Gå til innhold

Hadde for varmt vann i brøddeigen, kan det reddes?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tror vannet ble for varmt så brøddeigen har ikke hevet selv om den har stått en time. Kan dette reddes ved å bake deigen sammen med en ny pose gjær og mel og vann?

Anonymkode: cd793...935

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ny gjær vil gjøre susen, men det blir litt jobb å få eltet den jevnt inn i deigen.

Anonymkode: fc506...792

  • Liker 1
Skrevet

Alltid bruke kaldt vann fra krana, det måler kanskje 15-17grader maks. Så lær det :)  Bak med vann som er alltid under 20grader.

Heve over natten er alltid best.

- Baker

Anonymkode: c1af3...082

  • Liker 3
Skrevet

Prøv, og fortell hva du finner ut!

Jeg tipper forslaget ditt vil få liv i deigen igjen, men at brødet får kraftig gjærsmak. Men det blir bare spekulasjoner.

Anonymkode: ab4af...1ff

Skrevet

Glemte helt gjær fredag kveld da jeg satte en brøddeig. Heldigvis brukte jeg tørrgjær, så jeg la deigen tilbake i bollen og eltet kjempegodt. Gikk bra! Nå heves alltid mine brød over natta.

Skrevet

Pew tror jeg reddet den! 😄 tok en stor balje og hadde tørrgjær og kaldt vann og hadde deigen i baljen og jevnet med vann så deigen ble helt tynn igjen og spedde på med mer sammalt hvete grov, linfrø og hvetemel og fikk da ett mer brød enn i utgangspunktet. Nå hever den som Bare det 😃

Anonymkode: cd793...935

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...