AnonymBruker Skrevet 16. oktober 2020 #1 Del Skrevet 16. oktober 2020 Jeg har et hokkaido gresskar, ganske stort et. Tidligere har jeg ovnsbakt skiver med olje og rosmarin. Og jeg har hatt skiver på pai. Jeg har også dampkokt biter som en siderett. Noen som har andre forslag? Jeg er bare en person og hvis jeg skal fylle hele gresskaret med fyll og ovdnsbake den blir det nok altfor mye mat. Og kjæresten er ikke super begeistret. Kan jeg fryse kokte biter? Anonymkode: ec90b...490 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1417036-hokkaido-gresskar/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest OGI Skrevet 16. oktober 2020 #2 Del Skrevet 16. oktober 2020 Frys ned deler av den da? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1417036-hokkaido-gresskar/#findComment-26234842 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. oktober 2020 #3 Del Skrevet 16. oktober 2020 Du kan fryse kokt, bakt eller dampet gresskar, ja. Det anbefales å dampe eller bake. Kokte grønnsaker mister både smak og konsistens. Du kan også lage fylt ovnsbakt gresskar og fryse ned, feks til lunsj om det ikke er aktuelt å ha til middag. Gresskar kan du bruke: som banan - i brøddeig, pannekaker, dumplings etc. I supper og sauser: tilsett en ss eller sju i pastasaus, suppe etc. Most dampet gresskar smaker nesten ingenting og kan puttes i maten til barn og voksne som tilskudd av sunne vitaminer og fibre uten at de merker at det er der. Så du trenger ikke en "gresskar-rett" for å få brukt det opp. Men: noen mennesker tåler ikke gresskar. Så sjekk det først. Og får en av de spisende mageknip: ikke gi dem gresskar igjen. Anonymkode: e27b8...39d Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1417036-hokkaido-gresskar/#findComment-26234916 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. oktober 2020 #4 Del Skrevet 16. oktober 2020 Suppe. 500 g Gresskar 2 Gulrøtter 1 ss Hakket ingefær 1 Løk 2 fedd Hvitløk 0.5 Chili 0.5 dl Kremet kokosmelk 7 dl Grønnsakskraft/buljong 3 ss Olivenolje Skrell gresskar og gulrøtter og kutt det i grove biter. Finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili og fres det i en kjele med litt olje. Ha i gresskar og gulrøtter og la det frese i kjelen i et par minutter. Hell over grønnsakskraft (evt. buljong løst opp i vann) til det dekker grønnsakene. La det koke til gresskarbitene er myke. Bruk en stavmikser til suppen er jevn. Ha i kokosmelk og kok opp en gang til. Anonymkode: 23f19...3b0 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1417036-hokkaido-gresskar/#findComment-26236875 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 16. oktober 2020 #5 Del Skrevet 16. oktober 2020 Du kan lage gresskarkake, det er veldig godt. (Jeg har aldri laget selv, bare fått servert.) Deilig kake med mye kryddersmak. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1417036-hokkaido-gresskar/#findComment-26239011 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå