har den konsistensen du ønsker. 4. Smak til med salt. Anonymkode: 89a19...ec9 2
Kokeshi Skrevet 9. november 2020 #7 Skrevet 9. november 2020 Det kommer an på hva resten av retten består av. Soppsaus, peppersaus, bearnaise etc.
AnonymBruker Skrevet 9. november 2020 #8 Skrevet 9. november 2020 Ser flere nevner at det er avhenig av hva resten av retten består av,men potetbåter kan jo spises alene som en rett. Det er jo en typisk tapasrett. Patatas bravas https://www.nrk.no/mat/patatas-bravas-1.14090648 Anonymkode: 89a19...ec9 2
AnonymBruker Skrevet 9. november 2020 #9 Skrevet 9. november 2020 Remulade hvis det er et fiskemåltid. Ajvar til det meste av kjøtt, og grønn pesto eller Ravigottesaus,hvis det serveres kylling til. (Jeg synes det finnes gode ferdiglagde varianter å få kjøpt av alle disse, så jeg pleier ikke å lage noe saus selv). Anonymkode: bf7bb...628 1
Ullvott Skrevet 9. november 2020 #10 Skrevet 9. november 2020 De gangene vi har potetbåter har vi som regel biff og bearnaise. Bearnaise passer veldig godt til ovnsstekte potetbåter. 1
AnonymBruker Skrevet 9. november 2020 #11 Skrevet 9. november 2020 Ketchup, aioli, bernaise, remulade. Anonymkode: c3be0...128 1
AnonymBruker Skrevet 9. november 2020 #12 Skrevet 9. november 2020 28 minutter siden, AnonymBruker skrev: Ser flere nevner at det er avhenig av hva resten av retten består av,men potetbåter kan jo spises alene som en rett. Det er jo en typisk tapasrett. Patatas bravas https://www.nrk.no/mat/patatas-bravas-1.14090648 Anonymkode: 89a19...ec9 Og som jeg skriver. Om retten er tapas velger vi aioli. Eventuelt er skarp tomatsaus + majo godt til patatas bravas. Anonymkode: 73034...222
AnonymBruker Skrevet 9. november 2020 #13 Skrevet 9. november 2020 Ketchup, aioli, karridressing, hamburgerdressing, bernaise.. kommer litt an på hva jeg har eller hva jeg eventuelt orker å lage. Anonymkode: f8e61...5c6
AnonymBruker Skrevet 9. november 2020 #14 Skrevet 9. november 2020 Bernaise. Eller tzatziki. Hamburgerdressing. Holidaydip. Anonymkode: 81162...e6a
AnonymBruker Skrevet 9. november 2020 #15 Skrevet 9. november 2020 Kyllingssaus bretagne fra toro, eller bernesaus eller hva enn som passer til resten av maten. Anonymkode: 00d40...445
AnonymBruker Skrevet 9. november 2020 #16 Skrevet 9. november 2020 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Og som jeg skriver. Om retten er tapas velger vi aioli. Eventuelt er skarp tomatsaus + majo godt til patatas bravas. Anonymkode: 73034...222 Om hatten ikke passer så ikke ta den på.... Anonymkode: 89a19...ec9
Kinder Skrevet 9. november 2020 #17 Skrevet 9. november 2020 Om det er snakk om bare potetbåter og dressing ville jeg valgt enten aioli, sterk tomatsaus (og evt. rømme), søt chilisaus og rømme, blåmuggost-dressing eller majones (og evt. ketchup). 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå