Gå til innhold

Tilbehør til reker?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi skal feire bursdag neste mandag :hoppe: og skal servere reker med tilbehør. Standard er jo å ha loff og majones til, men jeg kunne tenke meg å lage noe mer... Noen som har forslag?

Gjest Gjesta
Skrevet

Ikke glem hvitløksmajones og urtemajones......

God loff, og sitron på gul flaske. Litt salat og en god hvitvin, da har ihvertfall jeg alt jeg trenger.

Skrevet

Hell en cm kikoman i et lite glass og hakk opp masse hvitløk og ha oppi. Dette bør stå en dag eller to. Dypp rekene oppi eller ha det på rekene på loffen. Dette er sinnsykt godt, og jeg tror at de fleste som smaker det vil like det :D

Skrevet

Min mann så litt rart på meg første gang jeg sa at vi kunne ha ostesufflé ved siden av rekene. Men da det sto på bordet ble han superfornøyd og det ble jammen de andre gjestene også, og jeg visste hva jeg gjorde. Jeg synes virkelig en ostesufflé gjør rekemåltidet litt mer spennende, men jeg pleier å ha loff, majones og sitron ved siden av også. Så kan man jo velge litt selv. Men ostesufflé ved siden av hvert fall verdt et forsøk! :)

Skrevet

Tzatziki har jeg alltid til reker. Bruker det istedet for majones, som jeg ikke er glad i. Det er jo godt til salater og sånt også.

Gjest gjest1
Skrevet

Henger meg på soyasaus/hvitløksausen til Sarabi. Men jeg hakker chili, river litt ingefær, bruker mørk soyasaus og en skvis lime i tillegg.

Denne sausen er god i dryppe over stekt ris også.

Skrevet

Takk for mange god tips! :klappe:

Har du en god oppskrift på ostesufflé Tøydokke Anna?

Tror jeg faktisk skal lage både tzatziki (...elsker tzatziki, men har aldri spist det med reker....) og soyasausblandingen til Sarabi.

Skrevet

Jeg bruker en blanding av lettrømme, majones, hvitløk og agurk (ikke ulik tzatziki .. men den er jo laget på yogert) - og gjerne avocado og evt. hardkokte egg.

Skrevet

Ostesufflé

Lag hvit saus av 3 ss smør som du smelter og ha så i ca 3 ss hvetmel og rør inn melk under omrøring mens sausen koker opp (Jeg slumper med melken, men sausen skal bli litt tykk, blir den for tynn blir suffleen litt "suppete"). Smak til med litt salt og pepper (evt bittelitt muskatnøtt). Når sausen har kokt opp til passe tykkelse rører du inn ca 2,5 dl reven ost som smelter i sausen. Skill eggehvite og eggeplomme av 4 egg. Plommene rører du inn i den hvite sausen og hvitene stivpisker du før du forsiktig vender dem inn i sausen. Hell alt i en smurt sufflé form (eller hvert fall en form med høye kanter). Dette steker du i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter.

Og husk at det er bedre at gjestene venter på suffleen enn at suffleen venter på gjestene!!

;)

Skrevet

hakket løk

dill

Gjest Dalwhinnie
Skrevet

Tynne skiver avocado, evt guacamole, er godt til reker.

Gjest Toro_Jenta
Skrevet

vi har et nett med blåskjell til som jeg damper i en gryte

bruker en boks eplesider .. faktisk veldig godt

de skjellene som ikke åpner seg kaster du

Skrevet

Dill er et must! Og stangselleri i små biter er "jummi"...

Skal forresten prøve tzatziki, for jeg liker ikke majones jeg heller. Takker for tips!

Annonse
Skrevet

Jeg syns det er kjempegodt med paprika til reker også!

Skrevet

Avocado, tynne tomatskiver, hakket løk.

Og denne dressingen:

2 dl rømme

1 dl majones (smak til)

saften av ca en halv sitron

pepper

salt

et lite hvitløksfedd

masse ferskhakket dill!!!

Må prøve seg frem for å finne perfekt blanding, men denne blir alltid vellykket og smaker supergodt på et rekesmørbrød!!!

Skrevet

Hakket vårløk, enkelt og greit. Ikke et rekesmørbrød uten her. :)

Går ann å bruke purre også, men den er litt seigere og ikke så godt syns jeg.

Skrevet

Jeg vet om noen som synes det er godt med fiskepudding til reker.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...