Gå til innhold

Confiterte andelår


MarianneE

Anbefalte innlegg

På en sverigetur i februar kjøpte vi spontant en hermetikkboks konfiterte andelår. Men hvordan gjør vi dette? Hva smaker godt? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sånn gjør vi:

- Forvarmer en stor ovnsform på 225 grader. 

- Åpner boksen, har 2-3 ss andefett i formen, har i poteter - enten hele småpoteter, eller større poteter skåret i båter. Stek potetene i ca. 15 minutter slik at de får et lite forsprang på andelårene.

- Ta ut formen, ha over en ovnsrist, legg andelårene på risten (tips: ta på engangshansker ;) ). Inn igjen i ovnen i nye 15 min (sånn cirka). Ta gjerne på ovnsgrillen tilslutt slik at du får gyllent og sprøtt skinn på stykkene, men pass da godt på - det brenner seg like fort som ribbesvor under grillen.

- Tilbehør: Jeg foretrekker en helt enkel grønn salat, feks en pose babyleaf med en vinaigrette av 1 ts dijonsennep, 1/4 presset sitron, 3 ss olivenolje og salt+pepper. Ellers kan rødkål være godt til.

- Hvis potetene er veldig fulle av andefett kan man ha dem over i en stor bolle dekket med kjøkkenpapir før man salter dem. De smaker ellers utsøkt. :hjerter:  Fett igjen i boksen kan brukes til å steke mer poteter i en annen dag - det holder noen dager i kjøleskapet.

Anonymkode: 1b900...402

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk det til Crispy Duck. Grill over rist i ovnen og dra kjøttet fra hverandre når det er ferdig. Pannekaker fra innvandrerbutikk, agurk og purreløk i staver + hoisinsaus. Kjempegodt!

Anonymkode: 239ec...a9b

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 timer siden, AnonymBruker skrev:

Sånn gjør vi:

- Forvarmer en stor ovnsform på 225 grader. 

- Åpner boksen, har 2-3 ss andefett i formen, har i poteter - enten hele småpoteter, eller større poteter skåret i båter. Stek potetene i ca. 15 minutter slik at de får et lite forsprang på andelårene.

- Ta ut formen, ha over en ovnsrist, legg andelårene på risten (tips: ta på engangshansker ;) ). Inn igjen i ovnen i nye 15 min (sånn cirka). Ta gjerne på ovnsgrillen tilslutt slik at du får gyllent og sprøtt skinn på stykkene, men pass da godt på - det brenner seg like fort som ribbesvor under grillen.

- Tilbehør: Jeg foretrekker en helt enkel grønn salat, feks en pose babyleaf med en vinaigrette av 1 ts dijonsennep, 1/4 presset sitron, 3 ss olivenolje og salt+pepper. Ellers kan rødkål være godt til.

- Hvis potetene er veldig fulle av andefett kan man ha dem over i en stor bolle dekket med kjøkkenpapir før man salter dem. De smaker ellers utsøkt. :hjerter:  Fett igjen i boksen kan brukes til å steke mer poteter i en annen dag - det holder noen dager i kjøleskapet.

Anonymkode: 1b900...402

Helt perfekt! Tusen takk! 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...