Gå til innhold

Hokkaido gresskar


Anbefalte innlegg

Jeg har et hokkaido gresskar, ganske stort et. Tidligere har jeg ovnsbakt skiver med olje og rosmarin. Og jeg har hatt skiver på pai. Jeg har også dampkokt biter som en siderett.

Noen som har andre forslag? Jeg er bare en person og hvis jeg skal fylle hele gresskaret med fyll og ovdnsbake den blir det nok altfor mye mat. Og kjæresten er ikke super begeistret. 
Kan jeg fryse kokte biter?

Anonymkode: ec90b...490

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1417036-hokkaido-gresskar/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du kan fryse kokt, bakt eller dampet gresskar, ja. Det anbefales å dampe eller bake. Kokte grønnsaker mister både smak og konsistens. 

Du kan også lage fylt ovnsbakt gresskar og fryse ned, feks  til lunsj om det ikke er aktuelt å ha til middag. 

Gresskar kan du bruke: som banan - i brøddeig, pannekaker, dumplings etc. I supper og sauser: tilsett en ss eller sju i pastasaus, suppe etc. Most dampet gresskar smaker nesten ingenting og kan puttes i maten til barn og voksne som tilskudd av sunne vitaminer og fibre uten at de merker at det er der. Så du trenger ikke en "gresskar-rett" for å få brukt det opp. 

Men: noen mennesker tåler ikke gresskar. Så sjekk det først. Og får en av de spisende mageknip: ikke gi dem gresskar igjen.

Anonymkode: e27b8...39d

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1417036-hokkaido-gresskar/#findComment-26234916
Del på andre sider

Suppe.

  • 500 g Gresskar
  • 2  Gulrøtter
  • 1 ss Hakket ingefær
  • 1  Løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 0.5  Chili
  • 0.5 dl Kremet kokosmelk
  • 7 dl Grønnsakskraft/buljong
  • 3 ss Olivenolje

Skrell gresskar og gulrøtter og kutt det i grove biter.
Finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili og fres det i en kjele med litt olje. Ha i gresskar og gulrøtter og la det frese i kjelen i et par minutter.

Hell over grønnsakskraft (evt. buljong løst opp i vann) til det dekker grønnsakene. La det koke til gresskarbitene er myke.

Bruk en stavmikser til suppen er jevn. 

Ha i kokosmelk og kok opp en gang til.

 

  

 

 

Anonymkode: 23f19...3b0

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1417036-hokkaido-gresskar/#findComment-26236875
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...