Gå til innhold

Hyttemat som kan oppbevares


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! 

Vi har ei fjellhytte uten innlagt vann og strøm. Foruten tørrvarer som spaghetti, krydder, kaffe, te, sukker, knekkebrød, hvilke andre matvarer kan lagres over tid og i kalde temperaturer? Kan bli noen minusgrader inne i hytta vinterstid. 

Siden det ikke er vei frem til hytta, må vi transportere mat om nå til vinteren med snøskuter (får skyss av en nabo).

Takk på forhånd!

Anonymkode: f0cf6...5a6

Skrevet

Hermetikk?

Anonymkode: 4d6c2...c90

  • Liker 3
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker said:

Hermetikk?

Anonymkode: 4d6c2...c90

men kommer ikke det til å fryse da? 

Anonymkode: f0cf6...5a6

Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hermetikk?

Anonymkode: 4d6c2...c90

Ja det har vi åså :) Nå er jo noe av hermetikken blitt byttet ut med kartong, dersom du ikke tror vanlig hermetikk tåler minusgradene? 

Anonymkode: 923d7...0af

Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

men kommer ikke det til å fryse da? 

Anonymkode: f0cf6...5a6

Det tiner man. 

Anonymkode: 71ae4...462

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Vi har stående ketsjup, sennep, saft, syltetøy, konjakk, litt vin, noen øl, hermetikk (inkludert påleggshermetikk som makrell i tomat), matolje (den fryser, men tiner igjen) og honning. Vi har også ofte en pose upoppet popcorn der :) (må ikke glemme snacksen ;) ). En annen ting du trygt kan ta med er spekemat. 

Av tørrvarer du ikke har nevnt, har vi mel og sukker i tette bokser.

Drikkevarene har vi i en liten kjeller hvor tempen er ganske stabil, og hvor det sjelden blir ekstremt mange minusgrader. Likevel har vi latt dem stå oppi plastbokser i fall frost skulle sprenge flasker og ølbokser. (Har aldri skjedd.) Har aldri opplevd at hermetikken har blitt ødelagt eller frosset. DNT har jo hatt hermetikkbokser på sine selvbetjente hytter i uminnelige tider, så det er et ekstremt grundig gjennomprøvd konsept. 

Endret av Ullvott
  • Liker 3
Skrevet

Dette har jeg i mitt hyttelager/tørrvarelager/kriselager:

  • Diverse typer knekkebrød
  • Kjeks
  • Spagetti, pasta, nudler
  • Ris
  • Potetmosposer som kun trenger å tilsette vann
  • Hermetiske bønner (bla.a chilibønner er gode)
  • Poser med supper som kun tenger vann
  • Poser med sauser som kun trenger vann
  • Poser med gryteretter som kun trenger vann
  • Poser med gryter som skal tilsettes kokosmelk
  • Hermetisk kokosmelk
  • Diverse hermetiske grønnsaker (erter&gulerøtter, sopp, mais etc) 
  • Hermetisk ferdigmiddag, som sodd og lapskaus
  • Hermetiske tomater (som base til gryter, sauser, pizza etc) 
  • Hermetisk pålegg (makrell i tomat, leverpostei, tunfisk etc) 
  • Store glass syltetøy med god dato (bringebær, jordbær, appelsin etc) 
  • Sylteagurk
  • Syltet chili
  • Glass med hvitløk på olje
  • Glass med oliven
  • Glass med ingefærpaste
  • Glass med pesto (kan brukes som base med kokosmelk i gryter) 
  • Glass med kaffe
  • Glass med diverse urter, alt fra medisinsk til te
  • Honning
  • Glass med sukker, hvetemel, salt (holder seg best på helt tette sylteglass) 
  • Tørrgjær
  • Eggerstatning
  • Melkepulver
  • Havregryn
  • Ketsjup & sennep, og noen små flasker med dressinger med god dato (må ofte brukes opp når de først åpnes) 
  • Diverse krydder på glass
  • Vann i dunker

Muligens mer jeg ikke kommer på, men her har du hvertfall noen tips til varer som kan oppbevares i opptil flere år, og i romtemperatur. Anbefaler å pakke om en del tørrvarer på tette Sylteglass for best holdbarhet, og oppbevare større ting som havregryn og ris i plastdunker med lokk. 

Anonymkode: 36e28...273

  • Liker 1
Skrevet
13 hours ago, AnonymBruker said:

Det tiner man. 

Anonymkode: 71ae4...462

Det noen vel er redde for et at det fryser, sprekker, tiner til våren, flyter utover og godgjør seg til noen kommer utover sommeren. 

  • Liker 1
Skrevet
53 minutter siden, skrue skrev:

Det noen vel er redde for et at det fryser, sprekker, tiner til våren, flyter utover og godgjør seg til noen kommer utover sommeren. 

Vi har tilsvarende hytte, hvor det er minusgrader inne når vi endelig har fått bakset oss frem til hytten. Og har aldri noen sinne, i løpet av de snart 40 årene jeg har levd, opplevd sprukket hermetikk. Ikke én gang. 

Og om man er redd for det, kan man oppbevare maten i en tett pose eller i en balje, så skjer det ikke noe verre enn at det kanskje lukter litt funky. 

Anonymkode: a89ce...20c

  • Liker 1
Skrevet

TS her: 

Takk for alle tipsene!  
Balje for «sprekkferdige» varer er en super idé. Hyttenaboene hadde noen øl- og brusbokser som hadde sprukket pga. kulde. Merkelig nok var det kun de boksene som lå og ikke de som stod rett opp. Finnes det en forklaring på det? 

Anonymkode: f0cf6...5a6

Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

TS her: 

Takk for alle tipsene!  
Balje for «sprekkferdige» varer er en super idé. Hyttenaboene hadde noen øl- og brusbokser som hadde sprukket pga. kulde. Merkelig nok var det kun de boksene som lå og ikke de som stod rett opp. Finnes det en forklaring på det? 

Anonymkode: f0cf6...5a6

Jepp. De veltet da de sprakk 😉

Anonymkode: eeff1...f6b

Skrevet
1 hour ago, AnonymBruker said:

Jepp. De veltet da de sprakk 😉

Anonymkode: eeff1...f6b

Nei, de var i en pose og lå allerede. De andre boksene som stod i posen, var ikke sprukket. 

Anonymkode: f0cf6...5a6

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...