Gå til innhold

Enkel mat å servere til vennepar


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi skal ha et vennepar over neste helg, og tenkte å lage noe mat til de.  Vi har liten tid rett etter jobb, og kunne tenke å lage noe enkelt, godt og helst ikke altfor dyrt.

Tenkte på tapasretter, men synes det kanskje kan bli litt styr med å bake foccatia, varme retter osv. 

Skulle gjerne bare servert ostefat og kjeks, men det liker ikke mennene...

Tips?

Anonymkode: c47f1...136

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kan jo lage gryterett. 2 poser med amerikansk gryterett og ha salat til og rundstykker til. Eller ha fløtegratinerte poteter og karbonader til med salat. 

Anonymkode: ed35f...44c

Skrevet

Helstekt kylling og ovnsbakte rotgrønnsaker lager seg selv i ovnen :)

Anonymkode: 9d439...1ac

  • Liker 6
Skrevet

Hva synes du/dere er enkelt å lage? Hvor lang tid har du/dere? Hva liker de/dere? Hvor mye kan det koste?

Anonymkode: 0e778...d8c

  • Liker 1
Skrevet

Viltgryte med finnbiff eller elgskav. Med potetstappe til. Kjøp ferdig skrelte mandelpoteter så går det raskt. Serveres med tyttebærsyltetøy til. 

Skrevet

Tapas er altså virkelig det motsatte av enkelt, bare så det er sagt nok en gang.

Det eneste er hvis dere kjøper inn god spekemat, noen oster og feks oliven på forhånd (dagen i forveien), setter en knafri focacciadeig om morgenen og baker ut når dere kommer hjem fra jobb, og så lager hver sin fjøl med spekemat, oster, oliven, evt noen nøtter med honning, og så har nybakt brød og vin til. (Bedre med separate fjøler nå pga smittevern).

Ellers støtter jeg forslaget om kyllinglår i ovn med grønnsaker. Men test en oppskrift først så dere vet at den fungerer. 

Anonymkode: 9f6c8...dfa

  • Liker 5
Skrevet

Reker. Finnes ikke noe mer lettvindt enn det.

  • Liker 8
Skrevet

Lag jålepizza eller en enkel risotto.

Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Tapas er altså virkelig det motsatte av enkelt, bare så det er sagt nok en gang.

Det eneste er hvis dere kjøper inn god spekemat, noen oster og feks oliven på forhånd (dagen i forveien), setter en knafri focacciadeig om morgenen og baker ut når dere kommer hjem fra jobb, og så lager hver sin fjøl med spekemat, oster, oliven, evt noen nøtter med honning, og så har nybakt brød og vin til. (Bedre med separate fjøler nå pga smittevern).

Ellers støtter jeg forslaget om kyllinglår i ovn med grønnsaker. Men test en oppskrift først så dere vet at den fungerer. 

Anonymkode: 9f6c8...dfa

PS: Så nå at det ikke skulle være for dyrt - det er mulig den enkle tapasvarianten da blir uaktuell.

Anonymkode: 9f6c8...dfa

Skrevet
54 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Kan jo lage gryterett. 2 poser med amerikansk gryterett og ha salat til og rundstykker til. Eller ha fløtegratinerte poteter og karbonader til med salat. 

Anonymkode: ed35f...44c

Jeg er ikke kresen, men du serverer bare ikke posegryterett til gjester! Har dere dårlig tid den dagen gjestene kommer ville jeg lagd en gryte med langtidskokt kjøtt eller en pai helt ferdig dagen før. Varmes bare opp før gjestene kommer, og har event brød og/eller salat til.

Anonymkode: 2d55d...ec1

  • Liker 17
Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg er ikke kresen, men du serverer bare ikke posegryterett til gjester! Har dere dårlig tid den dagen gjestene kommer ville jeg lagd en gryte med langtidskokt kjøtt eller en pai helt ferdig dagen før. Varmes bare opp før gjestene kommer, og har event brød og/eller salat til.

Anonymkode: 2d55d...ec1

For noe tull, det kan man absolutt gjøre.

Anonymkode: 22c7d...a46

  • Liker 4
Skrevet
6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg er ikke kresen, men du serverer bare ikke posegryterett til gjester! Har dere dårlig tid den dagen gjestene kommer ville jeg lagd en gryte med langtidskokt kjøtt eller en pai helt ferdig dagen før. Varmes bare opp før gjestene kommer, og har event brød og/eller salat til.

Anonymkode: 2d55d...ec1

Haha,  matsnobb 🙈😅

Anonymkode: 3f206...08c

  • Liker 5
Skrevet
6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg er ikke kresen, men du serverer bare ikke posegryterett til gjester! Har dere dårlig tid den dagen gjestene kommer ville jeg lagd en gryte med langtidskokt kjøtt eller en pai helt ferdig dagen før. Varmes bare opp før gjestene kommer, og har event brød og/eller salat til.

Anonymkode: 2d55d...ec1

Jeg syns gryterett fra pose ofte er bedre enn dem man lager fra bunn. Så jeg er helt uenig. Det er verten som avgjør hva som serveres, ikke gjesten. 

  • Liker 1
Skrevet
12 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg er ikke kresen, men du serverer bare ikke posegryterett til gjester! Har dere dårlig tid den dagen gjestene kommer ville jeg lagd en gryte med langtidskokt kjøtt eller en pai helt ferdig dagen før. Varmes bare opp før gjestene kommer, og har event brød og/eller salat til.

Anonymkode: 2d55d...ec1

Du er ikke kresen, bare veldig fin på det?

Anonymkode: 7f625...bba

  • Liker 1
Skrevet

Jeg hadde heller ikke servert posemat til gjester, dessuten er ikke posegryterett helgemat for meg. Det er noe jeg kan finne på å ha på en tirsdag og blir hverdagslig og kjedelig.  Man kan til nøds bruke den som base. 

  • Liker 8
Skrevet

En enkel og mettende pastasalat. 

F.eks. denne: Kok pastaskruer eller penne. Rør inn pesto og sett til avkjøling. Dette kan du gjøre kvelden i forveien.

Dagen etter: Tilsett: Spekeskinke i biter, rødløk i tynne strimler, soltørkede tomater i biter, svart oliven. Bland godt og la stå og godgjøre seg litt i kjøleskapet. Tilsett fetaost rett før servering. 

(Og slenger meg forøvrig på mange andre her: Ikke Torogryte...) 

Anonymkode: 1ceb6...b23

  • Liker 2
Skrevet

Tusen takk for masse gode tips!

jeg lurer rett og slett på om vi bare serverer reker med hjemmebakt loff. Kjapt og enkelt. Litt over budsjett, men vet gjestene elsker reker 🍤

 

ts

Anonymkode: c47f1...136

  • Liker 4
Skrevet
16 minutter siden, AnonymBruker skrev:

En enkel og mettende pastasalat. 

F.eks. denne: Kok pastaskruer eller penne. Rør inn pesto og sett til avkjøling. Dette kan du gjøre kvelden i forveien.

Dagen etter: Tilsett: Spekeskinke i biter, rødløk i tynne strimler, soltørkede tomater i biter, svart oliven. Bland godt og la stå og godgjøre seg litt i kjøleskapet. Tilsett fetaost rett før servering. 

(Og slenger meg forøvrig på mange andre her: Ikke Torogryte...) 

Anonymkode: 1ceb6...b23

Veldig godt tips, denne lagrer jeg til neste gang 🥰

Anonymkode: c47f1...136

Skrevet
9 minutter siden, AnonymBruker said:

Tusen takk for masse gode tips!

jeg lurer rett og slett på om vi bare serverer reker med hjemmebakt loff. Kjapt og enkelt. Litt over budsjett, men vet gjestene elsker reker 🍤

 

ts

Anonymkode: c47f1...136

Reker er kjempegodt, spesielt nå på høsten.

Til en annen gang så kan du tenke på hjemmelaget lasagne. Da kan du lage alt dagen før, legge det i form og steke npr gjestene kommer. 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...