AnonymBruker Skrevet 6. oktober 2020 #61 Skrevet 6. oktober 2020 Middagsretter som f.eks : torsk med grønnsaker fiskegrateng hjemmelaget grønnsakspizza hamburger ørret/laks med rømme og agurk hjemmelaget lapskaus/kjøttsuppe taco hjemmelaget spinatsuppe omelett med grønnsaker og ost Forsøker å lage mat med mest mulig rene råvarer, men blir en kombo. Anonymkode: 7722b...191
sofie777 Skrevet 6. oktober 2020 #62 Skrevet 6. oktober 2020 2 timer siden, Honey Dew skrev: Vi spiser det også vi. Chili blir ikke brukt her i huset. For oss er utenlandsk mat uspiselig. Vi liker det ikke og det kommer aldri på bordet hos oss. Våre barn har vokst opp med norsk bondekost og de spiser det den dag i dag også. Vi er matsnobber. Må si jeg synes litt synd på barna som aldri har spist pizza, burger eller pølse med brød hjemme hos dere. Det har jo blitt relativt vanlig husmannskost de siste 20-30 årene og regnes definitivt som utenlandsk mat. (Regner med de har fått det andre steder, avhengig av alder...) Men det er jo barn som overlever uten tv og data i alle former også. 5
Østkantgutt1913 Skrevet 6. oktober 2020 #63 Skrevet 6. oktober 2020 Ble kun pizza i dag. Har problemer med fordøyelsen, så er en del jeg ikke kan spise 1
AnonymBruker Skrevet 6. oktober 2020 #64 Skrevet 6. oktober 2020 3 timer siden, Honey Dew skrev: Vi spiser det også vi. Chili blir ikke brukt her i huset. For oss er utenlandsk mat uspiselig. Vi liker det ikke og det kommer aldri på bordet hos oss. Våre barn har vokst opp med norsk bondekost og de spiser det den dag i dag også. Vi er matsnobber. Vi er ikke matsnobber mener du vel? Ha ha. Det er ikke mye snobb å ikke spise noe annet enn norsk bondekost. Finnes ikke noe mer traust en norsk mat. Det er selvfølgelig godt, men utrolig mye fett og lite vitaminer. Selv foretrekker jeg det franske og italienske kjøkken. Anonymkode: 9a8a6...734 5
Kniv & gaffel Skrevet 7. oktober 2020 #65 Skrevet 7. oktober 2020 Jeg lager mye supper. Det kan varieres i det uendelige, og er også en fin måte for å få brukt opp rester.
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2020 #66 Skrevet 7. oktober 2020 20 timer siden, Honey Dew skrev: Vi spiser det også vi. Chili blir ikke brukt her i huset. For oss er utenlandsk mat uspiselig. Vi liker det ikke og det kommer aldri på bordet hos oss. Våre barn har vokst opp med norsk bondekost og de spiser det den dag i dag også. Vi er matsnobber. Hvordan i alle dager fungerer dette i sosiale settinger, og i jobbsammenheng? På jobb bestilles alltid sushi til overtidsmat. På venninnekvelder eksperimenteres det med alt mulig av mat, eller vi er ute og prøver nye restauranter. På julebord har det blitt vanligere å servere fancy femretters enn tradisjonsmat. Og barna må da ha vært på overnattingsbesøk der ting som taco og pizza står på menyen? Og barnebursdager med burger og pølse? Første gang mannen min inviterte på hjemmedate lagde han tapas til meg. Anonymkode: e8c2e...53d 4
FjellFrua Skrevet 7. oktober 2020 #67 Skrevet 7. oktober 2020 På 6.10.2020 den 14.48, AnonymBruker skrev: Jeg har en liste i Excel. Sortert etter type: Fiskemiddager, supper, gryteretter, pastaretter, kjøttretter, vegetarretter, enkle retter, søndagsmiddager, osv. Mye står i flere grupper da, fiskesuppe står både som fiskemiddag og suppe. Spaghetti bolognes står som pasta og kjøtt. Det er litt jobb i starten, men veldig enkelt å bare plukke når listen er ferdig. Fyller på når jeg finner nye oppskrivter på nett eller hører andre gode forslag. Deler tips med venninner et par ganger i året. Jeg evner ikke å komme på noe som helst hvis jeg ikke har listen. Anonymkode: b2def...b73 Så smart, har du oppskriftene eller linker til oppskrifter der også?`
Honey Dew Skrevet 7. oktober 2020 #68 Skrevet 7. oktober 2020 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Hvordan i alle dager fungerer dette i sosiale settinger, og i jobbsammenheng? På jobb bestilles alltid sushi til overtidsmat. På venninnekvelder eksperimenteres det med alt mulig av mat, eller vi er ute og prøver nye restauranter. På julebord har det blitt vanligere å servere fancy femretters enn tradisjonsmat. Og barna må da ha vært på overnattingsbesøk der ting som taco og pizza står på menyen? Og barnebursdager med burger og pølse? Første gang mannen min inviterte på hjemmedate lagde han tapas til meg. Anonymkode: e8c2e...53d Vi har alltid matpakke med oss på jobben. Vi går aldri på julebord og da barna var små, fantes ikke taco, sushi og tapas.
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2020 #69 Skrevet 7. oktober 2020 4 minutter siden, Honey Dew skrev: Vi har alltid matpakke med oss på jobben. Vi går aldri på julebord og da barna var små, fantes ikke taco, sushi og tapas. Jeg er 40+. Og vokste opp med taco og tapas. Sushi kom riktignok senere. Anonymkode: e8c2e...53d
Honey Dew Skrevet 7. oktober 2020 #70 Skrevet 7. oktober 2020 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Jeg er 40+. Og vokste opp med taco og tapas. Sushi kom riktignok senere. Anonymkode: e8c2e...53d Har heldigvis sluppet å bli fostret opp på akkurat det.
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2020 #71 Skrevet 7. oktober 2020 Akkurat nå, Honey Dew skrev: Har heldigvis sluppet å bli fostret opp på akkurat det. Hvorfor "heldigvis"? Jeg er for at alle kan spise det de selv liker. Men forstår ikke hvorfor man må være mot mangfold. Anonymkode: e8c2e...53d 2
Honey Dew Skrevet 7. oktober 2020 #72 Skrevet 7. oktober 2020 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Hvorfor "heldigvis"? Jeg er for at alle kan spise det de selv liker. Men forstår ikke hvorfor man må være mot mangfold. Anonymkode: e8c2e...53d Fordi vi ikke vil skade smaksløkene våre.
vegasus Skrevet 7. oktober 2020 #73 Skrevet 7. oktober 2020 Denne ukens middager: Mandag: Finnbiff med hjemmelaget potetmos og rørte tyttebær Tirsdag: Rester fra mandagen Onsdag: Fiskegrateng med revet gulrot og potet Torsdag: Hjemmelaget ertesuppe med svineknoke Fredag: Laks med potet, grønnsaker og hollandaise Lørdag: Røkt svinekam med rotmos Søndag: Kapteinens fylte rødspette med potet og grønnsaker til
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2020 #74 Skrevet 7. oktober 2020 Jeg har en haug med kokebøker og en del enkle oppskrifter jeg varierer. Ulike gryteretter (tomatbasert, currybasert, indisk, thai), risretter, gratenger, pasta, salater, wraps, supper, lasagne, pizza... Anonymkode: 578b4...a42
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2020 #75 Skrevet 7. oktober 2020 Er kjedelig å lage middag hver dag når en er enslig syns jeg. Men for par og familier så er det jo noe annet selvfølgelig. Jeg lager helst middag hvis jeg får min beste venn på besøk, ellers kan det bli supper eller grøt, spagetti med saus og kjøttdeig, omelett og ostesmørbrød, kokte egg. pytt i panne, tja. Anonymkode: 72456...c4e
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2020 #76 Skrevet 7. oktober 2020 På 6.10.2020 den 14.31, AnonymBruker skrev: Jeg spiser ikke alltid middag, tenkte jeg skulle gjøre et forsøk, men etter 7-8 dager er jeg tom for ideer, drittlei av å stå og lage mat, og tilbake til der hvor jeg enten bare tar en brødskive, finner noe i kjøleskapet, eller tar noe kjeks eller noe. Forstår ikke dere som gjør det hver dag, hvor finner dere oppskrifter og inspirasjon? Dette skulle liksom bli et steg mot å ta bedre vare på meg selv, men ble fort kjedelig... Anonymkode: b75d7...086 Hvorfor er alternativene enten å lage ny middag hver dag eller å ikke lage middag, tenker du? De fleste mennesker har travle liv og lager ikke middag hver dag. I en rasjonell familie lager man en skisse over uka som kommer, tenker «på onsdag er det barnebursdag, så da spiser vi voksne rester, på torsdag trening så da varmer vi ostesmørbrød og spiser i bilen» Så handler man inn til noen dager i slenger og lager mat for mellom 3-14 dager. I en omgang. La oss si du lager lasagne. Du lager 8 porsjoner selv om dere er bare 3 i familien, eller 16 selv om dere er bare 5. Så har du ferdig hjemmelaga fastfood. Sånn går middagene på rundgang. Det enkleste er å lage seg regler: Mandag - vegetar. Tirsdag - fisk. Onsdag - pasta. Torsdag - suppe. Fredag - taco. Lørdag - pizza. Søndag - rester. Og så starter en fra børjan. Og hver gang en faktisk lager middag som tar over 15 min så lager en i digre kvanta og fryser ned. Anonymkode: 632af...3bc 1
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2020 #77 Skrevet 7. oktober 2020 Spiser mye etter sesong, hva jeg har i fryser og på lager og etter tilbud. Lager menyliste for 2 uker av gangen og da vet jeg alltid hva jeg må ta opp fra fryser evt kjøpe. Bor alene men har alltid varm middag, brødmat er ikke mat for meg. Ofte har jeg samme rett to dager og spiser ofte middagsrester til lunsj og frokost. Anonymkode: 5d75b...2cf
male32 Skrevet 7. oktober 2020 #78 Skrevet 7. oktober 2020 Mandag: Gryterett Tirsdaf: Gryterett Onsdag: Gryterett Torsdag: Gryterett Fredag: Karbonader m/ kokt potet og salat Lørdag: Pizza Søndag: Gryterett
Brunhilde Skrevet 7. oktober 2020 #79 Skrevet 7. oktober 2020 Jeg vil gjerne ha middag hver dag, men det er ikke alltid så avansert. En uke kan se omtrent slik ut: Mandag: falaffel i pitabrød med salat og tomat Tirsdag: seibiff (kjøper en ferdig pakke, nok til 2 middager) med poteter og råkost Onsdag: ostesmørbrød med en neve cherrytomater ved siden av Torsdag: suppe, enten fra pose eller hjemmelaget Fredag: pizza, fajitas eller taco, det som frister mest Lørdag: biff, koteletter eller noe annet som tar litt tid å lage Søndag: en eller annen gryterett, gjerne indisk Dette er bare et eksempel, noe ganger har jeg fisk flere ganger, andre uker flere dager med vegetarmat. Jeg er veldig glad i å lage mat, det er sikkert også en grunn til at jeg gjerne vil ha middag.
Roci Skrevet 12. oktober 2020 #80 Skrevet 12. oktober 2020 På 6.10.2020 den 15.44, Kaisamaia skrev: . ☺️ Uansett.. Hvordan jeg gjør det? Prøver i perioder å være flink å handle inn mye forskjellig. Så jeg har et reelt valg. Klarer ikke sånn middagsplanlegging med slavisk ukemeny eller noe.. Er ikke nøye på at alt må være fra bunnen av. Noe er og noe er ikke. Prøver å ikke ha så mange regler. Da blir det litt lettere for meg. Vet ikke om dette kan funke for deg, men dette funker ganske ok for meg og oss. For oss er ukemenyen det som sikrer at vi får varierte middager gjennom uka, men menyen følges på ingen måte slavisk, og alt lages ikke fra bunnen. Med ukemeny sikrer vi at vi har de råvarene vi trenger til det vi har blitt enige om å spise den uka, men det er ikke så nøye med rekkefølgen med unntak av eventuelle ferske matvarer som ikke holder flere dager. Vi lager bare mat vi liker. I tillegg til variasjon, sparer vi penger og kaster mindre mat på denne måten🙂
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå