AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2020 #1 Skrevet 3. oktober 2020 Jeg elsker når risgrøten er sånn seig og kladdete, men får ikke til å lage den sånn selv.. Når jeg koker etter anvisningen på pakken blir den bare suppete og soggy. Har prøvd å ha i mindre melk, men da blir grøten bare tørr og rar. Hvordan går man den til å bli kladdete og god?? Anonymkode: 34283...56c
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2020 #2 Skrevet 3. oktober 2020 Har i utgangspunktet ikke det problemet selv da jeg må ha i mer melk for å unngå at den blir for kladdete før den er helt ferdig. Mot slutten velger jeg konsistens ved å vente så å så lenge på melken til å trekke seg inn. Liker den litt kladdete selv, men ikke for mye. Anonymkode: 6803b...788
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2020 #3 Skrevet 3. oktober 2020 Koke lenger. Når den er suppete er den ikke ferdig. Anonymkode: d50cc...11f 6
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2020 #4 Skrevet 3. oktober 2020 Det står på pakken at den skal koke i 25-30 minutter. Etter nesten 35 minutter ser grøten fortsatt veldig bløt ut.. Så hvor lenge skal den egentlig koke?? Anonymkode: 34283...56c
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2020 #5 Skrevet 3. oktober 2020 24 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det står på pakken at den skal koke i 25-30 minutter. Etter nesten 35 minutter ser grøten fortsatt veldig bløt ut.. Så hvor lenge skal den egentlig koke?? Anonymkode: 34283...56c Til den er ferdig. Steker du ikke pizzaen din lenger heller dersom osten ikke har smeltet når den veiledende tida er over? Anonymkode: 0b262...550
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2020 #6 Skrevet 3. oktober 2020 Kjøp "God gammeldags risgrøt", den grå pakken. Den krever lang koketid (35-45 min), men er absolutt verdt det. Alle hurtig-greier blir dårligere kvalitet på, gjelder allslags mat. Risgrøt er Lørdagsmiddag hos oss, og da har man jo tid. Anonymkode: 28134...5c7 3
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2020 #7 Skrevet 3. oktober 2020 Jeg kan la grøten koke i 50 til 60 min. Forsøk å la den koke til du oppnår ønsket konsistens, Ts. Anonymkode: 5cd67...d97 1
niniel Skrevet 3. oktober 2020 #8 Skrevet 3. oktober 2020 (endret) Prøv denne måten å lage grøt på (gjerne hele oppskriften, men kokeprinsippet er viktig her) 🙂 jeg sverger til denne oppskriften, men bytter ut vann med melk 🙂 https://www.google.com/amp/s/andershusa.wordpress.com/2013/12/24/fars-beste-risengrynsgrot/amp/ Endret 3. oktober 2020 av niniel Glemte å legge ved linken...
elien Skrevet 3. oktober 2020 #9 Skrevet 3. oktober 2020 Jeg syntes grøten blir best uten å koke med vann først, og jeg koker den som regel i ovnen noen timer, gjerne en hel dag. Det var min x-svigerfar som lærte meg den måten, beste grøten 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå