Gå til innhold

Er det Iranske kjøkkenet veldig spesielt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg bor på hybel her det bor en Iraner som tydeligvis ikke er fornøyd med "fasilitetene". Han slenger stadig ut at han trenger et Iransk kjøkken med sitt eget utstyr for å lage Iransk mat, og at han ikke kan gjøre det her, derfor lager han bare noe enkelt, slikt som nordmenn spiser sier han. Men her her alt man trenger for å lage mat, i alle fall norsk mat...? Jeg skjønner ikke hva han mangler. Har Iranere veldig spesielle kjøkken?

Anonymkode: 336d4...2b8

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kebabmaskiner er ganske store og norske kjøkken er for små til å få plass til en slik maskin. Vi har ofte overskap, en kebabmaskin er over 1 meter høy og kan derfor ikke stå på benken.

Anonymkode: 2485d...b9d

Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Kebabmaskiner er ganske store og norske kjøkken er for små til å få plass til en slik maskin. Vi har ofte overskap, en kebabmaskin er over 1 meter høy og kan derfor ikke stå på benken.

Anonymkode: 2485d...b9d

Men er det vanlig at folk har det hjemme på kjøkkenet da? 

Anonymkode: 2b283...38c

  • Liker 2
Skrevet

Haha, festlig type.
Nei, iranere klarer fint å lage velsmakende mat på et helt gjennomsnittlig, norsk kjøkken - om de har ferdighetene, vel å merke. Det er vel helst det han mangler, tenker jeg. Men det er jo selvsagt mer bekvemt å skylde på kjøkkenet.

Anonymkode: 1247d...b1f

  • Liker 13
Skrevet

Eneste jeg vet (fra en venninne som er iraner) er at "skikkelig" iransk mat kan ta nokså lang tid å lage og stå noen timer på komfyren. Kanskje han ikke føler at han har plass nok til å sette en gryte til langtidskoking siden dere har felles kjøkken 

Anonymkode: 64d58...ea4

  • Liker 4
Gjest tranedatter
Skrevet

 Min iranske kollega som er glad i å lage mat har i allefall vanlig kjøkken.

Men som ab over skriver, enkelte matretter tar lang tid, det er det eneste. 

 

Skrevet
10 timer siden, AnonymBruker skrev:

Kebabmaskiner er ganske store og norske kjøkken er for små til å få plass til en slik maskin. Vi har ofte overskap, en kebabmaskin er over 1 meter høy og kan derfor ikke stå på benken.

Anonymkode: 2485d...b9d

Så du tror alle i Iran har kebabmaskiner hjemme og bare spiser kebab flere ganger om dagen? Fy søren..

Anonymkode: 275c3...a8e

  • Liker 7
Skrevet
55 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Eneste jeg vet (fra en venninne som er iraner) er at "skikkelig" iransk mat kan ta nokså lang tid å lage og stå noen timer på komfyren. Kanskje han ikke føler at han har plass nok til å sette en gryte til langtidskoking siden dere har felles kjøkken 

Anonymkode: 64d58...ea4

Det kan hende. TS

Anonymkode: 336d4...2b8

Skrevet

Jeg har ingen anelse...Men hvis problemet er at han ikke føler for/har mulighet å langtidskoke pga felles kjøkken, så kan du tipse ham om å skaffe seg en hybelkomfyr? Da kan han forberede maten på felles kjøkken, men langtidskoke i sin hybel. Dersom det er tillatt å ha dette på hybelen da.

Skrevet
6 minutter siden, Luckiness skrev:

Jeg har ingen anelse...Men hvis problemet er at han ikke føler for/har mulighet å langtidskoke pga felles kjøkken, så kan du tipse ham om å skaffe seg en hybelkomfyr? Da kan han forberede maten på felles kjøkken, men langtidskoke i sin hybel. Dersom det er tillatt å ha dette på hybelen da.

Han er ikke typen det går an å tipse om noe, for det går ikke pga det og det. Lite løsningsorientert kan man si. TS

Anonymkode: 336d4...2b8

Skrevet

Høres mer ut som han er frustret over at han ikke orker lage sunn mat og klandrer kjøkkenet for det. Mens egentlig er det bare at han ønsker spise dårlig og/ eller enkelt for han gidder ikke. Han klandrer seg selv samtidig som han ikke ønsker endre dette. Det fører til frustrasjon. 

Anonymkode: 08944...055

  • Liker 2
Skrevet
29 minutter siden, Luckiness skrev:

Jeg har ingen anelse...Men hvis problemet er at han ikke føler for/har mulighet å langtidskoke pga felles kjøkken, så kan du tipse ham om å skaffe seg en hybelkomfyr? Da kan han forberede maten på felles kjøkken, men langtidskoke i sin hybel. Dersom det er tillatt å ha dette på hybelen da.

Dersom det er snakk om studentbolig (som har tilgang til kjøkken) så er det nok ikke lov med noe hybelkomfyr på eget soverom nei, i alle fall har det stått i mine kontrakter at det var strengt forbudt pga brannfare 

Anonymkode: 64d58...ea4

Skrevet
43 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Høres mer ut som han er frustret over at han ikke orker lage sunn mat og klandrer kjøkkenet for det. Mens egentlig er det bare at han ønsker spise dårlig og/ eller enkelt for han gidder ikke. Han klandrer seg selv samtidig som han ikke ønsker endre dette. Det fører til frustrasjon. 

Anonymkode: 08944...055

Det er faktisk sant, og det gjelder ikke bare spisingen. Alt er feil, og ingenting kan endres. Han er et godt eksempel på hvordan man kan tenke seg inn i et hjørne og ikke komme ut igjen, kjipt å ha det sånn. TS

Anonymkode: 336d4...2b8

Skrevet
32 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Dersom det er snakk om studentbolig (som har tilgang til kjøkken) så er det nok ikke lov med noe hybelkomfyr på eget soverom nei, i alle fall har det stått i mine kontrakter at det var strengt forbudt pga brannfare 

Anonymkode: 64d58...ea4

Det er mikro og vannkoker på disse rommene. TS

Anonymkode: 336d4...2b8

Skrevet

Kanskje han vil ha et kjøkken som har "alt han trenger".. Altså, her hjemme kan jeg lett lage pakistansk mat, jeg har alt jeg trenger av krydder, basic mat. Kan slenge sammen tre fire retter bare nå og la det stå lenge. Er jeg hos foreldrene mine som ikke er pakistanere (vi er norske, men mannen er fra Pakistan), må jeg kjøpe aaalllt av krydder for den ene retten. De har ikke. Blir liksom vanskeligere.. 

Bor man på hybel og deler kjøkken har han kanskje ikke plass? Det krever jo litt forarbeid og tid til langtidskoking. Noenting tar mye plass og som stor gryte og feks bokser å lagre maten i når man lager for mye osv. 

 

Anonymkode: e0c9d...8b8

  • Liker 1
Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Kanskje han vil ha et kjøkken som har "alt han trenger".. Altså, her hjemme kan jeg lett lage pakistansk mat, jeg har alt jeg trenger av krydder, basic mat. Kan slenge sammen tre fire retter bare nå og la det stå lenge. Er jeg hos foreldrene mine som ikke er pakistanere (vi er norske, men mannen er fra Pakistan), må jeg kjøpe aaalllt av krydder for den ene retten. De har ikke. Blir liksom vanskeligere.. 

Bor man på hybel og deler kjøkken har han kanskje ikke plass? Det krever jo litt forarbeid og tid til langtidskoking. Noenting tar mye plass og som stor gryte og feks bokser å lagre maten i når man lager for mye osv. 

Anonymkode: e0c9d...8b8

Ja skjønner igrunn det. Men går det ikke an å forenkle rettene litt? TS

Anonymkode: 336d4...2b8

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...