AnonymBruker Skrevet 7. november 2020 #1 Skrevet 7. november 2020 Hvorfor sier restaurantene at de må stenge nå pga skjenkestopp og koronatiltak. Hvorfor kan de ikke kaste seg rundt, avtale med budfirma/taxi, og tilby folk møtemat/julelunsj osv? Vi trenger det på jobb nå: møtemat/middag/lunsj kjørt ut og hjem til alle ansatte. Det burde vært noe restaurantene kunne tilbudt? Vi er villig til å betale greit for kjøring så de vil fort få 8-10.000kr i kun kjøring for å kjøre ut mat til alle ansatte. Veldig god 2timers pris. Pluss vanlig restaurant matkostnad. I påsken var det noen kloke restauranter som lagde matkasse/ferdig påskemat man kunne bestille. Det var en suksess, men mer familierettet. Nå før jul og i julebordsesong og alle ansatte på hjemmekontor, så er det et nytt marked som trenger å mettes. Anonymkode: 9afc2...6c8 5
AnonymBruker Skrevet 7. november 2020 #2 Skrevet 7. november 2020 Det er fortsatt ting som skjer andre steder i landet. Jeg gleder meg som en unge til en overpriset lunch. Det skal være levende musikk og alt, småbord og smittevern veldig ivaretatt så forstår at det blir dyrt. Det skal i allefall være nydelig å møte venner på den måten. Du har helt rett, de må være kreative også må vi være flinke å bruke dem (så lenge det er trygt). Anonymkode: d1ce4...bdd
AnonymBruker Skrevet 7. november 2020 #3 Skrevet 7. november 2020 Mange har gjort nettopp det i byen jeg bor, dvs tilbyr restaurantmat sous-vide som takeaway, hjemkjøring av takeaway i taxi (under lockdown i mars), en restaurants egenbakte surdeigsbrød solgt på en Rema-butikk i nabolaget, og pose med råvarer + oppskrifter og vinforslag fra restaurant for å lage sin egen tre-retter av restaurantkvalitet hjemme. Under lockdown i mars kjøpte jeg også fantastiske råvarer som levende sjøkreps og kamskjell direkte fra produsent som vanligvis leverer disse råvarene til restauranter i byen, og brant inne med dem. Så mange i bransjen er kreative og har definitivt tilpasset seg situasjonen. Anonymkode: 250c6...35a 9
AnonymBruker Skrevet 7. november 2020 #4 Skrevet 7. november 2020 29 minutter siden, AnonymBruker skrev: Mange har gjort nettopp det i byen jeg bor, dvs tilbyr restaurantmat sous-vide som takeaway, hjemkjøring av takeaway i taxi (under lockdown i mars), en restaurants egenbakte surdeigsbrød solgt på en Rema-butikk i nabolaget, og pose med råvarer + oppskrifter og vinforslag fra restaurant for å lage sin egen tre-retter av restaurantkvalitet hjemme. Under lockdown i mars kjøpte jeg også fantastiske råvarer som levende sjøkreps og kamskjell direkte fra produsent som vanligvis leverer disse råvarene til restauranter i byen, og brant inne med dem. Så mange i bransjen er kreative og har definitivt tilpasset seg situasjonen. Anonymkode: 250c6...35a Veldig bra! Anonymkode: 9afc2...6c8 2
AnonymBruker Skrevet 7. november 2020 #5 Skrevet 7. november 2020 Folk sitter på hjemmekontor. Åpner bare kjøleskapet. Anonymkode: dbe9c...b20 1
AnonymBruker Skrevet 7. november 2020 #6 Skrevet 7. november 2020 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: Folk sitter på hjemmekontor. Åpner bare kjøleskapet. Anonymkode: dbe9c...b20 Eller bestiller pizza på døren. Hvorfor ikke ekte gourme på døren? Anonymkode: 9afc2...6c8 3
AnonymBruker Skrevet 8. november 2020 #7 Skrevet 8. november 2020 5 timer siden, AnonymBruker skrev: Mange har gjort nettopp det i byen jeg bor, dvs tilbyr restaurantmat sous-vide som takeaway, hjemkjøring av takeaway i taxi (under lockdown i mars), en restaurants egenbakte surdeigsbrød solgt på en Rema-butikk i nabolaget, og pose med råvarer + oppskrifter og vinforslag fra restaurant for å lage sin egen tre-retter av restaurantkvalitet hjemme. Så mange i bransjen er kreative og har definitivt tilpasset seg situasjonen. Anonymkode: 250c6...35a Men da burde de bli flinkere til å markedsføre tilbudet. Anonymkode: a65bf...c91 4
AnonymBruker Skrevet 8. november 2020 #8 Skrevet 8. november 2020 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Men da burde de bli flinkere til å markedsføre tilbudet. Anonymkode: a65bf...c91 Jeg har gjort som personen du siterer - fått mengder med gode råvarer fra lokale produsenter, og ferdige lunsj- og middagspakker. Facebook er kilden. Her florerer det av tilbud og anbefalinger via venner. Jeg følger jo favorittrestaurantene, og produsentene i området. I tillegg til bondens marked, og andre som gjerne videreformidler tilbud. Hvor skulle de ellers markedsført seg? Anonymkode: a5c89...524 3
AnonymBruker Skrevet 8. november 2020 #9 Skrevet 8. november 2020 43 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg har gjort som personen du siterer - fått mengder med gode råvarer fra lokale produsenter, og ferdige lunsj- og middagspakker. Facebook er kilden. Her florerer det av tilbud og anbefalinger via venner. Jeg følger jo favorittrestaurantene, og produsentene i området. I tillegg til bondens marked, og andre som gjerne videreformidler tilbud. Hvor skulle de ellers markedsført seg? Anonymkode: a5c89...524 På nettsiden sin og Facebook. De var flinke i mars og april. Da ble de utsolgt for det de tilbydde. Men nå har jeg ikke sett noe til det? Kun klaging i media på at de må stenge. Og behovet nå er litt annerledes enn i mars så jeg prøvde å foreslå en ide som jeg håper noen restauranter plukker opp: hjemkjøring av julebordsmat til virituelt julebord (taler osv) til 150 ulike hjem i samme kommune. Anonymkode: 9afc2...6c8 3
AnonymBruker Skrevet 8. november 2020 #10 Skrevet 8. november 2020 Mye info om slike tiltak på Instagram også. Dvs man må følge restauranter og tilsvarende og se hva de legger ut på sine egne sider. Hvis de forsøker å overleve økonomisk har de jo ikke akkurat råd til å feks betale for annonser i dagspressen. Anonymkode: 250c6...35a 1
Cata Skrevet 8. november 2020 #11 Skrevet 8. november 2020 10 timer siden, AnonymBruker skrev: Så mange i bransjen er kreative og har definitivt tilpasset seg situasjonen. Dette stemmer også her i distriktet. Flere butikker tilbyr hjemkjøring og en del spisesteder har tilbud om levering. 1
AnonymBruker Skrevet 8. november 2020 #12 Skrevet 8. november 2020 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Mye info om slike tiltak på Instagram også. Dvs man må følge restauranter og tilsvarende og se hva de legger ut på sine egne sider. Hvis de forsøker å overleve økonomisk har de jo ikke akkurat råd til å feks betale for annonser i dagspressen. Anonymkode: 250c6...35a Nei men det burde ligge på hjemmesiden? Evt Facebook innlegg som deles. Jeg som kjøper nå trenger dette og jeg finner det ikke ved å Google eller å gå på hjemmesiden/Facebook. Og det er garantert restauranter jeg vil kjøpe fra som jeg ikke vet om. Bedre enn om de må stenge. Anonymkode: 9afc2...6c8 1
AnonymBruker Skrevet 8. november 2020 #13 Skrevet 8. november 2020 2 timer siden, Cata skrev: Dette stemmer også her i distriktet. Flere butikker tilbyr hjemkjøring og en del spisesteder har tilbud om levering. Har noen noe tips om dette i Oslo eller Bærum? Anonymkode: 9afc2...6c8
AnonymBruker Skrevet 8. november 2020 #14 Skrevet 8. november 2020 Kan du ikke bare ringe et par restauranter i nærheten og spørre dem da? Det er jo ikke alle som stenger. I stedet for å sitte og vente på at en annonse skal dukke opp. Anonymkode: c6231...d2d 2
AnonymBruker Skrevet 8. november 2020 #15 Skrevet 8. november 2020 1 time siden, AnonymBruker skrev: Kan du ikke bare ringe et par restauranter i nærheten og spørre dem da? Det er jo ikke alle som stenger. I stedet for å sitte og vente på at en annonse skal dukke opp. Anonymkode: c6231...d2d Jo det kommer jeg til å gjøre. Men skader ikke om det tipset sprer seg så flere gjør det, for Norges økonomi. Anonymkode: 9afc2...6c8
AnonymBruker Skrevet 8. november 2020 #16 Skrevet 8. november 2020 I mars tilpasset de lokale spisestedene og kafeene seg, slik at man kunne få både vakuumpakket og fersk mat på døren. Om man handlet over X kr ble leveringen gratis. Det ble avertert på Facebook og Instagram. Til nyttårsaften i fjor kjøpte jeg en matkasse med treretters gourmetmiddag til mannen min og meg. Nydelig mat til en rimelig penge, og ikke noe stress og matrester igjen. Ønsker å gjøre det igjen i år, men med termin rundt nyttårsaften må jeg vente med å bestille (og håpe at de har mer igjen når bestillingsfristen nærmer seg). Det er mulig at konkurransen blir for hard i de større byene, og at å "bare" kaste seg rundt for å lage catering ikke er så enkelt. Anonymkode: fd7ad...5ed
AnonymBruker Skrevet 8. november 2020 #17 Skrevet 8. november 2020 1 time siden, AnonymBruker skrev: Nei men det burde ligge på hjemmesiden? Evt Facebook innlegg som deles. Jeg som kjøper nå trenger dette og jeg finner det ikke ved å Google eller å gå på hjemmesiden/Facebook. Og det er garantert restauranter jeg vil kjøpe fra som jeg ikke vet om. Bedre enn om de må stenge. Anonymkode: 9afc2...6c8 1 time siden, AnonymBruker skrev: Har noen noe tips om dette i Oslo eller Bærum? Anonymkode: 9afc2...6c8 Ikke samme område som meg. Men har virkelig ikke opplevd en eneste restaurant i nærheten som ikke deler slikt på Facebook. Så er jo bare å følge restauranter av en viss kvalitet i nærområdet. Anonymkode: a5c89...524
AnonymBruker Skrevet 8. november 2020 #18 Skrevet 8. november 2020 1 time siden, AnonymBruker skrev: Ikke samme område som meg. Men har virkelig ikke opplevd en eneste restaurant i nærheten som ikke deler slikt på Facebook. Så er jo bare å følge restauranter av en viss kvalitet i nærområdet. Anonymkode: a5c89...524 Her driver stort sett restaurantene å sutrer om at de må permittere og stenge. Anonymkode: 9afc2...6c8
Brunello Skrevet 8. november 2020 #19 Skrevet 8. november 2020 Et vesentlig poeng er at maten subsidieres av alkoholsalget i restaurantene. Det blir derfor ikke lønnsomt å bare selge mat for mange 3
AnonymBruker Skrevet 8. november 2020 #20 Skrevet 8. november 2020 Ikke mange bedrifter som vil bestille mat hjemtilgang alle ansatte nå som økonomien er så usikker vil jeg tro? Anonymkode: c01ca...f0f
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå