Gå til innhold

Rar lukt av hjemmelaget brød


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

Når jeg har bakt brød, begynner brødet etter noen dager å få en rar og litt søtlig lukt. Det blir også klissete inni :( Noen som har peiling på hvorfor dette skjer, og hvordan jeg kan unngå det? 

Anonymkode: a3d3f...aaf

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvordan oppbevarer du brødet? 

Anonymkode: ef8eb...42b

Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Hvordan oppbevarer du brødet? 

Anonymkode: ef8eb...42b

Oppbevarer det i en brødpose inni en brødboks i romtemperatur

Anonymkode: a3d3f...aaf

Skrevet

brukte du tørrgjør eller slike gjærklumper som er ferske?

Anonymkode: 86e41...5b3

Skrevet
38 minutter siden, AnonymBruker skrev:

brukte du tørrgjør eller slike gjærklumper som er ferske?

Anonymkode: 86e41...5b3

Brukte ferskgjær

Anonymkode: a3d3f...aaf

Skrevet
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Oppbevarer det i en brødpose inni en brødboks i romtemperatur

Anonymkode: a3d3f...aaf

Er posen av plast eller papir? Jeg mistenker du oppbevarer brødet for tett slik at fuktigheten ikke fordamper, men heller slår inn i brødet og gjør det fuktig. Prøv å bare pakke det inn i et kjøkkenhåndkle, og oppbevar brødet på et luftig sted.

Anonymkode: ef8eb...42b

  • Liker 1
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Er posen av plast eller papir? Jeg mistenker du oppbevarer brødet for tett slik at fuktigheten ikke fordamper, men heller slår inn i brødet og gjør det fuktig. Prøv å bare pakke det inn i et kjøkkenhåndkle, og oppbevar brødet på et luftig sted.

Anonymkode: ef8eb...42b

Kan det stå innpakket i et kjøkkenhåndkle på kjøkkenbenken? Eller blir det hardt da? 

 

Anonymkode: f4555...8d7

Skrevet
On 11/6/2020 at 8:27 PM, AnonymBruker said:

Kan det stå innpakket i et kjøkkenhåndkle på kjøkkenbenken? Eller blir det hardt da? 

 

Anonymkode: f4555...8d7

Min erfaring er at man må prøve seg litt fram. Avhenger av type brød, størrelse, og hvor lenge tar før det er spist opp. Jeg pleier å ha et håndklede over de første par dagene, så kombinerer jeg med noe løs plast rundt (ofte slike tynne poser man bruker i grønnsaksavdelingen i butikker). På denne måten holder det 6-7 dager her uten å bli for hardt og heller ikke for fuktig inni. Det siste gir det en slik klissen konsistens og spesiell lukt som det virker som om du merker.

  • 2 uker senere...
Skrevet

Brødet blir seigt og klissete om du har det i pose. 

Oppbevar det på ei fjøl på benken. Sett det på høykant med skjæresiden ned på fjøla. Pakk ett rent kjøkkenhåndkle rundt brødet, men ikke på skjæresiden. Da holdet det seg ferskt, og skorpen holder seg sprø. 

Anonymkode: 6898a...a65

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...