Gå til innhold

Indiske gryter og lignende


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er matlei, men veldig glad i Indiske gryter og lignende. Har dere noen linker med gode oppskrifter til meg? Gjerne vegetar, er ikke så glad i kjøtt for tiden, men liker linser og bønner godt :) 
Gjerne noe som passer med ris/naan ved siden av, og om det kan stå noen dager i kjøleskap er det et svært pluss! 

 

Anonymkode: c273b...adc

  • Liker 3
Skrevet
6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg er matlei, men veldig glad i Indiske gryter og lignende. Har dere noen linker med gode oppskrifter til meg? Gjerne vegetar, er ikke så glad i kjøtt for tiden, men liker linser og bønner godt :) 
Gjerne noe som passer med ris/naan ved siden av, og om det kan stå noen dager i kjøleskap er det et svært pluss! 

 

Anonymkode: c273b...adc

https://www.vegetarbloggen.no/2017/05/15/kremet-daal/
 

https://www.vegetarbloggen.no/2018/08/11/indisk-curry-med-mais-og-kikerter/
 

https://www.vegetarbloggen.no/2015/09/21/indisk-rotfruktsuppe-med-spicy-kikerter/

Anonymkode: fb9c9...330

Skrevet
12 minutter siden, AnonymBruker said:

Takk! Den første der har jeg lagd et par ganger, men de andre to så også interessante ut :) 

Anonymkode: c273b...adc

Skrevet
26 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Takk! Den første der har jeg lagd et par ganger, men de andre to så også interessante ut :) 

Anonymkode: c273b...adc

Mari har mange gode indiske gryter på bloggen sin så kan virkelig anbefale å søke opp indisk på bloggen :) 

Denne anbefales også varmt når matlysten ikke er på topp https://www.vegetarbloggen.no/2014/05/19/indiske-crunchpoteter/

 

Anonymkode: fb9c9...330

Skrevet
9 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Oregano, estragon, basilikum, dill???? Indisk????

Anonymkode: 84a8e...128

Hva ville du sagt den var? Oppskriften er fra en bok om yoga skrevet av en Inder, gurkemeie og garam masala er typisk for India, og disse urtene brukes i India også:

https://secretindianrecipe.com/about/fresh-dill

https://blog.kachiskitchen.com/2013/12/12/basil-indian-herb.aspx

https://www.indianmirror.com/ayurveda/oregano.html

Anonymkode: 69b2b...224

  • Liker 1
Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hva ville du sagt den var? Oppskriften er fra en bok om yoga skrevet av en Inder, gurkemeie og garam masala er typisk for India, og disse urtene brukes i India også:

https://secretindianrecipe.com/about/fresh-dill

https://blog.kachiskitchen.com/2013/12/12/basil-indian-herb.aspx

https://www.indianmirror.com/ayurveda/oregano.html

Anonymkode: 69b2b...224

https://www.thekitchn.com/11-essential-spices-for-indian-cooking-223152

Anonymkode: fb9c9...330

Skrevet

Åh takk alle sammen!! Nå gleder jeg meg til handletur og middag i morgen :) Har bokmerket mange av disse linkene!  

Det har forresten egentlig ingenting å si om det er indisk eller ikke, så lenge det er fristende.😆 Pøs gjerne på med andre oppskrifter dere elsker også, om dere vil :) 

TS

Anonymkode: c273b...adc

Skrevet

Sarita har fått en indisk linsegryte. Den kostet bsre rundt 25-30kr om jeg ikke husker feil. Inneholdt alt som skulle til. Men mulig å legge til mer om man ønsker, mangochutney, raita, nan. 

Anonymkode: faf77...729

Skrevet

Stort sett alt av indiske gryter kan gjøres vegetar. Anbefaler å prøve ulike former for dal, chana og saag paneer. Bytt ut proteinet med f.eks kikerter i butter chicken, korma eller rogan josh, så har du også digge gryter. Biryani er litt mer jobb, men kjempegodt! 

Anonymkode: e4479...bbf

Annonse
Skrevet

Ikke glem å ha litt grønn chilli. Jeg bodde tre uker hos to forskjellige familier i India.  Begge familiene brukte grønn chillli i det meste av gryte og risretter. De puttet også gulrøtter og tomat i det aller meste. Indisk husmannkost etter min erfaring: grønn chilli i all mat, linser, koriander, gulrøtter, potet, rødløk, okra( ladyfingers). De lager curryen selv ved å blande de krydderene de har i huset. Currry kan derfor variere fra uke til uke. Krydderene stekes først tørr i en panne og deretter har man oppi olje, grønnsaker, linser og til slutt koriander. I India pleier de dessuten å  smake til med curd. Jeg trodde først det var snakk om marmelade , men i India betyr curd rømme eller kremost. Litt rømme eller kremost på toppen er virkelig prikken over i. 

Anonymkode: e70cc...52c

  • Liker 1
Skrevet
6 timer siden, AnonymBruker skrev:

Ikke glem å ha litt grønn chilli. Jeg bodde tre uker hos to forskjellige familier i India.  Begge familiene brukte grønn chillli i det meste av gryte og risretter. De puttet også gulrøtter og tomat i det aller meste. Indisk husmannkost etter min erfaring: grønn chilli i all mat, linser, koriander, gulrøtter, potet, rødløk, okra( ladyfingers). De lager curryen selv ved å blande de krydderene de har i huset. Currry kan derfor variere fra uke til uke. Krydderene stekes først tørr i en panne og deretter har man oppi olje, grønnsaker, linser og til slutt koriander. I India pleier de dessuten å  smake til med curd. Jeg trodde først det var snakk om marmelade , men i India betyr curd rømme eller kremost. Litt rømme eller kremost på toppen er virkelig prikken over i. 

Anonymkode: e70cc...52c

Hvor i India var det? Curd er vel yoghurt? Rømme eller kremost er ikke vanlig 

Anonymkode: 1f826...1e6

Skrevet
16 timer siden, AnonymBruker skrev:

Åh takk alle sammen!! Nå gleder jeg meg til handletur og middag i morgen :) Har bokmerket mange av disse linkene!  

Det har forresten egentlig ingenting å si om det er indisk eller ikke, så lenge det er fristende.😆 Pøs gjerne på med andre oppskrifter dere elsker også, om dere vil :) 

TS

Anonymkode: c273b...adc

Mine go to når matlysten er på bånn og jeg ønsker noe godt og enkelt :)

https://vegetarmat.org/oppskrift/gulrotsuppe-med-ingefaer-og-appelsin/

https://www.etkjokken.com/2017/12/aubergine-med-bulgursalat-og-tahinisaus/

https://www.vegetarbloggen.no/2020/09/09/gresskarsuppe-med-ingefaer/

https://www.vegetarbloggen.no/2020/09/08/kokosris-med-erter/
 

 

 

Anonymkode: fb9c9...330

Skrevet

Prøv å bruke paneer som vegetar-"erstatning", f.eks. i palak paneer eller paneer makhani. 🥰 Paneer har de på Meny eller internasjonale matbutikker. 

Skrevet
4 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hvor i India var det? Curd er vel yoghurt? Rømme eller kremost er ikke vanlig 

Anonymkode: 1f826...1e6

Sonipat. Nær Dehli

Anonymkode: e70cc...52c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...