Taluno Skrevet 18. oktober 2020 #21 Skrevet 18. oktober 2020 13 timer siden, AnonymBruker skrev: Jeg finner mange gode oppskrifter på nettet, men endel klikker jeg bort etter første setning: "Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok" o.l. Det må da være mulig å lage massevis av bakverk uten sånne maskiner? Man lagde vel fullt brukbar mat i gamle dager også da disse maskinene ikke fantes? Utrolig irriterende å klikke seg inn på en "perfekt" oppskrift, og måtte droppe den fordi vi ikke har kjøkkenmaskin. Anonymkode: 20b4c...a70 Her svarer du egentlig på det selv. Ja, man lagde fult brukbar mat før man fikk de maskinene, og man kan fortsatt lage fult brukbar mat uten maskinene i dag. Man må, som i gamle dager, bruke håndkraft. Elte for hånd, og vips har man fult brukbar deig. Noen oppskrifter sier man skal la deigen eltes i evigheter i slike maskiner, jeg elter samme deig i noen minutter for hånd til jeg synes den er smidig, og har aldri fått misslykket deig. 1
AnonymBruker Skrevet 18. oktober 2020 #23 Skrevet 18. oktober 2020 10 timer siden, AnonymBruker skrev: Sikkert fint for alle uten senebetennelse eller revmatisme å elte selv. For enkelte andre, not so much. Kanskje TS er i sistnevnte gruppe? Anonymkode: c734b...0b1 9 timer siden, AnonymBruker skrev: Nettopp. Kanskje hun ikke har en venn til å elte for seg sånn helt uten videre (hvem i helsike har det egentlig), eller flere tusen til en kjøkkenmaskin. Så folk kan roe ned sarkasmen i svarene, synes jeg (inkl deg). TS: Sjekk ut knafri deig - det er mange fine oppskrifter på nett både på norsk og engelsk, og du slipper både å kna og å investere i kjøkkenmaskin. Anonymkode: c734b...0b1 Det er ingen verdens ting i startinnlegget som tilsier at TS har fysiske utfordringer som gjør elting vanskelig. Det virker bare som hun/han har litt utfordringer med praktisk tenkning på kjøkkenet. Anonymkode: e64ca...a83 3
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2020 #24 Skrevet 20. oktober 2020 Bruk mer væske i deigen og rør sammen med ei sleiv. Du trenger ikke å elte deigen. Deigen skal være så fast at den såvidt slipper bollen, hvis den er for løs til å håndtere når den er ferdig heva kan du brette inn litt mel. Anonymkode: 938d4...f46
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2020 #25 Skrevet 20. oktober 2020 På 18.10.2020 den 10.14, AnonymBruker skrev: Nettopp. Kanskje hun ikke har en venn til å elte for seg sånn helt uten videre (hvem i helsike har det egentlig), eller flere tusen til en kjøkkenmaskin. Så folk kan roe ned sarkasmen i svarene, synes jeg (inkl deg). TS: Sjekk ut knafri deig - det er mange fine oppskrifter på nett både på norsk og engelsk, og du slipper både å kna og å investere i kjøkkenmaskin. Anonymkode: c734b...0b1 Det er ikke flere tusen for kjøkken maskin gå på Finn og Finn en god gammel en. De selges ofte veldig billig eller gies bort. Anonymkode: 642d0...b35
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå