Gå til innhold

Hvordan får man "kladdete" risgrøt??


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg elsker når risgrøten er sånn seig og kladdete, men får ikke til å lage den sånn selv..

Når jeg koker etter anvisningen på pakken blir den bare suppete og soggy. Har prøvd å ha i mindre melk, men da blir grøten bare tørr og rar. 

Hvordan går man den til å bli kladdete og god??

Anonymkode: 34283...56c

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har i utgangspunktet ikke det problemet selv da jeg må ha i mer melk for å unngå at den blir for kladdete før den er helt ferdig. Mot slutten velger jeg konsistens ved å vente så å så lenge på melken til å trekke seg inn. Liker den litt kladdete selv, men ikke for mye. 

Anonymkode: 6803b...788

Skrevet

Koke lenger. Når den er suppete er den ikke ferdig. 

Anonymkode: d50cc...11f

  • Liker 6
Skrevet

Det står på pakken at den skal koke i 25-30 minutter. Etter nesten 35 minutter ser grøten fortsatt veldig bløt ut.. Så hvor lenge skal den egentlig koke??

 

IMG_20201003_170802.thumb.jpg.b43138d2783b203d3238799305be559c.jpg

Anonymkode: 34283...56c

Skrevet
24 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det står på pakken at den skal koke i 25-30 minutter. Etter nesten 35 minutter ser grøten fortsatt veldig bløt ut.. Så hvor lenge skal den egentlig koke??

 

IMG_20201003_170802.thumb.jpg.b43138d2783b203d3238799305be559c.jpg

Anonymkode: 34283...56c

Til den er ferdig. Steker du ikke pizzaen din lenger heller dersom osten ikke har smeltet når den veiledende tida er over? 

Anonymkode: 0b262...550

Skrevet

Kjøp "God gammeldags risgrøt", den grå pakken. Den krever lang koketid (35-45 min), men er absolutt verdt det.  Alle hurtig-greier blir dårligere kvalitet på, gjelder allslags mat.

Risgrøt er Lørdagsmiddag hos oss, og da har man jo tid.

Anonymkode: 28134...5c7

  • Liker 3
Skrevet

Jeg kan la grøten koke i 50 til 60 min. Forsøk å la den koke til du oppnår ønsket konsistens, Ts. 

Anonymkode: 5cd67...d97

  • Liker 1
Skrevet

Jeg syntes grøten blir best uten å koke med vann først, og jeg koker den som regel i ovnen noen timer, gjerne en hel dag. Det var min x-svigerfar som lærte meg den måten, beste grøten

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...