AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2020 #21 Del Skrevet 23. oktober 2020 På 21.10.2020 den 19.44, Eilis skrev: Bremykt smaker godt og er en miks av meierismør, rapsolje, vann og vitamin D. Så et godt alternativ. Mener du at denne er usunn? Rapsolje er ikke bra... Det er en veldig unaturlig olje. Tenk på hva dine forfedre for 100+ år siden har hatt tilgang til. Det er ikke som at du kan lage rapsolje hjemme akkurat. Og visste du at for ikke så veldig lenge siden var ikke rapsolje godkjent som menneskemat en gang på grunn av høyt innhold av erucinsyre som er giftig for mennesker. Så var det noen som avlet på rapsen slik at den skulle inneholde mindre erucinsyre. Og så ble den presset gjennom som "canola" oil over dammen. Canola står for CANadian Oil Low Acid. Det er en grunn for at når kroppen vår lager fett, så lager den mettet. Mettet fett er stabilt. Umettet fett er ikke stabilt, og man må tilføre antioksidanter for å prøve å redde kroppen fra all oksideringen. Det er bedre å spise mat som ikke oksiderer like mye heller... Anonymkode: 6123c...1b2 9 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26276130 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grønt blad Skrevet 23. oktober 2020 #22 Del Skrevet 23. oktober 2020 Her i huset foretrekker vi Rørossmør eller Bremykt (blanding av smør og rapsolje). Blir som regel Bremykt pga. prisen, men Rørossmør er smaksmessig en klar, klar favoritt. Liker ikke margarin Smør bidrar med næringsstoffer og er bra for kroppen i moderate mengder, og jeg prøver å unngå ultraprosessert mat. Jeg spiser gjerne brødmat uten smør for å kunne spise smør seinere. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26276877 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grønt blad Skrevet 23. oktober 2020 #23 Del Skrevet 23. oktober 2020 På 21.10.2020 den 15.14, AnonymBruker skrev: - Kolonihagen økologisk smør, fås hos Rema - Rørossmør mild (blå pakke) Er de som smaker best, mener jeg, og derfor de man bør kjøpe. I tillegg er det franske smøret fra Président med saltkrystaller veldig godt, men jeg foretrekker å kjøpe norske meieriprodukter. Om man ikke får tak i noen av de over, er også det vanlige Tine-smøret mer enn bra nok. Vi er heldige i Norge som har så god tilgang på smør av høy kvalitet. Anonymkode: b8483...4f5 Oj, her ser jeg at man kan ha forkjellig smak, for jeg synes det er veldig, veldig stor smaksforskjell på Kolonihagen og Rørossmer Ekte smør eller setersmør fra Tine smaker mye bedre enn Kolonihagen. Er du forresten sikker på at Kolonihagen er norsk? Sist jeg kjøpte det (noen år siden), var det laget av dansk melk, men det kan selvsagt hende dette er endret (og at smaken dermed også har blitt endret). 😊 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26276894 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2020 #24 Del Skrevet 23. oktober 2020 Jeg bruker ikke smør på brødskiva, synes det smaker ekkelt, med mindre det er smeltet og brødet er varmt. Her hjemme bruker vi enten bremykt eller meierismør, barnet mitt får ikke margarin her hjemme ihvertfall. Anonymkode: a84a7...a25 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26276915 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eilis Skrevet 23. oktober 2020 #25 Del Skrevet 23. oktober 2020 14 timer siden, AnonymBruker skrev: Rapsolje er ikke bra... Det er en veldig unaturlig olje. Tenk på hva dine forfedre for 100+ år siden har hatt tilgang til. Det er ikke som at du kan lage rapsolje hjemme akkurat. Og visste du at for ikke så veldig lenge siden var ikke rapsolje godkjent som menneskemat en gang på grunn av høyt innhold av erucinsyre som er giftig for mennesker. Så var det noen som avlet på rapsen slik at den skulle inneholde mindre erucinsyre. Og så ble den presset gjennom som "canola" oil over dammen. Canola står for CANadian Oil Low Acid. Det er en grunn for at når kroppen vår lager fett, så lager den mettet. Mettet fett er stabilt. Umettet fett er ikke stabilt, og man må tilføre antioksidanter for å prøve å redde kroppen fra all oksideringen. Det er bedre å spise mat som ikke oksiderer like mye heller... Anonymkode: 6123c...1b2 Var ikke klar over denne syren 😮 kommer dårlig frem når man kun søker på rapsolje Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26279972 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2020 #26 Del Skrevet 23. oktober 2020 Jeg registrerer også i app, og smør/margarin på brødskiva utgjør normalt 10-20 gram per dag. Kan neppe ha enormt stor betydning. Spiser Vita lett da og den er jo 50% vann. 😄 Hvis jeg får valget mellom smør og vanlig margarin så velger jeg smør fordi kaloriinnholdet er likt og smør smaker mye bedre. Med så liten mengde tenker jeg ikke på det mettede fettet. Kostholdet mitt ellers inneholder veldig lite fett. Anonymkode: 370be...90a 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26280386 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2020 #27 Del Skrevet 23. oktober 2020 Margarin/hjertego` inneholder mange elementer og har vært igjennom en kjemisk prosess. Meierismør har èn ingrediens og er helt naturlig fremstilt. Anonymkode: c952b...9fa 7 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26280682 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober 2020 #28 Del Skrevet 24. oktober 2020 Jeg bruker Berit Nordstrand, vegan eller plantebasert smør da. Kjempe digg, bruker det som pålegg i blant 😃 Anonymkode: b5402...4a0 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26283497 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymus Notarius Skrevet 24. oktober 2020 #29 Del Skrevet 24. oktober 2020 Bruker bremykt på skiva. Steker som regel i smør. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26283549 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober 2020 #30 Del Skrevet 24. oktober 2020 På 23.10.2020 den 10.09, Grønt blad skrev: Er du forresten sikker på at Kolonihagen er norsk? Sist jeg kjøpte det (noen år siden), var det laget av dansk melk, men det kan selvsagt hende dette er endret (og at smaken dermed også har blitt endret). 😊 Kolonihagen økologisk, syrnet smør er dessverre ikke norsk, nei. Men jeg synes det er greit allikevel, fordi de jobber hardt med å få norske leverandører av melk. Det er bedre at de tilbyr utenlandsk økologisk smør i mellomtiden, i stedet for norsk, ikke-økologisk. Anonymkode: b8483...4f5 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26285110 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grønt blad Skrevet 24. oktober 2020 #31 Del Skrevet 24. oktober 2020 49 minutter siden, AnonymBruker skrev: Kolonihagen økologisk, syrnet smør er dessverre ikke norsk, nei. Men jeg synes det er greit allikevel, fordi de jobber hardt med å få norske leverandører av melk. Det er bedre at de tilbyr utenlandsk økologisk smør i mellomtiden, i stedet for norsk, ikke-økologisk. Anonymkode: b8483...4f5 Delvis enig, men synes Rema også burde ta inn Røros-smør, slik at man kan faktisk kan kjøpe norskprodusert økologisk smør der. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26285506 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2020 #32 Del Skrevet 25. oktober 2020 Jeg bruker laktosefritt smør, fordi jeg ikke tåler laktose Enkelt og greit. Å skulle være så pirkete på hva som er sunt og ikke, blir usunt. Smør er smør, og store mengder er jo ikke sunt, men det er ikke farlig å bruke det. Anonymkode: bcfb5...9be 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26288624 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jolene Skrevet 25. oktober 2020 #33 Del Skrevet 25. oktober 2020 Bruker ikke smør på brødskiven, ser ingen grunn til å få i meg unødvendige kalorier. Hadde skjønt det dersom man var undervektig, men for normale voksne folk ser jeg ingen grunn til å innta unødvendige fett- og kalorikilder i hverdagen. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26288718 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2020 #34 Del Skrevet 25. oktober 2020 https://bramat.no/treninginspirasjon/blogger/710-den-perfekte-lopehosten svaret får du her Anonymkode: 9cacc...46f Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26288954 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2020 #35 Del Skrevet 25. oktober 2020 Og her https://bramat.no/kosthold/tester/758-bramat-tester-bordmargarin Anonymkode: 9cacc...46f Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26288965 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2020 #36 Del Skrevet 25. oktober 2020 22 timer siden, AnonymBruker skrev: Jeg bruker Berit Nordstrand, vegan eller plantebasert smør da. Kjempe digg, bruker det som pålegg i blant 😃 Anonymkode: b5402...4a0 Det er ikke smør. Smør er alltid meieriprodukt Anonymkode: 32fdb...d96 10 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26289035 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2020 #37 Del Skrevet 25. oktober 2020 2 timer siden, Jolene skrev: Bruker ikke smør på brødskiven, ser ingen grunn til å få i meg unødvendige kalorier. Hadde skjønt det dersom man var undervektig, men for normale voksne folk ser jeg ingen grunn til å innta unødvendige fett- og kalorikilder i hverdagen. Jeg er normalvektig, og bruker smør på brødskiva for smakens skyld. Jeg har heldigvis rom for å innta en del "kose-kalorier" selv om de er av det unødvendige slaget 😉 Anonymkode: 2685d...a53 3 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26289753 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2020 #38 Del Skrevet 25. oktober 2020 På 24.10.2020 den 15.33, AnonymBruker skrev: Jeg bruker Berit Nordstrand, vegan eller plantebasert smør da. Kjempe digg, bruker det som pålegg i blant 😃 Anonymkode: b5402...4a0 Jeg tror du må tilhøre "veganmisjonen" eller noe sånt for å mene at dette smaker godt 😄 Anonymkode: 2685d...a53 8 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26289769 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2020 #39 Del Skrevet 25. oktober 2020 2 timer siden, Jolene skrev: Bruker ikke smør på brødskiven, ser ingen grunn til å få i meg unødvendige kalorier. Hadde skjønt det dersom man var undervektig, men for normale voksne folk ser jeg ingen grunn til å innta unødvendige fett- og kalorikilder i hverdagen. Hvis du vil ha bort unødvendige kalorier, så anbefaler jeg deg å kutte ut skiva før du kutter ut meierismør. Anonymkode: 6123c...1b2 9 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26289780 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jolene Skrevet 25. oktober 2020 #40 Del Skrevet 25. oktober 2020 6 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg er normalvektig, og bruker smør på brødskiva for smakens skyld. Jeg har heldigvis rom for å innta en del "kose-kalorier" selv om de er av det unødvendige slaget 😉 Anonymkode: 2685d...a53 Rent personlig ser jeg ikke poenget med å innta mer fett enn nødvendig. Fin liten hersketeknikk du benytter deg av forresten. 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Hvis du vil ha bort unødvendige kalorier, så anbefaler jeg deg å kutte ut skiva før du kutter ut meierismør. Anonymkode: 6123c...1b2 Har ingen problemer med kalorier, men ser ingen grunn til å innta noe som ikke kroppen har behov for. 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1418368-hvilket-sm%C3%B8rmargarin-b%C3%B8r-man-spise-p%C3%A5-br%C3%B8dskiva/page/2/#findComment-26290454 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå